reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oj dziewczyny tak piszecie o porodach, aż boli mnie tu i tam.

Co do instruktora zobaczymy, następną jazdę mam w poniedziałek i we wtorek na 9-00 po 1 godz.
No nie powiem prowadzi mi się fajnie, mam problem z tym hamowaniem i zwalnianiem. Zmiana biegów i ruszanie jest ok- mówi że idealnie, tylko to hamowanie- no porażka.

Medio ja Ci tu nie pomogę , Oskara rodziłam 2 godziny i nie było tak zle- no ale miałam dużo szczęścia. Na porodówkę trafiłam z rozwarciem na 5 palców i szło galopem. Przecieli mnie i miałam 7 szwów. Ale jeszcze po kilku miesiącach czułam dyskomfort podczas stosunku.

reklama
Witam wszystkie dziewczyny w ten środowy , u nas pochmurny poranek :-) Wiecie ja to chciałabym żeby troszkę popadało . Jest strasznie sucho . U mnie 32 dc i @ na razie nie ma - to oczywiście w moim przypadku nic a nic nowego bo do 37 dc jeszcze troszkę czasu jest ale dwa ostatnie cykle były po 30 dni :confused: Sama nie wiem co o tym myśleć ! Jak ta małpa @ ma przyjść to niech przychodzi już a nie zwodzi mnie ! Miłego dnia :tak::-)

Cześć

U nas też ciepło- zaraz uciekam się opalać na działkę.

asus czekamy dalej do 37dc, trzymam kciuki- zobaczymy co z tego wyjdzie.

Kasiu ty pewnie znowu dziś na plaży się prażysz??????

Medio, Dorotko, Ewciu miłego dnia.

Jarzebinko uczyłaś się już parkować?????

Bilety do S mam już zabukowane:
------------------------------------
wylot;
Gdańsk- Kopenhaga 6;30 - 7;30
Kopenhaga- Rzym 9;45- 12;20
---------------------------------
Powrót
Rzym- Warszawa 16;20- 18;45
Warszawa- Gdańsk 19;30- 20;35

Beatkosmażę się nie na plaży ale w przydomowym ogródku.Mały stwierdził o 11 że chce spać (a mieliśmy iść na spacer) i władował się do łóżeczka..no to ja pranie nastawiłam i się smażę. Zaraz powinien wstać to pójdziemy na spacerek i jakieś zakupy.Mam ochotę na zrobienie lecza na obiad.Tylko muszę znaleźć tanią paprykę

Co do porodu..ja miałam cesarkę i nie żałuję,choć później ból był okropny bo środki przeciwbólowe na mnie nic a nic nie działały.a pielęgniary kazały wstać po kilku godzinach po cc

Dziewczynki,mam nadzieję że macie tak cudowną pogodę jak w trójmieście, bosko jest..

Beatkokurcze,ale zazdroszczę Ci, mam nadzieję że przynajmniej porobisz mnóstwo zdjęc i nam je zaprezentujesz

Kasiu smaż się smaż, ja chyba musze zastosować samoopalcz, bo jak wszyscy w Polsce tacy poopalani. Ja biała jak mąka w tej Anglii, na solarkę teraz nie wolno mi w tym stanie.
Beatko jejku ale fajnie,że sobie jedziesz, a drogo was wyszły bilety,czym lecicie LOTEM?
Asus pisz na bieżącoco u Ciebie, ja też kciuki zaciskam!
Ewciu, Dorotko, Jarzębinko pozdrawiam!

Kasiu jak wrócę wkleję fotki, masz to jak w banku. Fajnie że smażysz się w ogródku, zawsze to coś- będziesz czekoladką....;-)

Medio do Rzymu SAS a do Polski LOTEM- bilety ,no drogo to wyszło 3200zł w dwie strony za Oskara i za mnie. Ale te tanie linie to też trochę drogo wychodzi. Jeden facet kombinował sprzedać mi do Rzymu te tanie i wyszło w jedną stronę 1700zł i jeszcze bym musiała spać w Rzymie a powrót Lotem za 2100 zł- więc się zbytnio nie opłaca. Wczoraj wydeptałam ścieżki do Biur Podróży- jedna baba chciała mi sprzedać bilety nawet za 5000zł- więc się jej spytałam czy to miejsca w Bizness class, a ona że nie- tak mnie wkurzyła że szok. :-);-);-)

No to drogo,az tanimi liniemi różnei bywa, fakt, my na wielkanoc płaciliśmy za 3 os, w dwie stroy 4000 zł, a teraz ok 650zł.

Ewciu
TSH- norma 0.27 - 4.2
Prolaktyna- norma- 102- 496
yhy dzieki,,ciekawe ile ja mam tego i owego...

Ewcia,u mnie też prawie 1,5roku staran i nic :(
ojj to witaj w klubie,,, no dlugo troszke nie uwazasz,,a ty masz meza caly czas,,bo moj to wiesz raz jest raz go nie ma?....

mniam kremowki...

Ja miewam oststnio chwilę przygnębienia, może uznacie to za śmieszne, ale ja panicznie boję się porodu:baffled:, aż łzy mi się cisną do oczu jak o tym pomyślę, staram się sama siebie pocieszać, ale to pomaga tylko na chwilę.Boję się tez nacięcia krocza(przy pierwszym porodzie miałam infekcję), rozstępów itd.Myślę, by może spróbować załatwić sobie cesarkę, której tez się boję, choć może trochę mniej.Jeszcze mam tyle czasu, a już tak się boję, nie wiem jak sobie z tym poradzić.Jeszczedochodzi do tego fakt,że jestem w Anglii i nie mam pewności czy dobrze sie tu mną zajmą.:-(
no co ty porodu,,przeciez juz jeden przezylas,,,jeszzce masz troszke czasu....dasz rade,,weź meza ze soba...moze pojdzie co...

jarzebinko synus przeuroczy....

dziewczyny jak jazdy L-ką????

asus czekamy,,spokojniee....

becia dasz rade w jeździe,,,na pewnooo

kasia2005 jak ja ci zazdroszcze przydomowego ogrodka,,jak aj bym chciala miec domek ogrodek i siedziec przed domem caly czas,,,jejku marzy mi sie,,,

halo, halo !!!
ale się rozpisałyście, jak miło i jak rzadko ostatnio na tym forum :-D:laugh2::-D

Beatko, ja pierwsze 3 godziny jeździłam po 1h, kolejne juz po 2:tak: parkowanie ćwiczę na kazdej lekcji myślę,że już na 3-4 było napewno, głównie na parkingu przy placu zabaw, przy blokach, przy sklepie:tak: i oczywiscie na placu :-D pierwsze było prostopadłe, a teraz juz są wszystkie czyli prostopadłe, ukośne i równoległe tyłem :tak: do tego wjazd i wyjazd z garażu przodem i tyłem po łuku :tak::-D:laugh2: i wogóle to mi zostało jeszcze 5 godzinek :tak:więc spokojnie i Tobie ten stres za niedługo przejdzie i będziesz już śmigała 70 km/h i nawet nie poczujesz kiedy osiągnęłaś taką prędkość :tak:

Asus to czekamy nadal i kciuki zaciskamy

Medio, ja pierwszy poród miałam naturalny, od podania kroplówki o 6.00, potem druga i o 8.20 było juz po wszystkim :tak: też byłam nacinana i lekarz mi naciskał na brzuch, bo nie miałam siły aby wypchać małego, ale poszło szybko :tak: szwów było trochę, ale ponoć szyła mnie specjalistka w tej dziedzinie w Jarocinie, wiec po wszystkim mocno nie bolało i szybko się zagoiło :tak: chyba zawsze przed porodem czy drugim czy trzecim sa jakies obawy, ale będzie dobrze i wybierzesz wyjście najlepsze dla Ciebie i dzidzi

Dorotka, :tak::-D:laugh2:

Ewcia, a jak poszukiwania nowej pracy ?;-) bo przecież jeszcze ile 2-3 tygodnie i masz wakacje

Kasia, pogode mamy tez wspaniałą i każde popołudnie spedzamy z małym nad wodą :tak::-D:laugh2:a pisalaś o zakupie domku, to teraz na jakich zasadach mieszkacie ? bo chyba tez w jakimś domku z ogródkiem do tego???

przyjemnego popołudnia :-)

reklama
no co ty porodu,,przeciez juz jeden przezylas,,,jeszzce masz troszke czasu....dasz rade,,weź meza ze soba...moze pojdzie co...
Pójść pójdzie, bo przy pierwszym też był.:tak:
Jarzębinko to szybko urodziłaś!Ja od pojawienia się pierwszych bóli po 30 godz, a od momentu podania kroplówki po11 godz.Rozwarcie szło wolniutko.
Dlatego teraz się boję jak to będzie.

Do góry