reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam wszystkich :-)
ja dzis od rana bylam na zakupach szukac sukienki na poprawiny i powiem wam ze jak nosilam rozmiar 34 to teraz 36 albo zanizone 38 bo sie w cyckach nie dopinam i brzuch jak armata nie da sie ukryć;/
powiedzice mi bo kupilam te tabletki femibion ale ich jest mało a chciałam sobie kupic do nimiec bo tam sa drogie i myslalam o tym prenatal bo jest 90 tabletek to na dłużej mi starczy a one tez sa takie samo dobre ?matko później poczytam bo naprawdę nie mam kiedy ;/

reklama
Gal witaj kochana:-) Zaglądam, podczytuje co u was i nieustannie za ciebie trzymam &&&&&&& już ci się w końcu należy, ile mozna czekać, no nie tak.
Mnie nachodzą jakieś wąty, przestałam wierzyć w siebie i nie chce nikogo zasmęcać swoimi dołami, ale jak widze tę niuńkę jak Aneczki to pękam i znów wierze że się uda. Takie to budujące bardzo. A tyle miałam optymizmu.....dobra koniec biadolenia

Czarodziejko mikser super, no i super mąż że zadbał o spracowane ręce żonki.

Piranha fajnie że dalej zaglądasz i dalej służysz radą. Też byłam ostatnio na weselu i był brat z dwuletnim Krzysiem i roczną Anią dzieci długo nie dały posiedzieć ale mieli ten komfort że do teściowej podrzucili a potem szaleli. Ja mam weselicho 5 maja ale dzieci nie biorę mam zamiar dobrze się bawić i wyluzować na jeden wieczór, a co dopóki człowiek w miarę młody.

Mama
jak przygotowania pełną parą do wyjazdu ? super, odpoczniesz
:-)

Nullka
a co u ciebie , wystarałaś się już o fasolkę?

Truskaffka masz jakieś info na temat calcium citrate ?

Dziewczynunie miłego dzionka:-) chociaż pogoda do bani:baffled:

Aneczka Nina sliczna.Ja sie teraz nie nadaje zeby patrzec na te wasze cuda.
Daria kiedy idziesz na usg?
Ty do tej swojej sukni zakladasz bolerko lub narzute? bo ja mam podobna czarna suknie ale bez naramek i musialabym cos miec.

Gal dziekuje za pamiec :tak: Ja o Tobie tez pamietam, zreszta o was w ogole pamietam:-)
Czarodziejko ale superowy mikser, tez mi sie taki marzy kiedys.
Dziewczyny nie poddawajcie sie bo na prawde warto walczyc o swoje marzenia.
Andziak ja calym sercem czuje ,ze u Ciebie bedzie coreczka :tak:

Aneczka Nina sliczna.Ja sie teraz nie nadaje zeby patrzec na te wasze cuda.
Daria kiedy idziesz na usg?
Ty do tej swojej sukni zakladasz bolerko lub narzute? bo ja mam podobna czarna suknie ale bez naramek i musialabym cos miec.

jak w niemczech to 8 maja a jak to gdzies tutaj pojde na zwykle usg zeby sie dowiedziec plec to moze nastepny tydzien albo po weselu:)

Hej babeczki!

Aneczko, ale masz śliczna i słodziutką córeczkę, nic tylko zacałować!

Czarodziejko, piękny ten mikser a kolorki ma boskie (wspominałam już, że mam jeden pokój w kolorystyce Black Red White :-D, są tam też szare i srebrne dodatki)!

Gal, dzięki kochana! Z czarnych rybek może być molinezja :-) Co do biostartera to filtracja w akwarium polega na tym, że w złożu filtra (np. na gąbce) osiedlają się bakterie nitryfikacyjne. Z zanieczyszczeń w akwarium (wrzucanego pokarmu, rozkładających się resztek roślin, odchodów ryb itp.) powstaje toksyczny amoniak, który może być zabójczy dla ryb. Bakterie nitryfikacyjne utleniają ten amoniak do azotynów (bakterie Nitrosomonas) a następnie do azotanów (bakterie Nitrobacter), które już nie są zabójcze a rośliny wraz z fosforem i innymi makro- i mikroelementami wykorzystują je do wzrostu. Proces namnażania się bakterii w filtrze może trwać kilka tygodni, biostarter go przyspieszy. Z czasem w zbiorniku jest coraz więcej azotanów i między innymi dlatego trzeba podmienić wodę. Gdy rośliny mają dobre warunki (m.in. dobre oświetlenie) to pobierają cały azot z wody i wtedy wręcz trzeba dodawać azotany i fosforany w nawozach ...ale raczej ta opcja Ci na razie nie grozi :-)

Andziak, też się tak fatalnie czułam wieczorami w drugiej ciąży ...pomyśl sobie, że to dlatego iż zamieszkała w Tobie córeczka :tak:

Patrysiak, dzięki kochana! Ano faktycznie jest tak jak piszesz, jak już za coś się zabieram to staram się zaznajomić z tematem od deski do deski ...i skrajnej upierdliwości :-D Oj miałam wiele zainteresowań w swoim życiu ale chyba wygrała ostatecznie akwarystyka i nie potrafię się już rozstać z tym hobby :-)

Martika, ja też zaciskam mocno kciuki!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria
, Prenatal też jest dobry ale dokup do niego Prenatal DHA - kapsułki z olejem, które wspomagają rozwój mózgu i narządu wzroku u dzidziusia.

agulek, dołki precz, a sio, a sio! ...będę tu też zerkać również po urodzeniu w miarę możliwości gdyż chcę zobaczyć jak spełniają się Wasze marzenia! ...no właśnie, nullka już coś do nas nie zagląda, ciekawe co u niej.

Aneczka cudowna ta twoja Ninka :tak: oj zeby te nasze marzenia troche szybciej sie spelnialy :-) juz nie moge sie doczekac kiedy znowu ktores z nas sie uda :tak:
Martika ja rowniez trzymam kciuki &&&&&&&&&& super ze twoj maz tak mocno wierzy w wasze starania. to tez bardzo pomaga :-)
Gal witaj. bede nadal robila testy bo narazie te dwa ostatnie byly bardzo, bardzo blade. a robie zawsze wieczorem, takze dam wam znac.
Agulek niczym sie nie przejmuj. my tu wszystkie pewnie nie raz mialaysmy chwile zwatpienia, ale wystarczy przeczytac posta Aneczki to odrazu wraca wiara ze marzenia naprawde sie spelniaja :tak:

Hejka

Aneczka witaj piekna Nineczka jest, cod miod i wisienka
u mnie chlopcy nawet sie garna do Hani szczegolnie ten mlodszy i rzeczywiscie cos w tym jest ze trzecie dziecko sie samo wychowuje

Ewcik wyslalam ci pw
tak to przez ten rozszczep Hancia nie umiala ssac, mlaskala, ciumciala i nic,
strasznie mi spadla z wagi przez te dwa tygodnie jak ja probowalam miec na samym cycku i nikt nie wiedzial dlaczego nie przbiera, tepaki :wściekła/y:

Beatka super ,ze sie pojawilas:-) Jak sie miewa Twoja Hania?Duza juz pewnie co? Daj jakies zdjecia jak sie smieje lala.

reklama
witam was
w końcu znalazłam chwilke na bb

chcę was pozdrowić.
na pewno nie nadrobię bo mało mnie tu ale widzcie że pamietam o was.
:happy:

Do góry