reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kwiat_12

Hej LalKi:)
Noooo usiadłam..Od rana mialam troche na glowie...obiad-zrobiony, Pranie-zrobione, domek-ogarniety..teraz KawKuje:))) Przylaczy sie Ktoras?:)

Gal bez wzgledu na to co inni mysla ja swoich dzieci nie szczepie...ale nie szczepie ich od jakiegos czasu...MacieK nie ma Kompletu szczepien...booo co go zaszczepilam- nie bylo Konca chorób...zoltaczke ma wiec mi wystraczy,. Maks ma zoltaczke i tyle...
WieloKrotnie juz pisalam o nieszczepieniu...Jest coraz wiecej dowodow na to ze szczepienia bardziej szkodza niz pomagaja...o rteci wiem juz od lat...
Ahh i wiele razy wklejalam ksiazke o szczepieniach...
"Szczepienia. Niebezpieczne ukrywane faKty" - napisali ja lekarze ktorzy znaja temat szczepien dosKonale i sa przeciwni.
Osobiscie uwazam ze aby moc doKonac wyboru odnosnie szczepienia lub nie... Nalezy zebrac wszelkie mozliwe informacje na ich temat. Ja to zrobilam i dlatego nie szczepie. Poza tym Maciej odkad nie szczepie Go jest zdrow jak Ryba..ostatnio byl chory (przeziebiony) zeszlej zimy a to tylko katar byl..dlatego bazuje rozniez na tym czego doswiadczylismy szczepiac dzieci,
W naszym srodowisku jest wiele rodzin ktore nie szczepia......a ta grupa ludzi wciaz przyrasta....lekarze oczywiscie sie zloszcza i nazywaja to "Modą na nieszczepienie"..bo jaKos nazwac trzeba!!!!
Ja osobiscie nie mam zamiaru Nikogo przeKonywac do swoich racji ani namawiac do czegokolwiek, kazdy ma rozum i wie co dla jego dziecka jest najlepsze!!!!!

reklama
Czarodziejko- no to mnie zaskoczyłaś, myslałam na poczatku, że to tylko ja tu taki odmieniec, a tu proszę:-) (no jeszcze Kate jest;-))
No to jesteśmy w jednym klubie, z tym, że ja młodszego jeszcze nie uraczyłam żadną szczepionką, nawet na żółtaczkę, ponieważ prawdopodobieństwo zarażeniem się dla tak małego dziecka jest nikłe, bo jest to żółtaczka wszczepienna, a stosuje się teraz wszystkie igły jednorazowe. Może kiedyś, ale to na spokojnie.
Ja tez zanim podjęłąm tą decyzje o nieszczpieniu, dużo czytałam na ten temat, przy pierwszym dziecku, sama nawet wykupiłam raz dodatkowe szczepienie, bo to przecież taki dobre dla dziecka. A pózniej zdanie diametralnie zmieniłam.

Dziewczyny mam pytanie: ile płacicie za wizytę u gina i USG ??

Jestem na etapie poszukowań lekarza do prowadzenia mojej ciąży, znalazłam kilku z bardzo dobrymi opiniami ale ceny za prywatne wizyty mają, jak dla mnie, kosmiczne :baffled:

Pytam, tak dla porówanaia bo może mi się tylko zdaje, że to drogo...

Ostatnia edycja:
dzien doberek wszystkim
miłego dnia wam zycze
podczytuje was codziennie

pirania dziekuje za napisanie mi polskim słowami wszystkiego :)

ide firanki wieszczac
a młąemu juz prawie biegunka przeszła terz lula sobie :0

Ja dzis troche lepiej sie czuje.Ale zabiegany dzien.Ja jeszcze nie bylam na wizycie ale slyszalam ze 100 zl bierze.Mama ja nie mialam zadnych objawow wogole ciazy nie podejrzewalam.Mam nerwa bo do 6 tyg bralam leki na alergie i przeziebienie

Dziewczyny mam pytanie: ile płacicie za wizytę u gina i USG ??

Jestem na etapie poszukowań lekarza do prowadzenia mojej ciąży, znalazłam kilku z bardzo dobrymi opiniami ale ceny za prywatne wizyty mają, jak dla mnie, kosmiczne :baffled:

Pytam, tak dla porówanaia bo może mi się tylko zdaje, że to drogo...

ja w pl w malej wsi placilam od 100 do 150 ale zazwyczaj powyzej 100 :)

reklama
Czarodziejko i Gal, w kwestii szczepien popieram Was w 100 %. Sama mojego starszego szczepilam na nfz na wszystko co obowiazkowo poza MMR - odwlekam do tej pory a ma juz on 2lata i 4 miesiace.

Mala szczepilam w szpitalu i jeszcze tylko raz jak miala 3 miechy. Pozniej zrezygnowalam.

Ja wiem ze robie dobrze, tylko ze meza mam przeciwko sobie.

Do góry