reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim :)
mam do was takie pytanko co do pielegnacji skory brzucha bo mam bardzo sucha skore w tej ciazy na noc uzywam oliwki a w dzien mam taki balsam Zobacz załącznik 472611i zastanawiam sie czy balsam ujedrniajacy tez by byl dobry? zeby zapobigac rozstępom ?narazie nie mam rozstępów ale wole dmuchać na zimne :)

reklama
siedzę z maską kokosową na głowie i zagladam...

Daria ja używałam Musteli w obu ciążach i rozstępów nie mam,skóra była super nawilżona a krem szybko sie wchłania więc nie chodziłam tłusta pól dnia:-D

Patrysia-jaaaaa poprosze fluidki Marcelkowe :)))

ide jeszcze sobie henne zrobić..

Hej babeczki!

Mama, wykres boski (szkoda, że nie da się go powiększyć)!!! Jeszcze tak ładnego wykresiku to u Ciebie nie widziałam (jest wręcz książkowy), widać, że hormony pracują jak należy a progesteron jest wysoki. Kochana, czekam na mmsa w szpitalu! :tak: A co do pH to jeśli się udało (a trzymam za to kciuki) to pewnie będzie z tego mała Poleńka :-) Testujesz chyba 1-2 dni po moim CC?

Kinga, u Ciebie zawsze coś się dzieje :-), mi okropnie tego brakuje w tych dniach-klonach, które przeżywam codziennie. Super, że Fiol zadowolony z roweru, jak będę kupować Krzysiowi to zgłoszę się do Ciebie na korepetycje :-D

misia, trzymamy kciuki by zamiast @ przylazła 2 kreska na teście!

agulek, jeśli to była żywa krew (i wystąpiła w niewielkiej ilości tylko w jeden dzień) to prawdopodobieństwo jest ogromne! Do tego był to 10 dpo a najczęściej w tej okolicy mały człowieczek się zagnieżdża w macicy. Implantacja właśnie powinna być w formie niewielkiej ilości żywej krwi albo różowego plamienia. Specjalnie dla Ciebie i reszty staraczek wysypuję cały wór różowych fluidków:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

patrysia
, no to mnie pocieszyłaś, pewnie ze względu na wcześniejsze CC nie będą mnie torturować dużymi dawkami oksytocyny :-)

Daria, ja stosowałam tylko oliwkę Weleda - rano i wieczorem, rzadko jeszcze po południu. Na razie nie mam ani jednego rozstępu a brzuch mam ogromny i niestety bardzo dużą skłonność do rozstępów (siostrze bliźniaczce strasznie brzuch po ciąży poorało rozstępami).

Gal, jak samopoczucie?

czesc dziewczyny :-)

Mama i ty dopiero teraz sie chwalisz takim pieknym wykresem :szok: trzymam kochana kciuki &&&&&&&& i mam nadzieje ze moj tez bedzie sie tak ladnie pial w gore :tak:

Agulek bardzo prawdopodobne ze to byla implantacja. tez raz tak mialam, juz myslalam ze @ sie rozkreca, ale to trwalo tylko jeden dzien. niestety po kilku dniach przylazla @ ale i tak wierze ze to byla implantacja tylko z jakis przyczyn ciaza sie nie utrzymala :-(

Kinga ja tez chce &&&&&&&&& :-)

Pozdrawiam i zycze milego dnia

Piranha dzięki złapałam swoją porcyjkę różu:-)
To była kropla żywej krwi na bieliżnie i na papierze w śluzie też czerwona krew . No nic czekam do wtorku...

agulek, no właśnie krwawienie implantacyjne jest w postaci dosłownie kropli czy kilku kropel żywej krwi (nie powinno być w postaci brunatnego plamienia, czasem jest to różowe plamienie czyli śluz wymieszany z żywa krwią), z tego co opisujesz to bardzo mi to pasuje do implantacji :tak:, jejku, trzymam kciuki! Za 2-3 dni spokojnie możesz testować testem 10 mIU/ml, zdążę zobaczyć fotkę testu przed CC :-D

Ostatnia edycja:
MAMA no chociaż któraś :D(żarcik ;))

prosze dla ciebie fluidki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pirania tu masz link do wykresu-sobie kuknij

Obserwacja cyklu - enpr.pl

się boję cieszyć bo oczywiście oprócz tempki i białego śluzu żadnych objawów...
ani brzuch ,ani jajniki ani czyczki...nic..

Marzycielka no nie chciałam mierzyć ,ale ponieważ nie było szans w tym cyklu na usg to pomierzyłam i taki oto wykres mam;-)

Pirania owu była wtedy co spadek czyli w niedzielę prawda ???
a ja jeśli zdążę zatestować to w poniedziałek lub wtorek-18,19 czerwca..

Patrysia* nałapałam i trzymammmmmmmmmmm :))))

Ostatnia edycja:
reklama
Natusia ja dopiero zaczelam brac b complex i stosowac diete i wlasnie zamowilam dopiero te zurawinowe tabletki czyli staranka za miesiac moze nieco ponad miesiac tak ok 6 tygodni:) a ty?? stosujesz zurawine do owulacji a potem dopiero po @?czy jak?:)
piranha oj az dwie te tableki zurawinowe 5000 trzeba brac? rozumiem ze najlepsza dawka to 10000mg ? a jak bede szla na badania krwi to na ile dni wczeesniej odstawic suplementy ?bo pewnie witaminy moga troche namieszac w wynikach???

mama ja rowniez trzymam kciuki!!!!:)

Do góry