Tasha słońce, ale Ci pięknie ta waga spadła
Gratuluję jak nie wiem co, bo na prawdę jest czego
Normalnie zazdroszczę, że sobie nawet nie wyobrażasz, jak bardzo. Ja z Nikusią przytyłam 8kg,a do wagi sprzed ciąży dochodziłam ponad pół roku, chociaż na prawdę się starałam. Ot taki jestem ewenement
Daria Colin ślicznie rośnie! Zmienił się już sporo od porodu. Fantastyczne fotki:-) Ja krwawienia po porodzie miałam bardzo krótkie. Tak 2-3 tygodnie. Pewnie dlatego, że ja byłam po cc. Nelcię karmiłam cycem, ale Nikusię nie i mimo to, mniej więcej tyle samo czasu krwawiłam.
Andzia ja miałam leżaczek z Fisher Prica taki
Uspokajający leżaczek Fisher Price - Mamalandia - Sklep i Nelcię kładłam w nim dość często od razu, bo tylko w nim mi się nie darła. Nic jej z tego powodu nie dolega. Kręgosłup prosty jak struna;-) Nikusia nie bardzo przepadała za leżaczkiem, więc tylko sporadycznie używałam. Teraz kupię coś podobnego, jak ma Tasha dla Sonii.
Ewcik cieszę się, że zajrzałaś;-) Fajna pasję ma Twój synuś:-)
Ann tutaj szkoła jest obowiązkowa od 4 roku życia (wtedy już pełny wymiar czasu, czyli od 9 rano do 15).To tzw reception,ale dziecko musi mieć skończone 4 latka przed rozpoczęciem roku szkolnego. Wcześniej można posłać dziecko do grupy przedszkolnej Nursery. Ta jest od 3 roku życia (w zależności od szkoły na 2 lub 3 godziny dziennie) i niby nie jest obowiązkowe, ale np. w moim przypadku Health Visit (taka pielęgniarka, co to dogląda mi dzieci;-)) bardzo nalegała, żeby Nela poszła, więc posłałam ją, jak miała 3latka i 4miesiące. Ogólnie w UK można też posłać 2latki do tzw. Play Group np. na 2,5 godziny dziennie, ale jest to płatne. Tutaj w Walii, gdzie mieszkam istnieje przy każdej szkole tzw. Flying Start (to jest coś jak Nursery, ale dla maluszków od 2 latek, sponsorowane przez państwo) i jest to darmowe. Kiedy moja Nika skończyła dwa latka, to zaraz przyszli ze szkoły do której chodziła Nelcia, czy chcę aby Nikateż chodziła. No i się zgodziłam, choć to wiadomo nie jest obowiązkowe. Ogólnie dziewczynki uwielbiają szkołę i aż mi szkoda je przenosić z niej teraz, jak się będziemy przeprowadzać
Trzymam kciuki, żeby Twoja tempka jutro nadal w górze szybowała &&&&&&&&&&:-) No i sama mam nadzieję, że teraz znajdę więcej czasu na BB.
Piraniu jeszcze raz ogromne kciuki na jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę spokojnej nocki!