reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piszesz o tablicach chinskich ? mi teraz i z Filipem sie nie sprawdzilo.Zobacz teraz zaszlam w lutym 31 lat rocznikowo.A z Fifim w marcu 21 lat rocznikowo.
Wiecie co smutno mi ale dodatkowo.Jak wrocilam maz odrazu wyszedl kosic trawe.Wrocil rozsiadl sie przed meczem z kolacja.Jakby mnie nie bylo nawet sie nie spytal co lekarz powiedzial.Nic.A na dodatek jak wracalam mama z sasiadka byla u tego sasiada co pisalam .Dojechala tam ich corka z angli.Mama wsiadala do samochodu a sasiadks.I jak ania chlopak czy dziewczynka bo sasiad i beata tak sie dopytuja i licza na ta twoja corcie.A ja chlopiec.A ona szkoda .A mama mine zrobila dziwna czulam sie jakbym ich zawiodla

reklama
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi:-)jeśli chodzi o tablice chińskie to u mnie wyszło na odwrót. Wg nich mój synek powinien być dziewczynką, natomiast teraz powinnam mieć chłopca:tak:Kurcze a może Piranha już rodzić zaczęła:szok:???????????była w ogóle dzisiaj?????????

Dziewczyny, dopiero teraz mam chwilę by Wam odpisać, jesteście kochane, że o mnie pamiętacie, cały wór buziaków dla Was! Myślałam, że Was nie dogonię, co odpisałam na kilka postów to pojawiało się dwa razy tyle kolejnych i tak bez końca :-D, super, że nasze forum tak kwitnie! W międzyczasie jak pisałam to synuś zrobił mi taki bajzel w pokoju, że słabo mi na samą myśl, wygląda to autentycznie jakby bomba wybuchła, wszędzie klocki, zabawki, książeczki i sto innych rzeczy rozsypanych we wszystkich możliwych miejscach, sprzątanie zajmie mi chyba godzinę ;-)

Andziak, kochana, rozumiem Ciebie doskonale i szanuję, że potrafisz wprost mówić o swoich uczuciach (żal o którym piszesz nie ma nic wspólnego z tym, że będziesz kochała tego synka nad życie i my to doskonale wiemy i rozumiemy) ...to co czujesz jest normalne. Oczywiście gratuluję zdrowego synusia, pochwal się fotką z USG :tak: Dobrze, że skończyła się ta niepewność bo na pewno szarpała w jakiś sposób Twój spokój, życzę Ci z całego serca by smutki szybko odeszły precz, zapewne był jakiś wyższy powód tego, że los zdecydował za Ciebie i pewnie pisane jest Ci coś pięknego w życiu, coś co ujawni się dopiero z perspektywy czasu. Super, że z szyjką wszystko w porządku i oby tak już zostało do końca ciąży! ...a ludzie są okropni, jak można powiedzieć kobiecie w ciąży "szkoda, że chłopiec" :-(

Daria, moja Kaja to taka ani mocno ruchliwa ani leniwa :-), ruchy od jakiegoś czasu są dla mnie bolesne jak mała wciska mi głowę gdzieś tam na dole i naciska na nerwy. O dziwo do czwartku wcale mi się nie dłuży a czas leci nawet zbyt szybko, chciałabym mieć więcej czasu by psychicznie się przygotować (choć ja raczej z tych co wolą mieć coś szybko za sobą :-)) a tu czasu już nie ma. Na mnie Krzysiu też wskakiwał i całą ciążę zdarzało mi się go dźwigać a on do chudzinek nie należy ;-), na szczęście ciąży to nie zaszkodziło a szyjka na ostatniej wizycie była długa i zamknięta.

kate, fajnie, że do nas zajrzałaś i super, że Alanek już zdrowy! Ucałuj go ode mnie!

patrysiak, mnie często łapały dołki w tej ciąży, najwięcej było ich w pierwszym trymestrze a później zaczęły się wycofywać. Teraz cieszę się ogromnie, że Krzysiu będzie miał rodzeństwo (zwłaszcza po tym jak widziałam wczoraj jak syn siostry bawił się wspaniale ze swoją o 2,5 roku młodszą siostrą). Rozumiem Ciebie doskonale, ja często czuję, że się wypalam, chciałabym odetchnąć od tej rutyny, zrobić coś tylko dla siebie (niestety od rana do wieczora jestem sama z Krzysiem i nie mam żadnej pomocy) ale wiem, że muszę zacisnąć zęby i jeszcze poczekać na to, pocieszam się faktem, że kiedyś będzie mi znów dane nabrać przysłowiowy oddech w płuca :-)

Kosmo, mam dokładnie tak samo, z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą a z drugiej boję się koszmarnie - samej cesarki i pobytu w szpitalu, czy córka będzie zdrowa (Krzysiu zachłysnął się wodami i dostał tylko 8 punktów z tego powodu), czy pępek dobrze się zagoi (2 tygodnie po porodzie trafiłam z Krzysiem na 2 tygodnie do szpitala gdyż miał już początek sepsy - bakterie z pępka dostały się już do krwi i było groźnie), tego czy sobie poradzę z dwójką, jak zareaguje Krzysiu (i jak ja poradzę sobie bez niego :-), będę strasznie tęsknić) i w ogóle tych wszystkich zmian w moim życiu.

Aneczka
, dzięki kochana! Foteczka córci na pewno pojawi się na BB w przyszłym tygodniu :tak:

Mama
, ja jutro z samego rana lecę na badanie krwi (by móc jeszcze tego samego dnia odebrać wyniki) ale jak wrócę to bardzo bym chciała zobaczyć śliczny skok na Twoim wykresiku :tak: Tak właśnie zerknęłam na Twój wykresik i w poniedziałek będzie już 15 dpo, może lepiej zatestuj wcześniej żeby nie zaszkodzić dzidzi odstawieniem lutki? ...np. w sobotę, to będzie 13 dpo, do piątku brałabym luteinę. A ta sosna jest po prostu boska, chyba tez taką zakupię już po szpitalu do ogródka :-)

Tasha, ale się biedna namęczysz z tym spojeniem :-(, tym bardziej, że do finishu jeszcze 10-12 tygodni. Na razie zniosłam ze strychu 3 torby i zastanawiam się, w którą się wciskać i czy za tą największą mnie nie pogonią w szpitalu. :-D Wagą się nie przejmuj kochana, przy karmieniu piersią kilogramy lecą na łeb na szyję.

samana, ja w obu ciążach nie miałam mleka do końca ciąży ...w każdym razie nic nie wypływało, dopiero w 3 dobie nadszedł taki nawał, że myślałam, że mi (.)(.) pękną :-), przy schylaniu się dosłownie strumienie leciały.

Czarodziejko, taki kurs to super sprawa, moja siostra sama nauczyła się robić boskie makijaże, malowała mnie i wiele dziewczyn do ślubu, też bym chciała tak umieć.

Kasiu, a czytałaś to co Ci napisałam o wypowiedzi Twojej gin i tym wyniku progesteronu 5 dni przed @?

Noemi, na in-gender dopiero przy pH wyższym jak 5 radzą korekty. Preparaty typu Lacibos Femina potrafią podwyższyć pH więc trzeba to koniecznie sprawdzić. Super, że Sylk Ci służy, jest przynajmniej bezpieczny dla plemników. Z tych 2 preparatów wzięłabym Replens, Rephresh jest dość gęsty i może utrudniać plemnikom przebicie się do szyjki macicy.

natusia, wygląda na to, że owulka się przesunęła, tak jakoś miałam przeczucie, że przy drugim podejściu się uda gdyż tempka ładnie zjechała w dół więc estrogeny były zapewne wyższe :-) Ciuszki sobie schną, jeszcze muszę poprać tetry :-)

Kinga, dzięki, że pytasz, u mnie dziś czas ucieka jak szalony a tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia ...z posprzątaniem pokoju i spakowaniem torby na czele :-D

Truskafffko, jeszcze niespakowana ale do 24-tej mam jeszcze czas, chciałabym dotrzymać danego Wam słowa :-D

merylin, dziękuję Ci kochana, strasznie miłe to co napisałaś, wielki buziak dla Ciebie!

Mama Kubulki, te tablice należy potraktować z przymrużeniem oka, mój Krzysiu miał być dziewczynką według nich ;-)

Marzycielko
, przepiekny spadek na wykresie, faktycznie szkoda, że nie masz testów. Spadek tempki przed owulką nie zawsze jest widoczny (choć najczęściej tak, u mnie był bardzo malutki) a tempka może rosnąć od 3 dni przed owu do 3 dni po owulce, podobno progesteron zaczyna być produkowany jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka a to kiedy tempka podskoczy w górę zależy od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu. Jeśli pH jest niskie to ja bym dziś zadziałała a jutro zakup sobie koniecznie test owu :tak:

Dzięki Piranha. Mam nadzieje to był szczęśliwy strzał ;) ale jakoś tak mi przyszło teraz do głowy ze jeżeli sie udało to pewnie będzie chłopczyk :) nie wiem czemu ale ciągle mam zakodowane ze czym bliżej owulki to na chlopczyka.? Dzisiaj trochę mnie bolal prawy jajnik pod wieczór a wcześniej lewy.

Natusia dzięki, fajny ten termometr, dwa miejsca po przecinku. Ja dziś tak na szybko kupiłam...no i zobaczymy jak będzie
Mama kurcze, to mnie zmartwiłaś z tym termometrem...zobaczymy co mi jutro wyjdzie, ale raczej przy tym elektrycznym zostanę :sorry2: mam nadzieję że nie namiesza mi w obserwacjach
czarna gwałć męża w razie czego, synka życzę ;)
Merylin Andziak nie piszcie że jesteście gorsze, nie zasłużyłyście..smutne to :( tak naprawdę każda z nas próbuje, garstce się uda, innym nie..nie ma reguły niestety. Mam nadzieję że zaświeci dla was słońce i uśmiech pojawi się na twarzy. Trzymam za was i waszych maluszków kciuki
Gal kurcze, smutno bez Ciebie...
MAmaKubulki, mnie chyba z tych tablic wychodziło, że Mati powinien być dziewczynką
Ewcik mmmniamuśnie!!! powodzenia!!!! :-):-):-)
ii no właśnie, to kefir był. Pamiętam jak mnie jakoś na weekendzie kiedyś cosik dopadło i mamuśka doradziła taki sposób, pomogło :tak:
Marzycielka &&&&&&&&&&&& mega zaciśnięte za celne strzały :)
Piranha no to jeszcze godzina i 13 minut hiehiehiehiehie

Piranha, dziekuję za Buziaki nałapałam no i podziel się różowymi fluidkami .. ;*** hihi
Już nie biorę suplementów... Jakiś niewypał w tym cyklu... ;((

marzycielko, sama spójrz na mój wykres...tragednia, nie w tym cyklu juz nie chce próbować...no zobaczymy jaki lipiec będzie...

Andziak nie przejmuj sę gadaniem ludzi!!! I bądź tu z nam, tu zawsze znajdziesz wsparcie, nie bedziesz sama... a nie myśl o sobie, że kogoś zawiodłaś...daj spokój! musisz zacząć cieszyc się ciążą!! :***
A jak juz pisałam wg mnie dziś masz owu więc warto sie przytulac!!;**

Ewcik, ciszaaa i działajta:-Dzaciskamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Truskaffka, te co mają 2 miesca po przecinku są wg mnie tylko b.dokladniejsze i ładnie na wykresie wychodzi, ale prób tym co kupiłas pomiary i zob.jakie wyjdą;))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piranha normalnie w szoku jestem. Właśnie zmierzyli sobie Ph i podskoczylo do 7 :-0 !!! Jednak te zolniezyki mojego męża maja wysokie Ph. Zapodalam jeszcze Sylk, ale czy to wystarczy?
Truskaffffka dzięki kochana! Za ciebie tez trzymam mocno &&&&&

reklama
Dziewczyny powiedzcie ci czy Ph zawsze jest takie wysokie zaraz po przytulankach? Kurcze może niepotrzebnie dziś ryzykowalam :(
Ale z drugiej strony raz sie żyje ;)

Do góry