reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam, was po dłuższej przerwie ale nie byłam wstanie tu zaglądnąć .
Dziś otrzymałam wyniki genetyczne mojej dzidzi którą planowałam przed owulacją i różne tego typu rzeczy wszystko aby była dziewczynka więc był chłopak :) nie wiem Dario czy pamiętasz poleciłaś stronę do faceta od numerologi i on mi wyliczył ze to powinien być chłopa a test z moczu cały czas pokazywał że dziewczynka więc lipa z tym moczem
miałam duży przyrost hcg czyli olejna rzecz która zaprzecza ze może to być oznaka dziewczynki :) przed zajściem jadłam więcej nabiału i w trakcie też wszystko na dziewczynkę no i nie sprawdziło się tyle ze ten chiński potwierdził się choć z bliźniakami to się nie potwierdził bo miały być dziewczynki. Jest mi lepiej bo wiem dlaczego straciłam mojego synka miał podwójną trisomię genu 13 i 18 ,więc miałby straszne życie jeżeli dalej byłby w moim brzuszku. Tak więc czekają mnie teraz badania i męża genetyczne czy to czysty przypadek czy któreś z nas ma problem :(
Powodzenia w planowaniu upragnionej płci
jak tylko będę się starać to znowu was odwiedzę choć ja widać to wszystko nie miało wpływu na płeć
Buziaczki pa pa

29.02.2012 Oliwier (*)

witam w nowym tygodniu!!!
Daria - czyli wizytę masz jutro o 17.30, JUŻ jutro!!!
Bella - a Ty o której masz 1 spotkanie z dzidzią???
jutro od rana mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania - ja mam usg pojutrze o 17, trzymaj kochana &&&&&&&&&&&&&&, żeby mojej córci siurek nie wyrósł!!! już tak się nastawiłam na tę dziewczynkę, że chyba byłabym baaardzo rozczarowana, gdyby okazało się, że to facecik...tymbardziej, że jak teraz plamiłam, ginka sprawdziła co tam się dzieje i powiedziała, że MAŁA strasznie kopie i pewnie to dlatego...więc już chyba 3 raz usłyszałam, że malutka a nie maluszek...
Mama - o której masz wizytę w środę???

Matik, czyli synek miał i Zespół Pataua i Zespół Edwardsa? :-( Przynajmniej wiesz, że do poronienia doszło prawdopodobnie na skutek tych chorób, najgorzej chyba jak traci się z niewiadomych powodów zdrowe dzieci (moja dobra koleżanka straciła tak zdrową córkę w 20 tc). Może to zabrzmi okrutnie ale według mnie chyba lepiej stracić taką ciążę na bardzo wczesnym etapie - to straszne choroby i większość dzieci nie przeżywa nawet roku :-(, tylko kilka procent dożywa 3 lat. Co do planowania to unikałaś produktów bogatych w potas i sód (dietę należy pilnować przez minimum 6 tygodni przed staraniami)? Samo jedzenie nabiału nie wystarczy. Łykałaś odpowiednie suplementy w odpowiednich dawkach (Ca w formie cytrynianu, Mg, żurawinę, witaminę C, B6 na wzrost progesteronu) i pilnowałaś by pH było niskie aż do owulki oraz nie występował rozciągliwy śluz o wysokim pH? Według mnie to są najważniejsze kwestie a odstęp od owulki nie ma wielkiego znaczenia. Kciuki kochana by Wasze badania wyszły w idealnym porządku!

tasha, będę trzymać kciuki z całych sił ale nie ma juz takiej opcji by córci zrobił się synek, w Twoim brzuchu mieszka mała królewna :tak: i w środę na 100% się upewnisz. A to będzie USG 4D?

Ostatnia edycja:
dziękuję Piranio zgadza się o wiele lepsze uczucie wiedzieć ze organizm zareagował prawidłowo nie dopuszczając do dalszego rozwoju
Jeżeli chodzi o mój śluz to nie był lepki , witaminę c zawsze łykam i nie spożywałam dużo potasu i sodu. Wszystko jak tu z wami pisałam wyglądało na dziewczynkę i jak widać nie potwierdziło się . szkoda ale wiem że następnym razem będę pisać do tego pana od numerologii :) on mi napisał że owu miałam 2 razy :) i że według jego obliczeń to chłopak :) wszystko wyglądało na dziewczynkę :) ładnie no trudno co będzie to będzie ja chcę małą dzidzię a teraz jak już wiem ze był to chłopiec to mam uśmiech na twarzy aż miło bo to tej pory było mi bardzo bardzo ciężko a teraz wielką ulgę

a Q-Q :))
jestem po pracy:)
smażę racuchy-komu??

Mama i tasha, też się pochwalcie środowymi godzinami :-)

Pirania,Tasha ja mam chyba ostatnia z tych które maja wizyte bo idę na 18.55...jestem cała w nerwach co z tymi torbielami:sorry::confused2:

Matki powodzenia w dalszej walce..

Daria masakra z terminami-jak Mała??

pozdrawiam Wszystkie babeczki i lece bo mi się pali racuuuuuch:-D

Matik, może następnym razem zadbaj o odpowiednie dawki (łykałaś 500-1000 mg witaminy C, spożywałaś dziennie 1200-1800 mg Ca i 300 mg Mg?) i dorzuć do tego żurawinę oraz B-100? Jak długo stosowałaś dietę i czy była w miarę restrykcyjna? Rozumiem, że staranka były bez orgazmu? Mierzyłaś pH aż do owulacji? Jeśli restrykcyjnie weźmie się pod uwagę wszystkie 7 czynników wpływających na płeć to podobno szanse wynoszą aż 90%, im mniej restrykcyjnie to wszystko potraktujemy tym mniejsze szanse, że uda nam się zaplanować płeć dzieciaczka.

Mama, musiałaś wypowiedzieć słowo "racuchy"? :-D Uwielbiam i wieki temu jadłam je ostatni raz :-) Co do torbieli to będę trzymać z całych sił kciuki by nie było po nich śladu ...ale nawet jakby się któraś franca jeszcze ostała to to nie przeszkadza absolutnie w zajściu w ciążę a w ciąży od wysokiego progesteronu torbiele zanikają. Po tylu złych wieściach i smutkach nadeszła w końcu pora na same radosne wieści z Twoich wizyt, równowaga w przyrodzie musi być! :tak:

Pirania -odebrałam dzieci i w drodze do domu pytam ...KTO CHCE RACUCHY??? spojrzałam w lusterko a tam ..:-D:-D to jak miałam nie zrobić :-p
zapakowałam w sreberko i już gnają do Ciebie Dhl,em :))

no mam nadzieje,że francuzy poszły won!!! ja juz nawet postanowiłam tempki nie mierzyć...łykam to co mam....sexy będą jak bedzie ochota...
ot takie starania bez starań:rofl2:
jak tam mój ulubieniec Krzysztof??:-D:-D:-D

reklama
Do góry