reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien dobry :biggrin2:

....sobota:biggrin2::biggrin2:, alez sie ciesze!!!! Wpadam rano, kawusie juz mam...a za oknem....deszcz....i sie zaczyna...jak juz zaczelo padac tak teraz bedzie padalo i padalo. Jeszcze troszke i mykamy na basen, tzn Smerfetka
n050.gif
, M
d010.gif
a ja dzis ide luknac jak to jest z ta Zumba....oby byla w godzinach rannych....

Czarodziejka
czekam slonce za twoja przepyszna kawusia...

Piranha mam nadzieje, ze po ciezkim tygodniu znajdziesz dzis chwilke na odpoczynek a M zajmie sie dzieciaczkami

Andzia i Miss jak u was sytuacja???

Natusia buziak i odezwij sie ......

Daria co tam u ciebie??? Skonczyl sie mily pobyt w Pl a teraz....zycie codzienne. mam nadzieje, ze jest ok. Jak masz to wrzuc fotke Colina z chrztu....

Tasha och....przepraszam, tak bardzo chcialam wypic z toba kawusie ale zabraklo mi czasu. Mam nadzieje, ze dzis to nadrobimy

Ewcik ty wiesz....&&&&&&&&&&&

Kate przysiadziesz do nas z kawusia????

Truskaffka super szczesciara jestes.....wielki buziak

Czarna ja farbowalam wlosy w pierwszej ciazy od poczatku, tutaj powiedziano mi, ze te farby juz tak mocno nie szkodza i przyszla mama musi wygladac ladnie, ma lepsze samopoczucie a co za tym stoi.... fasolka tez czuje sie swietnie. Ale tak do konca to sama nie wiem, w tym kraju wszsytko jest odwrotnie:biggrin2:

Tusia ja trzymam kciuki, czasami z takiego spontanu jest fasolka

Nullka ciesze sie ze z fasolka jest ok. Buziaczek....aby tak dalej.

Agagsm ??????

Patrysia jak tam dzieciaczki???

Magda ty nocny marku :biggrin2:, u ciebie juz 30 tydzien...wow...tweraz to juz poleci szybciutko, a pozniej bedziemy trzymac kciuki i czekac za newsem...

Marzycielko wielki buziak i &&&&&&

Mama
masz czas....to dolacz do mnie...

dziewczyna-z-hula-hop.gif

Piranha, Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, Tasha, Ewcik, Kate, Czarodziejka, MissBella, Martika, Truskaffka, Patrysiak, Czarna, , Tusia, Nullka, Agagsm, Magda UK, Marzycielka, Ann, Macy, Kilober, Maggie, Maciur-ka
g090.gif

Ostatnia edycja:
reklama
hejka :)
wiecie co?
Moja Rybeńka jest ze mną już 20 tygodni
tak mi się dłużył pierwszy trymestr a teraz...leeeeeeci:-D

Magda zakupowy szał będzie po porodzie :D
ja się już doczekać nie mogę przeglądania ciuszków hihi
Ann hahaha aaambitnie mąż do sprawy podchodzi hahaha ale może jednak niech da szansę urosnąć plemniczkom, bo się chłopak nasapie, a dzieci z tego i tak nie będzie :-D
Maggie przechodziłam przeziębienie w ciązy, współczuję i zdrówka życzę
co polecam? stare dobre specyfiki-herbata z miodem, cytryną, sokiem malinowym, imbirem, Lipę, Mleko z czosnkiem i miodem na noc, Rosół, na gardło płukankę -wody z łyżką wody utlenionej, a jak kaszel się pojawi to syrop z cebuli ;)
Kasia ulalala sportowo u was ;)
mnie korci czasem basen, ale ...boję się jednak złapać jakąś infekcję ..

Miłego weekendu :)

Witam i życzę Wam miłego weekendu. Mój będzie niestety pracujący :(
Dzis muszę ogarnąć chatę a jutro mimo niedzieli chłopaków do babci wysyłam a sama robota w biurze :(

WITAM:)

Ja wprowadziłam od dzisiaj buźki smutne i buźki wesołe ;)moje dzieci niekiedy takie niegrzeczne że aż człowiek wybucha jak bomba:/i podkradłam pomysł Pani z zerówki :p i o dziwo jak sie to sprawdza:)Domis zna zasady to od razu robi tak aby tej smutnej buźki nie dostac...sa już wesołe ale każdy ma po tej jednej smutnej...zobaczymy jak nam to wyjdzie...bo obiecałam ze jak będą mieli duzo wesołych buziek to dostaną coś a jak dużo smutnych to zabiorę zabawke...mam na lodówce magnesem tą kartkę z buźkami aby było w widocznym miejscu...pewnie pomoże na chwile ale może i coś z tego wywnioskują ;)

TRUSKAFFFKA oj leci leci ten czas...ja tu czekałam an poród a teraz wy czekacie :D
KASIA chłopcy dobrze najważniejsze że zdrowi :)tez bym chciała chodzić na zumbę :))
CZARNA w każdej ciąży farbowałam ;)
TUSIA ty płodna babeczko :D dobrze sprawdzasz ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Truskafffko a czy taki sok malinowy nie zaszkodzi, bo kiedyś czytałam że maliny mogą spowodować skurcze macicy ?
Czarna mi lekarka w pierwszej ciąży powiedziała żebym w pierwszym trymestrze nie farbowała, ale moje koleżanki farbowały i podobno można, może moja lekarka troszkę na zimne dmuchała:)
Miłego weekendu dziewuszki :)

Dzieki dziewczyny ,
to chyba ufarbuje , bo już patrzeć na siebie nie mogę :)
patrysia , ja moim też to zastosowałam i działało , ale trzeba być konsekwentnym . Jak jest dwójka dzieciaków to jeszcze lepiej idzie , bo rywalizują trochę :) teraz już są duże , więc i nagrody inne , gra na kompie , wyjście na basen , na lody itp

maggie , sok malinowy to nie , herbatka też . Z liści malin to tak.

Maggie herbata z liści malin jest wskazana przy końcówce porodu na wywołanie skurczy, ale sok z malin można pić ;) też się kiedyś nad tym zastanawiałam i pytałam ... i tak mi doradzono ;)

reklama
Dzien dobry lejdis:-)
Ja bycze się w lozku z lapkiem i kawusia, moje chłopaki wybyly na sport….ooo uwielbiam te sobotnie poranki-serio po calym tygodniu prawie sam na sam z dzieckiem takie sobotnie nygustwo laduje mi baterie.
Wlasnie był Pan z dhl dostarczyl mi przesylke z apteki i uff kamien z serca bo kwas foliowy mi się skończył, no i mam w koncu b-komplex z Wit b6 50mg- kojarze,ze najlepiej brac 1 rano i jedna wieczorem, tak?

Maggie
Ja słyszałam o syropie *spam*- moje znajome sobie chwalily ale musialabys poczytac od kiedy można go stosowac.Możesz tez zapytac w aptece o jakies homeopatyczne czary. poza tym, wszystko to co wymienila truskaffka plus duzo odpoczynku. Ja pamiętam wlasnie,ze mnie tez na początku ciazy chwycilo przeziębienie-wg mnie drobnostka ale poszlam do lekarza domowego i z marszu wypisal mi L4,powiedział,ze w ciazy nie ma miejsca nawet na takie drobne przeziębienie i mam lezec…

Truskaffka
Noo mój idzie na ilość-hahaha. Jak robiliśmy malego to tez bylo duuuuuzo przytulanek- ja mialam przestoj w firmie a mój Em miał akurat wolne,wiec się dzialo:tak::tak::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja sobie bardzo chwalilam basen w ciazy,zwłaszcza jak zrobil się ze mnie wieloryb, w wodzie ulga niesamowita,hehehe jakos żwawiej szlo się ruszac a żadna infekcja się na szczescie nie przypałętała.

Patrysia
Zona kuzyna wprowadzila ta sama zasade, z tym,ze buzke dostaje cala rodzina:) jak byliśmy u Mai na urodzinach widziałam,ze i mama miala 1 smutasna minke-hehehe. Mysle,ze jak mój maly podrośnie to tez wprowadze ta metode:)

Czarodziejka
dziekuje za kawusie

Do góry