reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lepiej dla kogo.dla tych dzieci ktore najczesciej były spychane do szkol specjalnych. Albo miały samoocene na poźiomie zerowym. Czy dla rodzicow ktore nie radzili sobie a pomocy z nikad. Chyba ze dla naucźycieli.

Andziak, odniosę się do Twojego postu. Z tego, co widzę, to nie masz zbyt dobrych doświadczeń z nauczycielami, ale może nie warto wrzucać wszystkich do jednego worka? Nauczyciele są różni, choć teraz chyba coraz mniej takich z przypadku. Nie wszyscy są przystosowani do nauczania dzieci z różnymi problemami czy chorobami, ale tu akurat bardzo duża rola rodzica, żeby szerzej otworzyć komuś oczy. Ja szczerze mówiąc nie rozumiem tego, jak można pozwolić na to, żeby dziecko, które ma stwierdzone ZA, było traktowane jako gorsze. Skoro masz czarno na białym, że dziecko ma dysfunkcję, to jak możesz nawet pozwolić nauczycielowi Twojego dziecka powiedzieć, że jego działanie wynika z roztrzepania. Gwarantuję Tobie, że prawdziwemu pedagogowi zależeć będzie na rozwoju dziecka.

Natusia, ja już pisałam, że my na razie się nie staramy, bo muszę poczekać, aż się wyjaśni sprawa z pracą mojego męża. Kontrakt mu się kończy za półtora roku, więc tak czy inaczej czeka nas przeprowadzka i to niemała. Wolę nie przeprowadzać się z brzuchem czy maleństwem, bo to nic dobrego. Jak będę wiedziała, na czym stoję, weźmiemy się do pracy.

Agagsm, ja się mięsem strułam wtedy. :-D Poważnie. Nie wiedziałam, że jestem w ciąży. A nie czujesz się ani w jedną ani drugą? Ciekawa jestem, co to z Ciebie będzie. ;-) Zdjęć dzisiaj nie będzie, bo pan od koni się rozchorował. No cóż...

Ostatnia edycja:
reklama
Ale ja pisałam w tym stwierdzeniu jak kiedys bylo.takich dzieci było pewnie mniej ale tez nie słyszano o tej chorobie.wiec to były ciagle niegrzeczńe dzieci ktore były potem agresywne.albo nietolerowane przez rowiesnikow. Wiec wtedy dziećiom i rodzicom nie bylo napewno lepiej. Bez zadnej pomocy.a co do mojej sytuacji. Juz dawno przedstawiłam w sźkole czarno na białym diagnozy i opinie. Po to biegalam z brzuchem co chwila do poznania zeby miec papier w reku. I niby twierdza ze rozumieja. Ale moge stwierdzic z ręka na sercu ze trafilam na dwoch pedagogow ktorzy nie powinni nimi byc. Dyrektorke przedszkola i wychowawce bylego filipa

Ostatnia edycja:
Przepraszam Cię, źle widocznie zrozumiałam Twoje słowa. A ta kobieta - nauczycielka, która powiedziała o Twoim dziecku, że jest roztrzepane, to gdzie pracuje? To właśnie była nauczycielka Filipa? Andziak, teraz nie ma miejsca w szkole dla ludzi z przypadku. Jeśli ktoś trafił przez pomyłkę, to trzeba mu pomóc znaleźć drzwi. Jeśli ktoś robi Tobie, Twoim dzieciom problemy - idź do przełożonego tego kogoś. Gwarantuję, że to działa baaaaaardzo szybko. Dyrektorka też ma przełożonych. :tak:

Agagsm
boli mnie głowa bo wczoraj waliłam patologię --> nalewkę 80% i dziś cierpię hahahaaaa

Macy
powitać :)

Natusia
pamiętaj,że ja &&& za podyplomówkę trzymam..

Andziak
pozdrawiam ..

byliśmy na basenie ponad 2 h..teraz obiad zjedliśmy --> jajka sadzone ze szczypiorkiem ,mizeria i ziemniaczki duszone z masłem ....pękam :confused2:

Macy
pękam w szwach hahahaaa aż trzeszczy ..
a nalewka wiśniowa :-p
ciasta jeszcze jest pół blach-->kroić ??

idziemy na spacer z Bonusławem ;))jeszcze godzina i będzie szaro-trzeba korzystać .

Mama możemy sobie ręce podać bo ja tez pekam...
Mąż zrobił krokiety, takie dobre, ze teraz nie mogę sie podnieść ;-)

No ale jak juz nakroilas tego pysznego ciasta to ja sie skusze na ten najmniejszy kawałek :-)

Mama: hahhaha dobre, ja się tak pocieszam jak @ przychodzi - ostatnio sheridan jagodowy, teraz będzie baileys karmelowy - a co tam. Jakie masz ciacho? ja to nie wiem jakbym się musiała struć ciastem, żeby go odmówić, ale widać za mało w kiblu przez ciasto siedziałam :-D:rofl2:
macy: ja się czuję na @, PSM działa, a teraz już mnie nawet brzuch zaczyna boleć, więc chyba mnie chce pozbawić złudzeń :tak:

reklama
Do góry