reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama05- dziekuję Ci Słonko, jesteś nieoceniona! Ekspresem się uwinęłaś :) Podaj proszę ile mam Ci przesłać kaski.

Tasha- dziekuję Ci kochana, na pewno je ograniczę znacznie , bo już nie wyrabiam zdrowotnie. Teraz juz po owu też już nie biorę tego calcium citrate z mg, wit. c, odstawiam wit. b6.
Tak najchętniej bym brała już teraz tylko globulki dowcipne, ale jeszcze nie jestem pewna z tym lactovaginolem, na ile godzin przed starankami trzeba go zastosować, aby był bezpieczny dla plemników, nie wiesz czasem?

Czarna
- dziękuję Ci bardzo:)

Truskafffka- doczekasz się doczekasz:) Ty to masz o tyle dobrze, że na Ciebie sylk działa, wiec juz innych nieprzyjaznych środków dla plemników nie musisz stosować.

Gal, dziwne z tym Twoim progesteronem, tym bardziej, że w tym cyklu brałaś przecież bromek :-( To karygodne, że żaden lekarz nie chciał Ci przepisać dupka, przecież u Ciebie może to być wóz albo przewóz i może właśnie dzięki dodatkowej suplementacji progesteronem ujrzałabyś w końcu 2 krechy na teście. A nie pytałaś na tych forach z ogłoszeniami do których linki Ci kiedyś dawałam? Ja w ten sposób zrobiłam sobie mega zapasy dupka (starczyły i na miesiące staranek i potem aż do 16 tygodnia ciąży, zostało mi po tym jeszcze jedno opakowanie, którym obdarowałam nasza Mamę :-)) i przenigdy nikt mnie nie oszukał (w podobny sposób zaopatrywałam się przez kilka lat w Logest).

Krzysiu dziś nie chciał w dzień zasnąć i strasznie teraz dokazuje ze zmęczenia, ledwo wyrabiam :-(

Gal bedzie dobrze i doczekasz sie Twojej malej slicznej coreczki wierze w to... juz niedlugo Ty, mama, truskaffka i inne dziewczyny bedziecie nam sie chwalic 2 kreskami... gdyby nie fakt, ze stoje w innej kolejnce to bym wam miejsce odstapila... :zawstydzona/y:

a co do suplementow niestety, ale mieszaja tak czy inaczej ja do kiedy pamietam mialam cykle 29 dniowe, od kiedy lykam cala liste tych pastylek to cykle mialam 30, 28, 34 i teraz nie wiem mysle ze bedzie 31 dniowy... wiec raz krotszy, raz dluzszy... no a o reszcie juz nie bede ponownie wspominac...

Piranha- no widzisz, dziwne, ale ja czułam, że jakoś nie bedzie różowo, przez ten test owu. No widzisz, sama się wkurzyłam na tych lekarzy, nie mam coś do nich szczęscia. A z tych linków co podawałaś, to jak najbardziej odzywałam się i własnie jedna z tych babek najpierw się zgodziła, podała nr konta, ja kasę przelałam, a ona się rozmysliła i napisała, że na szczęscie przeczytała czym grozi handel lekami i się wycofuje. ALe kasę odesłała z powrotem.

Martika- Słonko, kochana jesteś:) Mam nadzieję, że chociaż Tobie się uda:tak:

A ja z tej rozpaczy idę dzisiaj na siłownię, trochę się rozruszać, bo zwariuję:cool:

Gal perszingiem mi poszło bo musiałam zdążyć do 19.00 bo tak jest czynna apteka;))
kosztował 45zł-wyslę razem z paragonem;)

Pirania jak mi Cię szkoda...myślałam,że nie piszesz bo może Krzyś śpi a Ty pięknie sobie odpoczywasz..a Ty taka umęczona...tulę kochana mocno!
ehhh myślałam,że ~~~~~&&&&~~~~~nasenne z miśkiem podziałają:sorry:

Martika dzięki kochana :)
za ciepłe słowa i chęć odstąpienia miejsca-bardzo to miłe..

ja byłam pod prysznicem bo w pracy weszłam na solarium i musiałam z siebie zmyć ten zapach:sorry:dzieci zasypiają a ja idę się balsamowac bo skóra chce pić po peelingu:-p

martika , to my obie tutaj w mniejszości :-D mamy plany na chłopców
mama , serniczek super , tylko u mnie waga mnie dobija i ostatnio przestałam się ważyć ... i kupiłam sobie trochę większe spodnie:zawstydzona/y:
27 maja mam komunię Blanki , więc trochę zamieszania narazie mam , i w pracy różnie , ale dzisiaj już słońce trochę poświeciło to i humor dopisuje
z niecierpliwością czekam na ciepłą wiosnę

martika , to my obie tutaj w mniejszości :-D mamy plany na chłopców
mama , serniczek super , tylko u mnie waga mnie dobija i ostatnio przestałam się ważyć ... i kupiłam sobie trochę większe spodnie:zawstydzona/y:
27 maja mam komunię Blanki , więc trochę zamieszania narazie mam , i w pracy różnie , ale dzisiaj już słońce trochę poświeciło to i humor dopisuje
z niecierpliwością czekam na ciepłą wiosnę
no my tu w mniejszosci bo sa jeszcze 2 dziewczyny ale one maja bardzo male pociechy i na razie tylko kibicuja ;-)a ty juz dzialasz?

kate18 dobrze pamietasz urodzila sie duza bo 4360g a teraz ma 10 tyg i wazy 5100g

Aneczka ja te opaski jej zakladam jak jest cieplo i do zdjec tez

mama a co to za sernik rozdajesz moze i ja bym wziela przepis :tak:

reklama
Mama, dzięki kochana! Ano niestety, miałam dziś nawet zamiar zdrzemnąć się koło Krzysia po tej fatalnej nocy ale synuś jak widać na załączonym obrazku miał inne plany na dziś ;-) Do tego przez cały dzień odczuwam w podbrzuszu co jakiś czas takie skurczowe bóle jak przed @, mam nadzieję, że to tylko niedobór magnezu (rano miałam 2 silne skurcze w łydce) a nie nic poważniejszego. 28 kwietnia będę mieć już zapis KTG, mam nadzieję, że nie wykaże jeszcze żadnych skurczy. A Ty kiedy masz termin @?

Gal, Ty to nawet w ogłoszeniach internetowych masz kochana pecha :-(, mi dziewczyny zawsze albo odpisywały że już sprzedane albo że aktualne i szybko robiły wysyłkę.

Jejku, dziewczyny, jak ja strasznie bym chciała by Wam wszystkim udało się spełnić Wasze marzenia, tymi Waszymi starankami to z ręką na sercu przejmuję się bardziej jak swoimi!

Do góry