reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal byłoby suuuuuuuuuuuuper i wszystkie byśmy były szczęśliwe :-):-) więc trzymajmy za siebie mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Gal, czyli nie jesteś pewna, że dziś rano nie wzięłaś już tabletki? Jeśli tak to wzięłabym dopiero wieczorem dupka, nic się złego na pewno nie stanie.

Marzycielko, tulę kochana! U Ciebie z tego co pamiętam to może mieszać prolaktyna, bardzo łatwo zbić ją choćby Bromergonem ale pewnie w UK nie jest to takie proste. A jakiej długości masz przeciętnie fazę lutealną?

Uciekam usypiać Krzysia bo ziewa :-)

Piranha wydaje mi sie ze ok. 10-12 dni. ale nie moge tego potwierdzic bo pamietasz moje testy owulacyjne wychodzily caly czas negatywne :-(

Jeszcze sekundkę jestem. Marzycielko, trochę za krótka ta faza lutealna, wszystkie objawy pasują idealnie do nadmiaru prolaktyny (może ona blokować owulkę, wydłużać 1 fazę a skracać drugą) i tym samym niedoboru progesteronu. Szkoda, że służba zdrowia w UK tak wygląda bo prolaktynę naprawdę łatwo zbić (o ile nie jest kosmicznie wysoka) i mogłabyś szybko w ciążę zajść.

Marzycielko - a badałaś może kiedyś tarczycę??? bo może to jest przyczyna? czy masz możliwość monitorowania cyklu?
Gal - jeśli w ulotce jest napisane, żeby w razie pominięcia leku nie przyjmować podwójnej dawki to odpuść sobie tę jedną dawkę, na pewno nic się nie stanie, w sobotę mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&:tak:
Truskafffka - też testujesz w sobotę??? tak jak Gal, Mama i Misia???
Samana - to teraz czekamy do połówkowego usg, żeby się potwierdziła babeczka!!!

Dzien dobry... :-)dobrze bede pisala, chociaz pare slow ;-) tylko o czym mam pisac... heh ostatnio analizuje moje wykresy i sie w tym gubie... przez fertilityfriend.com bo tam zwykle zaznacza mi owulacje 2 dni po tym dniu kiedy mi sie wydaje, ze mam owu... :baffled: ale co ja tam bede jeczec... ;-)

Trzymam kciuki za najblizsze wizyty... i testy by pokazaly 2 kreski :-) no wiecie dziewczyny kwiecien byl slaby, wiec w maju musi byc conajmniej podwojny wysyp ciezarowek :-) wiec sie nie obijac ;-)

ja czekam na miernik PH zamowilam taki jak polecaja ja in-gender, ale nie wiem kiedy przyjdzie :confused: bo znalazlam go w stanach na ebayu :baffled: tak samo alka selzter gold tylko w USA kupie najtnaiej z wysylka :dry: wiec czekam... i czekam... i od czerwca znow bede bardziej hmm skrupulatnie sie przygotowywac... bo na ten cykl wogole nie mam co liczyc ... tylko raz dzialalismy bez zabezpieczenia...

Obserwacja cyklu - enpr.pl FF mi wyznaczyl owulke w 16 dniu przy danych jak na enpr , no ale przez wyjazd i bunt nie mierzylam od poczatku tempke :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Dziękuje wszystkim za słowa wsparcia :-) Ja spadam jade do domu (a tam kompa brak chwilowo) więc odezwe sie jutro rano i poczytam wszystkie wpisy. Pozdrawiam i miłego popołudnia i wieczorku życzę :-)

Tasha, Piranha dziekuje ;-) jak juz pisalam wytrzymam jakos do wakacji i ostro wezme sie za badania :tak:
sprobuje dokladniej poobserwowac kolejny cykl, moze cos bedzie dalo sie z niego wywnioskowac.

reklama
WITAM:-)
Mama - dziękuję bardzo za przepyszny przepis na serniczek, poszedł w jeden dzień:szok: i goście krzyczeli jeszcze:-D
Gal, Mama i te dziewczyny, które będą testować...trzymam mocno kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Martika a zdradzisz nam, kiedy było u Ciebie to przytulanko bez zabezpieczenia?;-)

u nas zimno, z domu się nie chce wyjść, ale moje kobietki pogoniły do piaskownicy, dla nich nie ma złej pogody:-)
pozdrawiam serdecznie!

Do góry