reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

asus nie ma dobrej recepty na szybkie zajście w ciąże. Są laski które miesiącami mierzą temp., badają sobie szyjkę, oglądają śluz, jadą na testach owulacyjnych, itp...... i nic. Trzeba być cierpliwym i chyba czekać na swój czas-inne szybko zachodzą a inne czekają długi, długi czas.
Wyluzuj i się nie denerwuj, będzie dobrze......;-);-);-)

Kasiu2005 jak tam dziś sytuacja u Ciebie??????

Dorota chyba dziś padła ze zmęczenia.....;-);-);-)

Przypominam że jutro na 9-00 mam drugą jazdę- jadę na miasto.....;-) więc odradzam wycieczki do Gdyni......;-);-);-)

reklama
Beatko, to fajnie,że wyniki są w porządku :tak: zawsze to krok do przodu i szansa na lipcowe kreseczki :tak::-D a do Gdyni sie nie wybieram wiec spoko :-D:tak:

asusu, jak pisze Beatka, nie ma dobrej recepty :tak::-D cierpliwość, wytrwałośc i ........ co tam jeszcze potrzeba, troszke szczęścia :-D nam udało sie z Kacprem za 3 razem,bez żadnych pomocy - testów, wiesiolka czy mierzenia tempki:tak: będzie dobrze, ale musisz w to uwierzyć

Jarzębinko też się cieszę że wszystko ok, zawsze to coś- większa szansa na II . Jutro idę do gina na przegląd, a potem fruuuuu do męża- chyba już 5 lipca, ale to jeszcze nic pewnego......;-)

hej dzieuszki,
Jarzębinko, to prawda, promocje to super sprawa i właśnie castoramę polecam, swego czasu udało nam się kupić boski panela na podłogę za 16zeta..a normalna cena ponad 80zł,kafle,farby,meble..wszystko z promocji się udało. Fakt,kompletowaliśmy prawie rok,hihi
u nas dziś boska pogoda,praktycznie cały dzionek na spacerze w lesie

a to mój synek z dziewczyną..oj szybko te dzieci rosną

Załączniki

• IMGP2270.JPG
    IMGP2270.JPG
    72,9 KB · Wyświetleń: 43
jarzebinka wielkie dzięki..................Beatko powodzenia ! Noi szerokiej drogi !!! Ja mieszkam w okolicach Krakowa więc na pewno będę bezpieczna :-) .....................Wiecie czasami myślę żeby dać sobie spokój :crazy: Mam 2 wspaniałe córki. Są już duże . (10i 6) noi to moje zdrowie. Przy 2 porodzie miałam stan przedrzucawkowy :dry: A jak by mi się coś stało? Kto je wychowa? Sama nie wiem co robić : i chciałabym i boję się..................... Dobranoc Wszystkim Wojowniczkom :-)

Przypominam że jutro na 9-00 mam drugą jazdę- jadę na miasto.....;-) więc odradzam wycieczki do Gdyni......;-);-);-)

Beatka,weź mnie nie strasz..ok.9-10 jedziemy go Gdyni!!! Cholender..może powiem mężowi i przełożymy na późniejszą godzinę..jak się nie uda, to omijaj z daleka niebieską astrę combi z żółtą przyczepką..albo przynajmniej mocno trąb, hihi ;))
A tak na prawdę..powodzonka
U mnie na "froncie" bez zmian,tempka sobie skacze..ale trzyma sie powyżej lini wiec jest ok..ale jeszcze tydzien czekam na jakieś efekty :))

Asusmy o pierwsze dziecko staraliśmy sie ok 8 miesięcy (czyli jakies 5cykli) a teraz to już 1,5roku usilnych staran i nic
Asus,a co mówią lekarze? czy jest zagrożenie "powtórki?wiesz..z drugiej strony..każda ciąża niesie za sobą ryzyko..ba..nawet zdrowe,"ochronne"zycie je niesie. przecież zawsze może się coś stać złego,ale nie mamy na to wpływu...

Medio a ile cykli staraliście się zanim się udało ? I proszę powiedz co ci pomogło- mierzenie tempki , testy, monitoring a może była to wpadka kontrolowana? Skoro ty już wiesz to może wezmę przykład z ciebie?:tak::-):tak:
Nam udał się za 5 razem. Niemmam konkretnej recepty. Napiszę tylko tyle,że już przestaliśmy mysleć o planowaniu płci, bo wcześniej próbowałam różnych metod "na dziewczynkę" i jakoś nie mogłam zaciążyć, więc jak odpuściłam i przyjęłam metodę "na chłopaka" to się udało.Męzowi podawałam różne witaminy, sama brałam wiesiłek i od razy w tym cyklu zaciążyłam, choć nie wiem czy to dzięki niemu. Tuż przed tym cyklem (z 8 dni przed owulką już nie stosowałam, bo byłam już w Anglii, a tu takich soków nie ma)zrobiłam też sobie kuracje takimi sokami marchwiowymi i burakowymi jednodniowymi, piłam przez 14 dni po 2-3 czasem 4 soki dziennie, cera po tym zrobiła się super i może też coś pomogło-nie wiem.:sorry2:
Wogóle tuż po owulce byłam chora-infekcja jelitowa, miałam duzy stres, ale się udało.
A odnośnie Twojego zdrowia, to musisz skonsultować to z lekarzem.
A jak rodziłaś naturalnie czy cc?Porody były ciężkie? Fajnie,że masz córeczki ja też bym chciała, choć jedną;-), ale nie mam na to wpływu, modlę się tylko do Pana Boga. Pozdrawiam.

reklama
Medio, czyli u Ciebie receptą na II kreseczki było odpuszczenie sobie mierzenia temki, ciągłej kontroli organizmu :tak: czyli pełen "luz" i przyjemność :tak::-D:laugh2: czyli to co najważniejsze :tak: a teraz najważniejsze,że maleństwo rośnie pod serduchem i wszystko jest ok :tak::-D:laugh2:

Beatko, jeszcze 30 min i heja :tak: życzę mało wariatów na drodze, chcących być lepszych od L'ki

a pogoda robi się rewelacja, tylko spacerkować spacerkować ;-) przyjemnego dzionka

a gdzie podziała się Ewcia, Dorotka ....... i reszta, bo chyba jeszce ktos urzęduje na tym wątku, Eliczek na przykład ???? :szok::szok::szok:

Do góry