reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
tusia, podobno suplementacja chromem i magnezem może rzeczywiście zmniejszyć chęć na słodycze, ja jednak łykam magnez a chcica na słodkie ani myśli mnie opuszczać, cały czas mam przed oczami ten pucharek z lodami, owocami i bitą śmietaną :-D Muszę sobie zakupić Magne B6 i łykać kilka razy dziennie bo teraz łykam raz dziennie NeoMag forte i rano mnie strasznie bolesne 2 skurcze łydki złapały.

jestem po pracy ,dzeci u góry,Zuza już lekcje odrobiła,teraz odkurzacz mnie woła ,więc zaraz się biorę za sprzatanie..
nie lubię nadrabiać bo nie wiele mam czasu i tylko przeleciałam niestety:sorry:

Gal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wynik-zaraz pewnie bedziesz miała bo niedługo 17.00

Truskafffka,Pirania przepis na pewno jest prosty i wszystko Wam wyjdzie-ważne jest ,żeby to co w garnku było cały czas powoli mieszane:tak:

Pirania świetny zegar:tak:

Tusia mam ten sam problem:confused2::eek:

Beatka nasza Kosmo czasem wlatuje i ostatnio pisała ,że nie ma juz dola i cieszy się ciążą :))

pozdrawiam wszystkie babeczki,ide sprzątac i biore się za obiad bo zaraz bedzie Tom...

Ja wrocilam z zebrania.Samopiczucie odpukac od wczoraj lepsze.Staraczki szalejcie bo poczatki ciazy was wykoncza.Jutro na 10 wizyta trzymajcie kciuki.Aneczka Tasha ja juz raz wlasnie tak myslalam.Pewna corci nawet lekarz mi rozowa karte ciazy dal.Wszyscy czekali na potwierdzenie corci na usg a tu zonk kuba.Teraz sie nie nastawiam bo wiem ze od marzen i chcenia to tylko nie zalezy.

Jestem, mam wyniki progesteronu. No i niestety moje przeczucia znowu się sprawdziły, wynik 9,31, a więc zapewne ciąży nie ma:-( W związku z tym podejmuję decyzję, że jednak więcej wit. b6 nie będę łykąć. Miała mi poprawić progesteron, łykałam pełne 3 cykle w dawce 100mg na dobę, wcześniej łykałam mniejsze dawki, i nic ,a nawet uważam, że jest gorzej, jak chociażby testy owu, zanim zaczęłąm ja łykać zawsze miałam drugą kreskę bardzo ciemną, dużo ciemniejszą niż testowa, a ostatnio i jeszcze miesiąc temu był ledwo równa z testową. Poza tym od paru miesięcy mam bardzo krótkie cykle, jakich wcześniej nie miałam. Tak mnie to wszytko zastanawia, jak chociażby to, że wit b6 powinna teoretycznie zmniejszać bóle piersi, a niektóre dziewczyny właśnie po niej obserwują bóle piersi. Jedne dziewczyny po niej jak Kasia uk -wczesniej miała na teście owu druga keskę testową jaśniejsza, po wit b6 jej ściemniała, ja niestety mam skutek odwrotny. Jednym dziewczynom wydłuża II fazę, a ja i mamuskamimi na kafe zaobserwowałyśmy skutek odwrotny. Mozę to wynika z tego, że każda z nas ma inny organizm, jak chociazby jedne mają stosunek lh/fsh np, 0,5, a inne tak jak ja 1,3. Nie wiem może to ma na to wpływa, ale jestem juz pewna , że mi wit, b6 nie pomogła.

Wyżaliłam sie, ale jest mi źle, bo odkad zaczęłam łykac te wszystkie suplementy to mój organizm nie pracuje tak jak kiedyś.

A i jeszcze to, mam chyba jakiegoś pecha, juz byłąm u tylu ginów i kazdego prosiłam aby przepisał mi duphaston, to ząden nie chciał mi przepisać, bo uważał, że jest dobry, nawet jak była u ginki ostatnio, która teoretycznie zajmuje się leczeniem niepłodności. Chciałam kupić, ale oczywieście wszystko już nieaktualne, a nawet jak jedna powiedziała , ze aktualne i podała nawet nr konta, to i tak się w końcu wycofała, bo się prestraszyła, że groża jej sankcje za handel lekami. I tak to doooooooooooooooooopa zimna z tym wszystkim.

Mama05- tak , chcę!:tak::-) Mama nie pytaj, tylko mi wyslij samą receptę, a aj sobie wykupię. Kurcze zapomniałam, że Ty mi kiedys o tym wspominałaś, ale całkiem wyleciało mi z głowy.

Dziekuję Ci kochana, buuuuziaki!

A jaka jest data wystawienia, bo chyba tylko miesiąc jest ważna.

Ostatnia edycja:
Gal nie mogę Ci wysłać recepty bo to jest odpis-kupiłam leki wtedy na torbiele a na dupka dostałam odpis więc jak cos to muszę u siebie w aptece...
koszt chyba 45 zł z tego co pamiętam...albo 48:eek:
jeśli chcesz to pojadę jeszcze dziś jak Tom wróci a jutro mogę Ci wysłać pocztą.

Mama05- no to ok, spokojnie nie musisz dzisiaj, to jak zapłacisz w aptece, to mi powiesz ile kosztowało, a ja Ci wtedy przeleje na konto, które mi podasz, ok? A Tobie nie będzie ten dupek potrzebny?

reklama
Gal nie kochana,ja mam niecałe 2 opakowania lutki ,ale mi to w sumie już chyba nic nie pomorze..chętnie Ci pomogę skoro mogę ..a poza tym moja ginka bez problemu mi da receptę jakby co...
ja mam lutkę ,żeby brać jakbym jakimś cudem zaszła to do wizyty u gina chce brac ...
a wtedy jak mi zapisała dupka przy torbielach to miałam jeszcze w domu dlatego nie wykupiłam.

wyślij mi kochana jeszcze adres na pw:tak:

Do góry