reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda gratulacje ogromniaste - matko az mi się łezka zakręciła w oku, ze szczęścia, że się doczekałaś tej wymarzonej chwili!!!
wspaniale - tak dziś tu czekamy wszystkie:)))
Truskafffka: oj leci leci ten czas - też mam otwarte cały dzień BB i praca stoi:)

reklama
Dziękuję dziewczyny za gratulacje:-).

Ja jeszcze nie dowierzam, ale jak ochłonę, to pewnie to do mnie dotrze.

Ogólnie, to usg bardzo długo trwało. Babeczka wszystko dokładnie mierzyła, ale nasz mały akrobata tak fikał koziołki, że ciężko było go uchwycić. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serduszko, kości rąk i nóżek, żołądek, nerki, główka.... Mamy 18.3 cm długości i 245g wagi.

Co do płci, to oczywiście asekurowała się, że 100% pewności nie daje, ale byłaby bardzo rozczarowana, gdyby nie był to chłopiec. Wiecie, troszkę mnie tym zbiła z tropu, ale cóż. Przecież nie może mi powiedzieć inaczej. Siurka nam pokazała, na pipkę to nie wyglądało. Zdjęcie dała tylko jedno taki zarys z boku, a szkoda, bo raz tak fajnie złożył dwie stópki ze sobą...Jakoś tutaj w ogóle dziwnie jest z tymi zdjęciami. Za jakiś czas pójdę prywatnie na 4d, to dostanę ile będę chciała.

Myślicie, że mogę już się cieszyć?;-)

Magda no jasne że czas się cieszyć!!! Ja mam ciarki na całym ciele heheh bardziej przeżywałam to Twoje usg, niż będę przeżywała swoje pewnie :-D
Chwal się jak mały akrobata będzie miał na imię :D

Magda ciesz sie !!!!! My razem z toba sie cieszymy :-)
a teraz tak jak Kate napisala czas brac sie do roboty, caly czas na bb czekalysmy za newsem od ciebie. Ja zaraz zaczynam myslec o obiadku, ciuchy do prasowania leza od rana, a i jeszcze pranie w automacie do rozwieszenia... no i odkurzacz tez wola ze jest glodny.

Warto bylo wszstytko odpuscic dla tak waznej chwili.

Magda skrobnij jeszcze raz jak to u ciebie wygladalo ze starankam.... jest tyle stro ze sama nie wiem gdzie szukac twojego opisu o starankach. Buzka

mam takie pytanko do was bo wychodzi mi 8 i wchodzila na 7 i zauwazylam ze 8 wypchnela tak jak by troszke scianki zeba z 7 i czy miesiac by wytrzymal ten zab zeby reszta sie nie wykruszyla? bo wolalalbym isc do mojej dentyski w polsce niz tutaj bo jakos nie przekonują mnie oni jak robią zeby;p

reklama
Nie powiedziała nam o płci od razu, a ja nie chciałam być nachalna, bo wiedziałam, że wszelkie pomiary są bardzo ważne. Cały czas miałam jednak kciuki zaciśnięte schowane pod sobą:-p Kiedy tak oglądała maluszka, to wydawało mi się, że widzę interes, ale wiadomo - ja się nie znam. Kiedy już powiedziała, że wszystko zmierzone, wtedy ja zapytałam. Dziwne, bo zazwyczaj pytają sami, czy chcę znać płeć:confused: No i ona na to, że widzi tu chłopca ze wskazaniem na siusiaka. Trzech kreseczek nie było, więc ja na to, czy to znaczy, że się może jeszcze coś zmienić? A ona...".no niby tak, ale byłabym wtedy bardzo rozczarowana."

Mąż ciągle mówił, że będzie synek. I uwierzcie mi, że on był na prawdę wyluzowany. Ja tam jajko chciałam znieść w poczekalni, a on...luzik:cool2: Aż mnie tym denerwował. Jak już było po, to nawet takiej radości nie okazał, tylko stwierdził - wiedziałem.:baffled: No nic. To tylko facet. Ja po dżemce córci wybieram się do sklepu zakupić coś w kolorze blue, co by nie było, że nie wierzę:happy2:

Nie ukrywam, że teraz się ciągle zastanawiam, czy to się nie zmieni, ale jednak sobie wmawiam, że to przecież 20 tydzień, więc...Ech. Póki co szok:-)

Do góry