reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam i ja ...ale mam niemoc i śpiocha poniedziałkowego więc tak na szybko ...:sorry:

Magda śliczne suwaczki ;)
Daria Andziak dzieciaki do wycałowania :)
Pierogatka Kate ja chętna na spotkanie, ale w styczniu..same wiecie jaki szał ciał przedświąteczny teraz :p
Ann jak wejdziesz w moje cykle poprzednie-link w sygnaturce, to zobaczysz jakie miałam staranka, generalnie od stycznia bez tebletek anty, ale potem pod górkę z owulacją i tak sie staraliśmy ktosika utrafić...udało się w lipcu na moje urodzinki ;)
Andziak właśnie mnie też suwaczki z tej stronki szwankowały ciągle, w końcu się wkurzyłam i zmieniłam :p
MissBella Wielkie Dzięki :-):tak:;-) jak zobaczę listę to może do mnie dotrze że czas cosik gromadzić hihi
na razie D projektuje szafkę dla córci :p
Milla czekam na zdjęcia z sesji :D
Macy zdrówka dla Ciebie i synka
Pirania oo tak..docenisz, domyślam się tylko jak ciężko teraz jest...ale czas leci, dzieciaki dorastają i zobaczysz jak będą zaraz latać i się bawić wspólnie :) a czasem też kłócić, bić itd hahaha jak to w rodzeństwie :p

Każdą z osobna pozdrawiam, dzieciaki całuję, piąteczki przybijam...spokojnego wieczorku :)

reklama
pokombinowałam,pomyślałam w duchu i stwierdzilam, ze w tym miesiącu troche jeszcze popracuje nad ta corka :D(w miare możliwości rzecz jasna) Tylko ciekawe jak to będzie jak nie będziemy u siebie. będzie trzeba niezle pokombinowac,hehe. Zapewne przytulanki po nocy, to na bank nie będzie możliwości aby po wszystkim co pol h przez 4h kontrolowac ph. Kurcze w ogole dla mnie to zaczyna być abstrakcja. Ovu powinna być 23. Na swieta wyjeżdżamy 21-go także na spokojnie możemy się przytulac tylko do 20 a pozniej się zobaczy…oby sluzu płodnego nie było bo nie wyobrazam sobie w gosciach przygotowywac irygacji:p

Maggie
Zdrowka

Mama, Magda
Jednak dzis nie było pierniczenia, czasu nam braklo. Okazalo się, ze chleb się konczy i poszliśmy na spacerek do piekarni po świeżutki coby Em miał jutro do pracy. Wróciliśmy kolo 18 wiec było już za pozno a chce piec z mlodym coby miał troszke radości, za to ubrałam choinke:)

Piranha
ja mysle,ze Twoj em jeszcze doceni,ze macie taka mala roznice wieku

Magda
A to moja szarlotka:
www.mojewypieki.com/przepis/jesienna-koralowa-szarlotka
ja kroje raczej na mniejsza niż srednia kostke i całość przesypuje cukrem waniliowym (2 paczuszki) +cynamon. Daje zazwyczaj 8 jablek. I na starty na tarce wierzch z ciasta posypuje zwykłym cukrem:)

Truskaffka
Ja mam nadzieje,ze wkleisz nam tu fotke tej szafki:)

Truskawciu dziękuję i powiem, że twoje suwaczki również są śliczne;-) No i ten dolny ślicznie zasuwa:szok::-D

Ann oj tam, oj tam, jak się chce, to się wszystko da:-p Nawet w gościach. Jak Ci pomysłów brak, to my chętnie pomożemy. Prawda Nuleczko?;-):-D
Dziękuję za przepis na szarlotkę i cenne rady. Na pewno skorzystam:tak:

A tak w ogóle, to co tu taka cisza? :huh:

witam sie z rana ..
z kawą i mufiną czekoladową :-p

a druga przyjemność o 12.00--> ginek :-D
ide zrobić cytologie i sprawdzić jajniki czy czasem torbieli nie ma..

miłego babki:) miłego ;)

Koliber
pewnie Clostylbegyt dostałaś --> my piszemy o nim w skrócie Clo ..
też to brałam przez parenaście cykli ...
umówił Cię na monit jak sokńczysz brać Clo?

Ty snikersa a ja właśnie jabłko wsuwam ..

matko--> chyba wszystkich zasypało ..

Witam.

Mama, bo to byl komplement. Miłego grzebania - dla gina, a dla Ciebie niebiańskich przyjemności. :-D
Truskafffka, dziękuję za życzenia zdrowia, ale jesteśmy zdrowi - póki co. Córa trochę kaszle, ale dajemy radę.
Magda_z_uk, pamiętam, jak u nas na styczniówkach 2010 było to samo, kiedy pierwsza urodziła. Popłoch taki!!! A potem się z worka posypało - jedno za drugim. Ciekawe, kiedy Twój worek z niespodzianką rozwiążą. :-) Fajnie będziesz miała z trójką brzdąców. Wczoraj się dowiedziałam, że moja córka pójdzie do przedszkola od stycznia i mąż zapytał - to teraz, żeby nie było Tobie smutno w domu, kolejne? :-D

Miłego dnia Babeczki. :-)

Macy
niebiańskie przyjemności to ino z mężem :-p
a ginek to babka ,wiec wiesz :-Da poza tym lepiej ,żeby żadnych torbieli nie znalazła bo jak znów będę miała brać hormony na rozbicie to :baffled::baffled:

mówisz,że mąż chętny na jeszcze jedno bejbi :-)

Dziewczyny ja juz nie wiem na co mam sie zdecydowac w zwiazku z tym zakwaszaniem. Mam replens w zasadzie dziala na mnie,ale kurcze boje sie tego jego niskiego ph. Takze zastanawiam sie nad rephreshem. doczytalam we wczesniejszych postach (ze stycznia chyba),ze dziewczyny z in gender zalecaja stosowac go od "po okresie" do owulki. Kurcze piranha pisala tez,ze jest gesty, myslicie, ze nie zrobi krzywdy plemniora jesli stosowalabym 1 aplikator co 3 dni wg ponizszego planu?
Owulka ma byc jakos 23.12 a ja stosowalabym aplikatory: 16,19, 22. Plan mam taki,zeby zblizyc sie do samej owulki. czyli staranka od 20 do 24
tu w de jest taki jeden preparat o ph 4, ktory w 90% zawiera kwas mlekowy (zastosowanie te same co rephresh). Na opakowaniu pisze: Kwaśne pH żelu zmniejsza aktywność plemników, jednak nie jest przeznaczony do ochrony przed ciaza.. na rephresh nic takiego nie pisza.
Wiem, ze nic nie wiem i mam juz stresa :(
stosowala ktoras olej canola?

Koli

ten Clo to chyba na to,zeby pecherzyki pekaly, a jak ogolnie Twoje samopoczucie po wizycie u ginka?

Mama
mam nadzieje,ze wizyta przebiegnie po Twojej mysli i zadnych torbieli nie bedzie

Macy
to jak bedzie trzecie?

reklama
Mama, on chętny jest na jeszcze dwójkę. :-D Tylko u nas czekamy na zmianę pracy i miejsca zamieszkania. Jak będziemy wiedzieli na czym stoimy, to będziemy myśleć baaaaardzo intensywnie. Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze.
Ann29, no właśnie dlatego tu jestem. Ja chciałabym i boję się, a m. by po prostu chciał. W przeciągu roku czeka nas przeprowadzka, więc na razie mogę sobie czytać, planować, ale nie robić, bo zwyczajnie bym się zajechała z bejbikiem w brzuchu albo przy piersi. Już to przerabiałam. Ciężko.

Do góry