reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to porcja odemnie Mama &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tez mi sie wydaje ze to nie ma reguły z tymi mdlosciami jaka będzie plec. Ja gorzej znosilam druga ciążę i tez myślałam ze będzie przez to dziewczynka. A jednak jest drugi synus :-)

reklama
ja dziś zakręcona jak ruski czołg :-D

siedzę i lenię się, dobrze że w międzyczasie obiad machnęłam:-) z Matim zdjęcia dzidziusia pooglądałam, ciekawa bestyjka z niego :) i twierdzi że dzidzie widzi hihi

Zaraz D przyjedzie, zjemy i biorę sie za robienie ciasteczek owsianych:-p

Mama Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssssssęęęęęęęęęęęęęęęęęęę Kciuków zaciskam

u nas też mokro, szaro, buro ...

MAMA

kciuk.jpg

Bedzie dobrze:)

czesc laseczki

....ja tez juz w domku, kawka jest, lekcje odrobione i obiadek pomalu sie kula:-)
Dzionek dzis super ( byle z dala od wczorajszego oddzialu). Dzis laseczki mi "sprzedaly" na kogo "uwazac", ktora "rzadzi" nieoficjalnie z jakim doktorkiem tak wiec dzionek ucioekl szybciutenko.
A co do mnie to ja dzis poznalam co to znaczy bol owulacyjny:-). Od godz 8 rano, caly czas ciagnie mnie prawy jajnik, w pewnym momencie mialam cos takiego jak skurcz albo nie wiem co to bylo. Dziwne ze tak mam caly dzien .... no nic, pewnie wit B comp leczy co powinna.

Piranha jak myslisz dupka zaczac lykac juz od jutra???? Kwas foliowy nadal 4x plus B comp???? Najbardziej to cykam brania B compl.... kurcze naczytalam, ze nadmiar szkodzi w pierwszych tygodniach ciazy....ratuj prosze:szok:

Truskaffka super, super, super wiadomosc:-):tak:. Oby tak dalej. Buziaczki

Miss Bella bardzo sie ciesze ze wszystko jest w najlepszym porzadku. Buzka

Kinga
duzo zdrowka zycze i szybkiego powrotu do zdrowia:-)

Mama 3mam &&&&&&, powodzenia

Dziewczynki zycze milej, popoludniowej kawusi

Jestem wreszcie , a to wszystko przez buraki .... wkładam do słoików , dla moich dziewczyn , bo one uwielbiają

Magda , agagsm , dziękuje że o mnie pamietacie :):-) jak zawsze :-)
Nullka , super beta ! nic już nie porównuj , napewno wszystko dobrze przyrasta . Przeczytałam jak przekazałaś mężowi tą super wiadomość i normalnie łzy mi poleciały ... też tak chce !
Daria , Colin śliczny chłopczyk , Nadia jest cudną siostrą , ależ masz z nich pociechę :)
Missbella , pieknie rośnie Ci modelka , gratuluje .
Kinga , w domu szybciej dojdziesz do siebie , zdrówka życzę
Misia , Kobietki ma nie być do końca tygodnia ... ale miała mieć wizytę u gin i nie widziałam jej wpisu

Czy patrysiak się pojawiła po porodzie i czy były foty Ewelinki ? bo ja nie widziałam ...

a u mnie tak , rano zamieszanie przed wyjściem do pracy i szkoły , po pracy lekcje z dziewuchami i obiad , potem te nieszczęśne buraki , jak juz wczoraj zasiadłam z nadzieją że nadrobię zaległości na BB to zabrali mi internet tzn . coś fiksowało . Zbieramy siły na ten cykl , bo oczywiście nie odpuszczamy . Mnie dziś już normalnie bolą jajniki jak diabli :szok: nie wiem co to tak szybko . Nie mam testów owu , bo nie zamówiłam już z resztą nie zdążą przyjść , tak więc tylko mierzę tempkę i wykorzystuje seksualnie starego , zobaczymy co z tego będzie.

U mnie kiepsko.Zaczelam prasowanie i po 10 koszulkach brzuch twardy i koniec.A jeszcze tyle tego.Niewiem jak dam rade.Mama daje czadu a nikogo do pomocy.
Filip chory ale po dwoch dniach w domu mial tyle odpisywania ze dzis poszedl.
A nauki duzo a checi brak
Bartek nauka super ale reszta lezy.I o ta reszte musze walczyc z nauczycielami.Podobnie ale w mniejszym stopniu bylo z Fifim.
A ze to mala szkola to musze im opinie przedstawiac i jak krowie na rowie tlumaczyc.Ja pedagogom smieszne nie.W poniedzialek bylam z Bartkiem na terapi wczoraj w Poznaniu neurolog.
Nie doczytalam was do konca.Co do wizyt i bety .Nie wypowiadam sie.Bo u mnie wszystko zawiodlo.Wiec nie komentuje.Gratuluje zdrowych bobasow.Moj nub byl dziewczynkowy a potem widac sie podniosl/Ale w 14 tyg lekarz typowal synka.
A co do bety duzo ponad norme wiec tez nie sprawdzilo sie.Samopoczucie masakra inne niz z chlopcami tez sie nie sprawdzilo.
Zakwaszanie tez nie.Wiec sama nie wiem czy ze mna cos nie tak .Ale ja to nie ksiazkowy przypadek widac jak zaszlam w ciaze z 0,01 % szans na zajscie.
Juz wam nie smece.Boje sie juz depresji po porodzie jak teraz tak u mnie trudno o dobry humor.
No i mi sie wydaje ze bede nastepna po patrysi termin wg usg 30 pazdziernik.Wymiary w 30 tyg na 32 tydz no i juz rozwarcie ale zobaczymy.A co u merlin hej

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

U mnie po spotkaniu z menadżerem ok. Było milutko. Strasznie się martwi o mnie i już narzeka, że mu bardzo brakuje mnie,a co dopiero, jak na macierzyński pójdę. Miło mi było słyszeć takie słowa. Obgadaliśmy kilka ważnych kwestii i byłam zaskoczona, że jeśli zechcę jeszcze wrócić przed porodem, to mogę sobie wybrać godziny pracy i to,na ile chcę przychodzić. W sumie to pomyślałam, że po urodzinach Nelci postaram się wrócić na pół etatu do Świąt. Odpocznę trochę od domu zanim pójdę na 9 miesięcy macierzyńskiego. A że to pół etatu, to może lekarze wyrażą zgodę. Mam nadzieję.:happy:

Truskafffka strasznie się cieszę, że Rybcia ma się dobrze:tak: Najważniejsze, że zdrowiutka. NT idealne, fotki cudne. I faktycznie dobra ta babeczka, skoro tyle o nubach wiedziała. Trzymaj się jej;-) Co do płci, to wiadomo....różnie jeszcze może być, ale miejmy nadzieje, że nub już nie podskoczy:-p Z tymi jajnikami, to niby jest tak, że jak z prawego, to chłopiec, jak z lewego to dziewczynka. Nie wiem ile w tym prawdy, bo pewnie jest to teoria z cyklu, że mdłości są na dziewczynkę, ale....no właśnie....moje córki są obie z lewego jajnika, a teraz synek z prawego, więc niby by się zgadzało:happy: Gratuluje Ci serdecznie tak udanej wizyty!

Nullka betka piękna! Czy już się czujesz spokojniejsza? Dobrze by było, bo stres dziecku nie służy:-p A z tymi mdłościami, to różnie bywa. Moja mama wymiotowała całe 9 miesięcy w trzech ciążach i ma dzieci różnej płci. Zresztą mi wszystko wychodziło na dziewczynkę, a podobno mam chłopca, więc....sama oceń;-):-)

Tasha
ja już oczywiście trzymam kciuki za Biedroneczkę! Zobaczysz, że będzie ok. Koniecznie daj znać, co i jak w wolnej chwili:happy: A rośnie pięknie. :tak:

Kinga
jeny, to się namęczyłaś...A jak synek i mąż? Zdrowi? No strasznie Ci współczuję. Uważaj na siebie. Pij dużo i odpoczywaj.

Marzycielko
dziękuję kochana za kciuki:tak: Co do tego myślenia, to nawet nie próbuj nie myśleć, bo się nie da i tylko będziesz się dołować, że nie umiesz przestać myśleć. Fakt, że ja w pierwszą ciążę zaszłam po 3 latach starań, kiedy absolutnie już byłam skupiona na czymś innym...Ale na Twoim etapie, to jeszcze chyba za wcześnie, aby zacząć żyć czymś innym. Staraj się za to myśleć bardzo pozytywnie. Że się uda, że jeszcze tylko tyle i tyle czasu, kombinuj z dietką, ale nie dołuj się. Ok?

Czarodziejko
super, że Maciuś zadowolony. To najważniejsze. Ehhhh kochana, a dopiero, co się tak martwiłaś. Super, że już się wszystko wyjaśniło:-)

Kociatka spokojnie jeszcze zdążysz z 3 dzieckiem. Wiesz, przy pierwszej ciąży, to faktycznie okolice 40 są niebezpieczne, ale nie przy 3 dziecku. Uszy do góry! Toż Ty młoda babeczka jeszcze jesteś:tak:

Mama to widzę,że mamy nową zależność: im chłop mniej gadatliwy, tym bardziej ruchliwy......hahahaha....aż mężowi powiedziałam, a on tylko buraka strzelił i stwierdził, że w czymś musi musi się wykazywać:-D To mnie rozbawiłaś. Dzięki Ci za to. Siedzę i się śmieję do kompa,a mąż robi wielkie oczy i pyta, czy dobrze się czuję:-D
Kciuki oczywiście trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Czarna fajnie, że jesteś! Powiem Ci, że ja raz miałam owulkę w 9dc. także bądź czujna:cool: A mąż to chyba zadowolony, że taki wykorzystywany?:-D Trzymam kciuki kochana. Oby to był ten cykl!

Andzia
trzymaj się słońce. Jakoś się wszystko poukłada. Nie zazdroszczę sytuacji w domu i z nauczycielami w szkole...Ehhh...aż się włos na głowie jeży. Dasz radę. Zobaczysz:tak:
Uważaj na siebie.

Uciekam do kuchni, a Wam życzę miłego wieczorku i pozdrawiam!

reklama
Do góry