reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarna dzięki za słowa nadziei też czytałam w necie ze pomyłki się zdarzają, ale myślę że mnie to nie dotyczy. No chyba że bo ja mam wszystko trochę do tyłu test ciążowy to wyszedł dopiero za czwartym razem pozytywny i to jeden dzień przed planowaną @, a wcześniej testy pokazywały że ciąży brak, na połówkowym nie było dobrze widać bo jak to gin stwierdził jakieś takie małe ale w granicach normy i wyglądało jak dziewczynka,teraz też na opisach wygląda na mniejsze o 2 tygodnie niż wpisują mi w kartę, ale zgadza mi się ze staraniami bo wiem dokładnie kiedy to było.
Analizując cykl to moje wyliczenia pokazują idealnie że wstrzeliłam się w owulkę, bo od pozytywnego testu powinna wystąpić do 24h, ja starania podjęłam 18h i 26h z tym drugim razem może trochę lipa ale to też nie był jeszcze czas na 0+12 bo za wcześnie.
Suma sumarum muszę poczekać do porodu wtedy się przekonam, ale raczej stawiam na córeczkę i nie to że jej nie chce bo super mieć dziewczynkę o czym większa połowa tego forum marzy i życzę im spełnienia, ale fajnie byłoby mieć parkę. Widocznie natura nie dzieli w tej kwestii po równo, niektórym udaje się wspomóc planowanie ja też się starałam ale trudno. Kamea gratuję II kreseczek;-)

reklama
Ja sie mam zamiar skupić na diecie, suplementach i ph i wydaje mi się jak zastosuję się do tych 3 rzeczy to odległość od owy nie będzie miała znaczenia nie wiem może się mylę poprawcie mnie jak źle piszę .

Misia ja też nie skupiałam się na odstępie od owu bo poprostu nie byłam w stanie tego wychwycić....bo u mnie był problem w ogóle z wou żeby była...ja sobie tłumaczyłam tak że skoro jest zalecane kilka dni przed na dziewczynkę pewnie ze względów na to że ph jest bardziej kwaśne to jak stworzę ph cały czas kwaśne to będzie dobrze:)

Witajce dziewczyny,
trafiłam na forum przypadkiem rok temu kiedy szukałam sposobów na córcię, zaczęłam czytać posty i miałam ochotę dołączyć. Nie wiem dlaczego wtedy tego nie zrobiłam, mimo, że starałam śledzić się systematycznie forum. Teraz widzę, że jest tyle nowych osób że i ja się zdecydowałam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Ja czuję się jakbym Was znała i to wszytskie, nawet te, które już teraz się nie udzielają albo robią to bardzo sporadycznie. :-)

Misia mam wielka nadzieje ze wlasnie tak jest jak mowisz bo ja tej owulki tez napewno co do godziny w zyciu nie obczaje :-( a i watpie ze co do dnia.
Witaj Sofi :) Rozgość sie. Czyli co starsza sie juz czy dopiero planujesz???

Witam !
Daria
jak na moje oko to odparzenie zobacz tez pod siusiakiem bo np. moj maly tez tam czesto sie odparzal ja profilaktycznie smaruje sudokremem i jest ok taka delikatna warstwa kremu na sucha pupe i siuske:-p

U nas w domu szpital wszyscy chorzy :no: mlodszy pol nocy wyl bo nas zawalony i chyba go boli jak kaszle :wściekła/y: a ja nie moge mu ulzyc :baffled: ale powiem wam ze u nas cieplo sie zrobilo rano bylo 11 C na plusie a w dzien ma byc 19 C super oby tak zostalo wiosna idzie :-D

Witam nowa staraczke !:-)

Ja się już postarałam i we wrześniu urodziłam drugiego synka:-D trafiłam na forum jak już było po staraniach, sugerowałam się tym co znalazłam w internecie. Liczyłam na to, że ze starań nic nie będzie, ale mój mąż mówił, że po nim nie ma poprawek i miał rację:-D Ale ja zawsze chciałam trójkę, tylko, że następnym razem zastosuję wiedzę z forum, bo za drugim nie zdążyłam, chociaż kilka rzeczy zrobiłam poprawnie...

...jej jak mi sie marzy ta nasza Lenka :blink:

Ja tez nie bede patrzec na owu ma paski owu ale ja bede tylko sprawdzac czy jes owu zeby dzialac bo ostatnio to u mnie kiepsko z tym albo puste dlugie cykle albo owu w roznych dniach ostatnio mialam 44 dniowy poprzednio 33 jeszze wczesniej 60 a teraz licze na 33 normalnie masakra i wejs tu sie staraj jak czterdziesci pare dni niema @ :dry::baffled:

reklama
Cześć Sofi:)

kiedy masz zamiar się zacząć starać synek jeszcze malutki chcociaż nasza Daria juz planuje:) a co robiłaś na córcię??

Do góry