reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć Wszystkim!

Byłam dzisiaj na badaniu progesteronu, wyniki koło 17 tej. Nie spodziewam się rewelacji.

Piranha- mam nadzieję, że dzisiaj masz spokojniejszy dzień i wszystko idzie po Twojej mysli:tak:
Tak mnie dzisiaj zastanowiło, czy w czasie implantacji też jest niższy progesteron, bo przecież wtedy zreguły tempka spada? A wysoka tempka jest powodowana wysokim progesteronem.
Ai jeszcze wczoraj pisałaś, że ta kobieta co płodziła syna, leżała 3 godziny po z biodrami i nogami do góry. Czy takie położenie nóg wyżej sprzyja poczęciu chłopca?

Mama05- dzieki Słonko za kciuki i też wydrukowałam przepis i będę go robić:-)

Martika- no ja coś w długiej kolejce po córcię stoję, a po moich chłopców wogóle nie musiałam stać w kolejce, udało się bez ;-)
A Ty mam nadzieje, że będziesz pierwsza w tej kolejce i dostaniesz synka spod lady;-)
Wogóle fajnie, że jesteś z nami starającymi sie w wiekszości o córcię:-)

Pozdrawiam inne babeczki i idę z synkiem na rowerek:-)

Misia a niektóre pytają czemu tak trudno spłodzić synka
laugh.gif

myślę że jak się chce "konkretną płeć" to synek i córka wydają się trudne do zaplanowania, spłodzenia.
Aaaaa jeszcze jest grono kobiet, które pytają:czemu tak trudno jest spłodzić dziecko..generalnie wszystko jakieś skomplikowane
shocked.gif

nie ma to jak wpadka
cool2.gif

To prawda, wpaść to łatwe przynajmniej w moim przypadku ni miałam z tym problemów żadnych moi synowie to dwie kochane wpadki dlatego nie chce wpaść kolejny raz bo na 100% był by chłopak dlatego próbuje zwiększyć moje szanse na dziewczynkę aczkolwiek mój lekarz się śmieje i mówi żebym męża zmieniła hehehe

Misia - ależ możesz starać się od początku cyklu i pach pach, ale mierz perełko przy okazji ph, jak będzie niskie to jedziesz do końca i nie musisz już myśleć o tych wszystkich komplikacjach, jeśli ph będzie wysokie to zaczynają się schody i suplemenciki obniżające ph...to tak z grubsza...
;-)
oj, uśmiałam się z tej kopulacji w palmiarni przy szemrzącym strumyku, wiejącym wiatraku i w trakcie malowania paznokci:-D:-D:-D, ale dziewczyny chociaż jony Wam teraz sprzyjają, bo na wiosnę jest więcej - niż +;
ale w sumie zgadzam się, że planowanie płci to bardzo trudne i stresujące zadanie, ale warto się trochę pomęczyć, by spełnić marzenia:tak:, jak się potem ogląda takie słodziaczki na zdjęciach to aż się żyć chce!!!

Cześć Wszystkim!

Byłam dzisiaj na badaniu progesteronu, wyniki koło 17 tej. Nie spodziewam się rewelacji.

Piranha- mam nadzieję, że dzisiaj masz spokojniejszy dzień i wszystko idzie po Twojej mysli:tak:
Tak mnie dzisiaj zastanowiło, czy w czasie implantacji też jest niższy progesteron, bo przecież wtedy zreguły tempka spada? A wysoka tempka jest powodowana wysokim progesteronem.
Ai jeszcze wczoraj pisałaś, że ta kobieta co płodziła syna, leżała 3 godziny po z biodrami i nogami do góry. Czy takie położenie nóg wyżej sprzyja poczęciu chłopca?

Mama05- dzieki Słonko za kciuki i też wydrukowałam przepis i będę go robić:-)

Martika- no ja coś w długiej kolejce po córcię stoję, a po moich chłopców wogóle nie musiałam stać w kolejce, udało się bez ;-)
A Ty mam nadzieje, że będziesz pierwsza w tej kolejce i dostaniesz synka spod lady;-)

może coś w tym jest bo jak ja starałam się o 2 dziecko, a nie potrafiłam w ciążę zajsć około roku co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, bo z pierwszy synek był od razu po odstawieniu tabletek, to w końco ktoś mi poradził żebym leżała z nogami do góry. Ja wprawdzie leżałam tylko ok. 20min ale właśnie w tym cyklu zaszłam i jest Iwo. Więc może jakiś związek jest? Piranho co Ty na to?

no jasne że warto się starać o upragnionych synków/córy..

sama to właśnie robię:-D co nie zmienia faktu...że przy wpadce omija nas ten cały stres, mierzenie,myślenie, płodzenie w określonej porze itd.. wpadka ma swoje dobre strony:-p

u nas planowanie pierworodnego opierało się na D-"bo celuje w syna i już":-D no i wycelował:-D

Cześć dziewczyny!

Za mną kolejna ciężka noc (ale ja zrzędzę :-D). Udało mi się zasnąć dopiero przed 5 nad ranem (ciężko u mnie z zasypianiem w 3 trymestrze, cierpnie mi boleśnie cały bok, duszno mi a każdy obrót to spory ból) ale i tak miałam potem całą serię pobudek i 2 razy wstawałam z pełnym pęcherzem po którym córcia mnie bez skrępowania kopie ;-) O 8 zauważyłam, że synek jest potwornie przesikany (mokra była cała piżamka, materac a nawet poduszka), przy przebieraniu się obudził, rozpłakał i nie mógł już potem usnąć. No ale koniec już tego narzekania ;-)

Kasiu, mnie też patrzenie na akwarium i pływające w nim rybki strasznie relaksuje i uspokaja :-) Strasznie się cieszę, że u Ciebie witamina B6 tak jak i u mnie wprowadziła tak pozytywne zmiany i czekam na fotkę pozytywnego testu ciążowego :-) By ułatwić implantację warto też łykać cynk (no chyba, że masz go już w jakichś witaminach) i Baby Aspirin bądź Acard (nie wiem jaki jest odpowiednik tego w UK). A w tym 13 dc test był pozytywny czyli obie kreski o tym samym zabarwieniu? Jeśli tak to nie ma już sensu dalsze robienie testów, to naturalne, że kreska testowa będzie teraz blednąć w miarę zmniejszania się stężenia LH. A co z Twoją tempką? Mierzysz? Jeśli test był w 13 dc pozytywny to zaczęłabym brać dupka od 16 dc.

Ewcik, u mnie to pismo to poważniejsza sprawa, M nie dopilnował dostarczeniu pewnych dokumentów (pomimo iż błagałam go o to przez kilka lat a skarbówka upominała się o to 4 razy) i jeśli nie dostarczy ich do piątku (co jest mało prawdopodobne) to czeka nas zapłata sporej kwoty, której nie mamy :-( No ale mam nadzieję, że M stanie na rzęsach by do tego nie dopuścić bo ta kwota skarbówce się nie należy.

misia, trzymam kciuki!

Martika, no to nieźle się przygotowaliście i musi być z tego śliczny, mały królewicz! :tak: A sprawdzałaś pH po tym stuningowanym Pre-Seedzie? Może warto też wypróbować tą BSF (Baking Soda Finger czyli soda oczyszczona na palcu) skoro taka skuteczna w podbijaniu pH? ...może nie pozbywaj się jeszcze pasków pH? :-)

Truskafffko, skoro dziś dopiero 3 dzień po odstawieniu to może jak raz @ dziś Ciebie nawiedzi za co trzymam kciuki! :tak:

Ewcik, ano lepiej tego unikać gdyż lapek emituje jony dodatnie tak jak napisała Ci to już Martika :-)

Kinga, kciuki kochana za 2 krechy na teście! Ślicznie Ci w zieleni!

Gal, dzięki kochana! Ano dziś dzień nie zaczął się spokojem ale mam nadzieję, że mi to swoją resztą wynagrodzi ;-) Co do tempki i implantacji - często przed implantacją obserwuje się spadek. Być może następuje wtedy wyrzut estrogenu a być może wynika on tylko z tego, że zazwyczaj do implantacji dochodzi dopiero w 2 połowie fazy lutealnej kiedy to progesteron naturalnie zaczyna spadać a tym samym spada też PTC. Dopiero po implantacji ciałko żółte wchodzi na wyższe obroty i zaczyna się spora produkcja progesteronu, stąd na wykresie pojawia się najczęściej spadek a potem tzw. drugi skok tempki. Co do nóg w górze to raczej na płeć nie ma to wpływu ale po prostu pomaga zajść w ciążę, ja po starankach leżałam płasko przez dłuższy czas. Zaciskam z całych sił kciuki za piekny progesteron!

Mama, a co u Ciebie?

Ale za mna chodzi od dłuższego czasu taki pucharek z lodami, owocami i bitą śmietaną :-D Na poprawę humoru kupiłam sobie taki zegar ścienny do mojego pokoju BRW :-)

5349896.jpg

Ostatnia edycja:
Witam
Wpadam tylko na chwileczke, bo ostatnio mam duzo pracy a przy 2 małych dzieci trosze trudniej wszystko
zorganizowac.
Aneczka śliczna malutka
Beatko super jet malutka i faktycznie drobniutka a z tego co pamietam ( chyba nie pomyliłam) to urodziła się duża, mój Alan ma 8 tygodni i wazy już 7 kg a jest tylko na cycu. Przepiękne robisz te zdjęcia.
Piranha własnie miałam pytac czy sie wreszcie wyspałaś ale juz doczytałam, moze dzisiaj Ci wreszcie uda wyspac, bo Ty musisz wypoczywac teraz.

Martika przeczytałam i strzepnęłam lapka z kolan :-D muszę mu miejsce znaleźć nowe, bo wieczorami często ląduje na kolanach

Misia a niektóre pytają czemu tak trudno spłodzić synka:-D
myślę że jak się chce "konkretną płeć" to synek i córka wydają się trudne do zaplanowania, spłodzenia.
Aaaaa jeszcze jest grono kobiet, które pytają:czemu tak trudno jest spłodzić dziecko..generalnie wszystko jakieś skomplikowane :szok:
nie ma to jak wpadka:cool2:
mam nadzieje, ze strzepnelas go nie za mocno ;-) no wlasnie dlaczego tak trudno poczac synka :-p
Cześć Wszystkim!

Gal kolejka caly czas sie przesuwa, a skoro stoisz w niej juz sporo czasu, miejsce masz zaklepane wiec mysle, ze niedlugo dojdziesz do lady, zaklepalam Ci tam mala ksiezniczke ;-)ja chetnie wezme tego synka spod lady, zza lady, z polki wszystko mi jedno byle byl :-) moj maz to by pewnie taki dumny chodzil , ze hej szczegolnie dlatego, ze nalezy do pewnej grupy survivalowo-militarnej w ktorej jest okolo pewnie 50 chlopa, jak nie wiecej liczac wszystkie oddzialy i wielu ma dzieci w tym tylko 2 ma chlopakow, reszta to maly oddzial dziewczynek teraz jest dziewczynek chyba juz szt 12 w wieku 0-5 lat ;) wiec same rozumiecie ;-)

a co do gorek na wykresie tempki, spadkow i wzlotow to widzialam takie ekstremalne gory i doliny na wykresach ciazowych na http://www.fertilityfriend.com wiec glowa do gory
Cześć dziewczyny!

Za mną kolejna ciężka noc (ale ja zrzędzę :-D). Udało mi się zasnąć dopiero przed 5 nad ranem (ciężko u mnie z zasypianiem w 3 trymestrze, cierpnie mi boleśnie cały bok, duszno mi a każdy obrót to spory ból) ale i tak miałam potem całą serię pobudek i 2 razy wstawałam z pełnym pęcherzem po którym córcia mnie bez skrępowania kopie ;-) O 8 zauważyłam, że synek jest potwornie przesikany (mokra była cała piżamka, materac a nawet poduszka), przy przebieraniu się obudził, rozpłakał i nie mógł już potem usnąć. No ale koniec już tego narzekania ;-)

Ka
Ewcik, u mnie to pismo to poważniejsza sprawa, M nie dopilnował dostarczeniu pewnych dokumentów (pomimo iż błagałam go o to przez kilka lat a skarbówka upominała się o to 4 razy) i jeśli nie dostarczy ich do piątku (co jest mało prawdopodobne) to czeka nas zapłata sporej kwoty, której nie mamy :-( No ale mam nadzieję, że M stanie na rzęsach by do tego nie dopuścić bo ta kwota skarbówce się nie należy.

Martika, no to nieźle się przygotowaliście i musi być z tego śliczny, mały królewicz! :tak: A sprawdzałaś pH po tym stuningowanym Pre-Seedzie? Może warto też wypróbować tą BSF (Baking Soda Finger czyli soda oczyszczona na palcu) skoro taka skuteczna w podbijaniu pH? ...może nie pozbywaj się jeszcze pasków pH? :-)
przykro mi z powodu ciezkiej nocki i problemow z skarbowka, trzymam kciuki by dokumenty sie znalazly i wszystko ulozylo sie po waszej mysli...
po tuningu Pre Seeda nie sprawdzalam Ph, bo balam sie tam grzebac :zawstydzona/y: a paskow sie pozbywam :-)pojda w dobre rece :-) bo i tak na razie nie bede przedluzala diety i lykania suplementow, bo po prostu sie boje o swoje zdrowie, bo pal licho cere i paznokcie z bialymi plamami, ale juz mnie nerki bola i czuje inne narzady, a u mnie nerki to totalnie slaby punkt, czesto mam zapalenia nerek itp itd jak bylam mlodsza grozily mi dializy, naszczescie nerki potrafia sie regenerowac i moim sie to udalo...

Ostatnia edycja:
reklama
Martika, masz rację, zdrówko najważniejsze i trzymam z całych sił kciuki za piękny happy end w postaci 2 kresek na teście no i oczywiście 2 jajeczek na USG! :-D

Do góry