reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marzycielka
dzięki za pocieszenie ;))
uściski :**

Kasia uk
ja dzis poodkurzałam ,pomyłam podłogi i zaraz rozwieszę pranie ....
potem smigamy na basen

u nas piękne słonko więc mam nadzieję ,że mój humor gdzieś się znajdzie ....

Pirania
jak tam z dodatkową belką na ramieniu ??:-D:-D

Marzycielka
czy działania wczoraj były??????????:cool2:

Mama ojej....tyjuz masz luzik....zazdroszcze....u mnie wszystko przede mna. Milego rodzinnego
n050.gif

Bry Laseczki.

Natusia, dziękuję, że pytasz. Jakoś leci. Chyba coś podłapałam, bo charczę i czekam na rozwój sytuacji. :eek: Widzę, że u Ciebie sprawa się wyjaśniła. Zawieszasz starania na dwa miesiące czy w ogóle dajesz spokój?
Agagsm, a może to nie wirus??? Ja też tak miałam siedem lat temu, a potem się okazało, że w ciąży jestem. Coś długi ten Twój cykl.;-) Miśce daj syrop z babki. Teraz takie wirusy kaszlowe panują, więc trza się nastawić odpowiednio.
Marzycielka, a gdzie Ty mieszkasz?
Magda, zadają chyba zależnie od szkoły. Młody chodził do angielskiej szkoły przez niecały rok i w sumie dużo robili w reception class. :tak: Literki, wyrazy do czytania, ale wszystko w normalnym tempie. Niemniej uważam, że dużo zależy od szkoły. My trafiliśmy do bardzo dobrej i bardzo tęsknię za tą szkołą. :tak:
Kinga, ja też czekam na wieści.
Piranha, spóźnione, ale szczere -STO LAT!

Co do zajęć dodatkowych - mój syn chodzi na basen dwa razy w tygodniu i na judo raz. Na konie chodzą z mężem co dwa tygodnie. Chodzi do angielskiej szkoły, ale ma też lekcje polskiego, więc na dodatkowy język go nie posyłamy, a poza tym na podwórku łapie włoski. :-)

.......i ja juz jestem.....
M robi sniadanko, a ja spijam kawusie od Czarodziejki. Uwielbiam sniadanka M, ale pozniej ile ja musze
a010.gif
. Dzis dzionek mam dosyc aktywny, hehehe....wczoraj lenistwo a dzis
a015.gif
a070.gif
i
a080.gif
. Jak sobie pomysle to juz,,,,,brrrrr. No ale dam rade!!!!!!

Czarodziejka

masz racje w 100%. Mysle ze wtedy bylo lepiej :-)
Kinga ​trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki na tescie

Lepiej dla kogo.dla tych dzieci ktore najczesciej były spychane do szkol specjalnych. Albo miały samoocene na poźiomie zerowym. Czy dla rodzicow ktore nie radzili sobie a pomocy z nikad. Chyba ze dla naucźycieli.

Piranho
SasiadKi syn ma juz ponad 3 lata. w czerwcu (tego roku) skonczył trzy.
On powtarza to co uslyszal w danym momencie i jakis czas temu....wczoraj mowił slowami swojego dziadka...słyszalam ich rozmowe i wczoraj to odtworzył...jeszcze powiedzialam do sasiadki ze ma niezłą pamięć!!!!!!
Duzo z tego jest co pisze Andziak...on jak wpadnie w histerie nie idzie go uspokoić!!! Z tego co wiem panicznie boi sie mycia włosów....jak maja mu muć glowe to nawet u nas slychac jego krzyk z łazienki...Jest bardzo pobudzony...piskliwy...ogólnie jest dośc chalaśliwy i agresywny...bardzo czesto bije mojego Maksia...i sasiadka mowila ze panie w przedszkolu skarżą sie na niego ze bije dzieci...Kurcze do glowy mi nie przyszlo ze to coś powaznijeszego....mnie tylko to powtarzanie jego zastanawiało....czasem nawet myslałam ze musi byc bardzo zdolny bo pamieta wszystko co kto powiedział...
Andziak to prawda ze ludzie nie wiedząc ze dziecko jest "chore" i na co...moga myslec ze po prostu jest niegrzeczne czy nie wychowane itp!!!!!
Mysle ze zycie takiego dziecka jest naprawdę trudne...dziecka i rodzica...

Natusia
przy jakiejs dobrej okazji porozmawiam z sasiadką..podejrzewam ze ona o tym nie ma pojęcia tak jak i ja nie miałam...
postaram sie zrobic to bardzo delikatnie...zasugeruje zeby najpierw poczytała...

reklama
Macy: u mnie cykle zazwyczaj są długie :-pa ten nocny melanż w toalecie to va bank zatrucie - miałam z pracy 2 dniową konferencję w hotelu i się skusiłam na ciasto z kremem - już jak je jadłam to miałam wątpliwości czy dobrze robię, ale o 2 w nocy to już wiedziałam, że źle zrobiłam ;-)Ty się tez nie dawaj chorobom - daję jej Pneumolan i właśnie syrop z babki - jak dla mnie to tylko te na nią działają:tak:do tego non stop ją smarujemy maścią rozgrzewającą i jeszcze sok z malin dostaje z miodem _wit. C z Forevera, czyli teoretycznie tą bardziej naturalną ;-)
Marzycielka: ee u mnie to nic z tego nie będzie - tak czuję i tak myślę, ale miałam sprawdzić dziś i przypomniało mi się, jak już się wysikałam rano, więc jak nie zapomnę to jutro zatestuję;-) ja mam takie wrażenie, że mi owu sie przesunęła jednak i nie było jej po pierwszym piknięciu LH w moczu...pożyjemy zobaczymy, najgorsze, że potem w nosie miałam dietę itp. a u ciebie jak staranka idą pełną parą?;-)
Piranha: spóźnione życzenia - zdrówka, dużo radości, miłości i spokoju na co dzień!
kasia: u mnie od rana tez praleczka działała i 3 tury poszły. Jak Miśka nie wyzdrowieje do poniedziałku, to moja mama przyjedzie, bo wtedy do przedszkola mała nie idzie i ktoś z nią musi siedzieć - więc mi poprasuje wszystko, bo moja mama to ma adhd i nie usiedzi 5 minut :rofl2::-D
Kinga: kciuki za dwie kreseczki!
mama: co tam cię boli?
Natusia: u ciebie widze @ przylazła - szkoda :( u mnie spadła, bo wczoraj była od temperatury ogólnej - po nocnym zwracaniu wszystkiego, wieczorem to nawet miałam 38,2 w środku szoking:) ale 37,1 to jest dobrze jak na mnie, więc czekam na rozwój wypadków...

coś tam było o zajęciach dodatkowych - ja płacę w przedszkolu za taniec, gimnastykę i rytmikę i szczerze mówić to tyle nam i jej starczy i dobrze, bo w trakcie bycia w przedszkolu. Basen chcę dołożyć w sobotę, ale to dlatego, że Misia ciągle mi strój kąpielowy wyciąga i mówi, że chce iść, więc jak lubi to niech chodzi - mamie tez się przyda pohasać, żeby zbędne kg zgubić...:cool2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry