reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama, dawaj znać co i jak bo kciuków nadal nie puszczam :-)

Andziak, ale wtopa, no jasne, że po Patrysiak jesteś Ty w kolejce. Ja dziś właśnie o Tobie myślałam i miałam podpytać co i jak u Ciebie ale na szczęście się odezwałaś. Faktycznie masz ciężko ale wierzę, że się to jakoś poukłada. Przy staraniach przed owulką ważne jest by utrzymać niskie pH aż do samej owulki, tak więc zdziwię się jeśli nullka będzie miała synka bo z córciowych staraczek zrobiła chyba na razie najwięcej :-) (z synciowych staraczek na czele jest nasza Madzia :-)). Trzymaj się kochana! Tak bardzo bym chciała by Ci się wszystko w życiu poukładało.

Kasiu, super wykresik wygląda :tak:, ja bym brała dupka od piątku (2 dpo). Co do witaminy B6 to nic się nie bój, wiele dziewczyn zażywa B-Complex przez całą ciążę, nadmiary B6 są usuwane z moczem. B-Complex odstawiasz zaraz po pozytywnym teście, zawiera wiele ważnych dla ciąży witamin, np. B12, która zapobiega poronieniom.

Magda, moja Kaja powstała podobno z prawego jajnika ...choć bolał mnie lewy :-D

Truskafcia gratuluję z całego serca zdrowej dzidzi a tak po cichutku dziewczynki:-) ja tam jestem zdania że lekarz sam od siebie nie mówi płci tak szybko jak nie jest pewien:-) mogłabym prosić żebyś też mi wysłała staranka na PW...

Piranha co myślisz o moim wykresie wiem, że nie ma tego dużo ale może coś powiesz...to że tempka powoli pnie się w górę to chyba dobry znak??

Agagsm wiem, że trudno u mnie tą owulkę wyłapać no ale trudno nie idę na monit bo $ brak a testy nie wychodziły więc liczę na swoje wyczucie już trochę się obserwuję i w sumie najwiecej zawsze z tempku wyczytałam. Zobaczymy czy się uda.

Dziewczyny tak jak Piranha napisała nasza psychika jest bardzo ważna ja jak nie przywiązywałam wagi do owulki i szłam na monit tak o żeby sprawdzić czy wszystk ok to owulka była a potem 2 miesiące nic w tym jeden miesiąc z CLO i też nic. Zobaczymy teraz, są takie chwile że oddycham głeboko i wymyślam sobie rzeczy o których mogę pomyśleć i pogadać a jak już myślę o ciąży to raczej w takim sensie że cieszę się że będzie drugi dzidziuś;-)

A Piranha chciałam jeszcze dodać, że bóli podbrzusza dzisiaj już nie czułam, a rano postarankach z sylkiem ph było niziutkie bo ok4,5 chciałam zaaplikować gynoflor rano ale jak zmierzyłam ph to nic już nie dawałam.

Wpadam na chwilkę...troche sie pochwalipiecę:))))
Tak jak pisalam tak tez zrobilam...moje pierwsze domowe Suhi....
150132_4135110809409_1597975748_n.jpg

A to Wszystko dzieki Nullce ktora zainspirowala mnie ostatnio piekną kolacją dla męza:))))

Czarodziejka czy Maciek był już dziś w przedszkolu czy w szkole ??

kochane !!!! apel :-D
jadę wieczorem oglądać lokal...
uprasza się o trzymanie &&&& albo chociaż 1&
;-)
Mama
W Warszawie jest tak ze zerówki znajdują sie w szkole!
Dlatego Macius nadal chodzi do tej samej szkoly, zajecia podobne, tylko zmienil sie poziom nauczania i pani wychowawczyni..no i dzieci ale tak wszycho bez zmian...to samo miejsce:)))))

Ah jak tam lokal...bo graby zaciśnelam?;)

Czy patrysiak się pojawiła po porodzie i czy były foty Ewelinki ? bo ja nie widziałam ...

.
Wydaje mi sie ze nie bylo zdjecia Ewelinki...i Patrysiak nie dawala znaku zycia...

Aha w tej ciazy ruchy poczulam po lewej stronie i na usg czesciej maluch byl po lewej
Andziak
Chyba tez zalezy co komu pisane- tak myśle/...jak tez probowalam, planowalam i mam 2-ch synków. zA ZAdne skarby bym tego nie chciala zmieniac bo to moje dwa sloneczka ale jednak marzenia byly...
Chociaz uwazam ze teraz na tym forum (odkąd jest Piranha) skutecznosc planowania plci jest naprawde wysoka!!!! Dlatego cos w tym musi byc!

Ja tam narazie tez nie zamienilabym zadnego.Ale marzenie o corci pozostaje wiec jak znajdziecie 100% metode dajcie znac.
Jedynie mam zal i ta swiadomisc ze gdyby chlopcy nie byli chlopcami mieli by duzo wieksze szanse ze ominely by ich te klopoty ktore ich spotkaly.
Dla matki to jest trudne.
A opiekowac sie taka czworka wierzcie mi jest mega trudne.To jest codzienna walka.
Oby Jedrusia i Kube to ominelo.
Bo chlopcy z jednej strony bardzo inteligentni a z drugiej gubia sie w najprostszych rzeczach.

Noemi wiesz jakie to proste..a ile frajdy daje:)))))
Ja naogladalam sie fimikow naczytalam w necie..i zastosowalam...no i Nullka dala mi namiar na sprzedawcę produktów do Sushi..polecam jesli lubisz
W piatek kupię surowego łososia i zrobię go w tempurze...czy na cieplo i ryba bedzie ugrilowana...ja tez dodaje tykwę marynowana ktora nadaje słodki posmak...ale kombinacje mozna tworzyc jakie sie tylko chce:))))

reklama
Andziak
Skarbie a co Twoim chlopcom jest
jesli dobrze kojarze pisalas juz o tym ,,,jakies genetyczne sprawy?
jak sie to objawia?

Co do marzeń o coreczce...nie wierzyłam ze to mozliwe ale mi przeszło..moze po prostu dlatego ze ja nie planuję mieć wiecej dzieci., a moze to pragnienie nie było tak silne? nie wiem
W kazdym razie dobrze jest jak jest:))))))

Do góry