reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy
dziękować ;))
i nie bój się ---> smutno nie będzie ..noł łej :))

Pirania
współczuję nerwów i całej tej nagonki ,ale pójdziesz na badanie i się wsio okaże..a teraz wiedz ,że jestesmy tu z Tobą !!!

Kate
smakowitej kawki:))

ja przy herbacie i pochłonęłam 2 kanapki:)

reklama
Dzien dobry laseczki
No i w koncu jestem…uff wczoraj mialam mega zabiegany dzien, niby wieczorkiem próbowałam poczytac co u Was ale kompletnie mi to nie szlo:/ po prostu padlam na cyce,obejrzałam nowy odcinek lekarzy i to wsio.
Mój Em calkiem na lajcie podchodzi do poczecia dziewczynki-twierdzi, ze się zaprogramowal na corke i będzie cora:) i powtarza: „widzisz chcialas syna masz syna, to teraz będzie corka” hahaha,żeby to było takie proste. Mój Em w ogole to moglby mieć drużynę pilkarska,ale to chyba nie ze mna-bo ja sie na to nie pisze:D

Ehh Tusia nie przejmuj się głupim gadaniem ludzi,może Ci zazdroszcza i dlatego!

Agagsm
A synus skacze :D może Olympijczyk mi rosnie :D

Tasha
Hehe co Ty nie przeczytalam wszystkiego. Staram się czytac jakos po stronie 3400ale jeszcze mi sporo zostalo. Chyba nie ogarne tego:-(
Sliczna coronia-gratuluje

Missbella
Co do wozka, to ja Ci powiem tak-wydaje się,ze to Pikus ale szalenie wazne wybrac go nie tylko pod siebie ale tez pod dziecko. Ja jako przyszla mama oczywiście stwierdzilam, ze kupie wozek 3w1,ze starczy 1 na caly okres wozkowania a tu duuuuuuuupa!!!mielismy x-lander ax i po pierwsze gondolka super ale przy spacerowce zaczely się schody-ja durna myślałam,ze syn przez 6 mies napatrzy się na matke i w koncu będzie chciał widziec swiat-szkoda tylko,ze ja nie mogłam go obserwowac podczas gdy szamal na spacerze przekaski. Poza tym mój syn nie był stworzony do wozka rozkladanego na plasko bo po prostu siedzial w nim przegięty jak paragraf,ile się nawkurzalam co 5 min na spacerze zatrzymywanko i podciągałam malucha:/do tego doszlo,ze siedząc w tej spacerowce on w ogole się nie ruszal,nawet oczami nie mrugal wystraszylam się,ze może cos z nim nie tak,ale przypadkiem poszliśmy po cos do dziegciowego (u nas jest tak, ze maja rozne wozki dla klienow i na czas zakupow wklada się w nie lejbika.) Wsadziliśmy malego w quinny buzz i zupełnie inne dziecko-nagle zeczelo się cieszyc siedząc w wozku. No wiec zdecydowaliśmy się na spacerowke z kubelkowym siedzeniem- padlo quinny zapp xtra (obracane kubelkowe siedzisko)byliśmy zadowoleni bo sam stelaz zajmowal malusieńko miejsca a siedzisko zawsze się gdzies upchnęło:) ale ni stad ni zowąd zaczely nam przeszkadzac glosnie kolka,wozek do Żyda i kupiliśmy maclarena xt :D powiem Wam tak, jeśli się często gdzies jezdzi autem gdzie macie w planach zabierac wozek to kupno kloca nie ma sensu-po okresie gondolkowania będziecie maly go serdecznie dosyc i będziecie szukac lekkiej spacerowki. Mysle,ze lepiej zainwestowac w swietna lekka spacerowke niż w mega ciezki wozek 2w1. Ja w kazdym badz razie nie zaluje zakupu quinny bo na tamta chwile byl niezastapiany. za to zaluje zakupu x-landera

Andziak
Tule, twarda z Ciebie babka a do dola,każdy może mieć prawo:*

Marzycielka
Kciuki za owocne staranka:) przykre z ta poprzednia grupa. My z naszej usunlysmy dziewczyne tylko raz ale to przez to,ze nazwala dziecko jednej z dziewczyn prosiakiem. Także glosowanko i out…

Pirania
Oby bol odpuścił,lacze się w bolu- w czwartek wyrwali mi 8 i nadal cholernie boli rana:/

WITAM:)

Ja od rana co chwile coś robię gdzie i śniadanko w biegu...

Marcelek ziuśka a chłopaki puzzle układaja gdzie mam chwile dla siebie :)

Niedługo pranie wywieszę na balkonie bo słoneckzo ładniusie jest:))w ogóle do niedizeli ma być ładnie także super!w końcu zalicze spacerek z trójeczką ;)

A organizatorzy meczu zawalili sprawe no szok zeby nie zamknać dachu :0 na co oni liczyli w taką pogode?w ogóle to oni prognozy nie ogladali?taki wazny mecz a tak spaprać sprawę :/ no ale to polacy ech...

U mnie Domiś nie dobrze tzn.dzisiaj widze poprawę bo i kaszle tak nie dusi a się też odrywa ale w nocy tak kaszlał :0 zobaczymy jak to jutro będzie bo dzisiaj poprawę widze jakas...ZDRÓWKA wszystkim:)

PIRANHA ty sama wiesz czy jest coś na rzeczy nie bo matka wie co i jak z dzieckiem jest najlepiej...3 osoby typu mama np.która mało co ma kontakt z wnukiem nie powinna oceniać i myśle że tak gadulają bo cos sobie ubzdurały!zbadaj syncia i zobaczysz czy jest cos nie tak a na razie nie ma co myślec za dużo :*
TRUSKAFFFKA synuś od młodego tak ładnie dba o kobietę to sie BARDZO chwali!!!
CZARODZIEJKO ale dlaczego tak napisałaś?a przecież wiesz ze tak do końca nie było :( wyszło że od tak ciebie w grupie tam nie ma a w sumie sama nie chciałaś tam być jak i ogólnie nie pisałaś kompletnie a tylko tutaj i to przez klika długich tygodni a potem jak ponownie prosiłyśmy abyś cos napisała bo też tęsknimi itp.to napisałaś paresłów a pte znowu cisza i jednym słowem to my się poczułyśmy olane...przepraszam ze tak pisze bo ciebie bardzo lubię ale nie fajnie nas tu pokazałaś :(nikt nikogo od tak se nie usunię tym bardziej ze my zgrana paczka bylismy...
ANECIA jak kolorowo teraz twoje posty sa dizeki ładnym suwaczkom :)

DZIEKUJE ZA ZAPROSZENIE DO GRUPY :))

Hello babolki!
zamknięty czasem się przydaje, ale powiem szczerze, że swego czasu jak się przeniosłyśmy ze styczniówkami na zamknięty, to forum otwarte u nas umarło raz dwa, a krąg się zamknął i powoli coraz mniej osób pisało i coraz bardziej hermetycznie się robiło, także grupa jest ok, ale z umiarem :tak:

Piranha: oby dziś już ząb nie bolał...a mama to rzeczywiście niech lepiej nie gada wcale, jak ma tak gadać i cię stresować...
Koli: ty się nie dołuj, tylko bierz sprawy w swoje ręce i nie czekaj, bo ci czas ucieka - idź do gina na monitoring cyklu żeby badać kiedy i czy jest owulacja:tak:
Kate: heh taki powrót do picia czegoś co się lubi to sama przyjemność:-D
czarodziejka: dwaj ten przepis na zapiekankę z dyni -ja kocha dynię, ale u nas notorycznie są placuszki dyniowe:)

dziś mi przyświeca hasło - byle do wieczora!

Ale sie wkurzyłam. No potrzebne mi to teraz.Bartek ma opinie o konkretnych metodach postepowania. I teraz co! Nico. Pisali w cwiczeniach na ocene. I Bartek ma miec kazde polecenie osobno powtorzone. Tźn jak w zadaniu sa trzy rzeczy do zrobienia to kazde osobno ma czytac mu.Bo tu chodzi o to zeby z niego umiec wiedze wyciagnac. No i pisali w cwiczeniach zadania. A ja dzien wczesniej je z nim robilam. I pokolei umial. A w kłasie mial zle. I nie chodzi o ocene. Bo ma 4+. Tylko mowil że zrobil to co na poczatku a dalej nie wiedzial co zrobic wiec robil byle co. I tak juz bylo wiele razy. A powinńy tak róbic jak w opini.

Ostatnia edycja:
Andzia masz się kochana
jedna wielka walka
ale kto zawalczy jak nie ty >MAMA

czy morzesz napisac jak dokładnie nazywa się ta choroba
musze poczytac bo mam tez troche problemów :(

laseczki co do grupy to mozna utworzyc scisle tajna/poufna na fb. z tym, ze kazda musialaby miec tam konto, no i tam juz nie ma pseudonimow tylko imiona i nazwiska. plus jest taki, ze jesli zaznaczy sie grupe jako tajna to nikt nie bedzie jej widzial -nawet znajomi oraz nie bedzie jej w wyszukiwarce grup. natomiast nie wiem jak to wyglada na bb z zamknietymi grupami:(

ps dzis ma dotrzec moja paczucha z cytronianem wapnia,sylkiem i wskaznikami ph- ale sie ciesze :D

mama
i ja tez mam pytanko do fachowca:)
czesto po hybrydach zdarza sie,ze klientki narzekaja na rozdwajajace sie paznokcie? ja jakies 2 mies przed zalozeniem hybryd wyleczylam paznokietki z rozdwajania i teraz mam nawrot :( chyba ten aceton mi je tak zalatwil

missbella
u nas mozna dostac uzywke mutsy 4 rider z dodatkami za 300 eurasow:
Mutsy 4Rider Single Spoke mit Wanne, Sportsitz und viel Zubehör | eBay
z tego co kojarze ten wozek nie ma praktycznie amortyzacji, za to fajnie sie prowadzil.

reklama
Ann
ale mi pocisnelaś z tym fachowcem..proszę Cię:-)

hybrydowy na pewno jest lepszy niż żele bo inaczej się go zdejmuje..właśnie jestem w trakcie ściągania hahahaa

możliwe,że jeśli masz cienkie pazurki to aceton jest winny:blink:
a jakiej firmy masz robione??
ja pracuję na Shellaku-z USA są najlepsze ..choć drogie ,ale przerabiałam inne firmy i bez!!!porównania!!

mocz pazurki w ciepłej oliwie z oliwek..
i odżywka z Eveline taka mleczne jest super:)

Do góry