reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga zazdroszczę urlopu!! nie pisałaś nic jak ta po urodzinach taty :)
czekam na wieści
kochanie po urodzinach taty dobrze. miło było:) tort był! Filip laurkę sam zrobił dla dziadka. 62 lata to już ładny wiek:) spiewaliśmy i było fajnie:))) miło że pytasz... a jak u was staranka???? :)

monico
My jedziemy teraz nad morze ja polecam bardzo trójmiasto. Sopot, Gdynia.. tam jest pieknie :) hotele są fantastyczne i dbają o gości! Polecam zobaczyć klify... :)
Latem też pewnie jeszcze pojedziemy nie raz:) Mam tam szwagierkę wieć nawet możemy u nich pobyć troszkę.

Gal ja trzymam kciuki mocno za Ciebie doczekasz się! Wiesz ja gdzieś tam wierzę że nawet i ja może się kiedys jeszcze doczekam... ;) bądz dobrej myśli. I ciesz się narazie tym co masz

mama fajnie że jednak wróciłaś na forum! 3maj się!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dobry wieczór:-)

właśnie zajadam tosta z serem i majonezem-nie wiem, czy to można zaliczyć do diety dziewczynkowej, ale pyyyycha jest;-)

Andziak dużo optymizmu Ci życzę i wiary w to, że pod sercem córunię nosisz:tak:

Pirania mój Syncio też absorbujący bardzo, mało co sam się zabawi, wszędzie musi być mama i tata;-)

Czarodziejka podziwiam Cię za te okna, też muszę się w weekend zabrać za moje, bo jeszcze trochę i nie będę widziałą, jaka pogoda za oknem jest:-D kochana Ty nie planujesz 3-go dziecka?

Gal u nas też coś noce kiepskie ostatnio, Mały budzi się po 3 i płacze, więc go do siebie bierzemy. i budzi się o wiele wcześniej, chyba przez to, że teraz coraz szybciej jasno jest:confused2:

Pirania ja też uwielbiam siemię lniane, czy to mielone, czy zwykłe- i gluty mi nie przeszkadzają;-)

Daria no oby problemy z zaparciami jak najszybciej minęły!

Truskafffka grunt to pozytywne myślenie /którego Ci nie brakuje, więc cykl na pewno zakończy się II kreskami :tak:/

kosmo u nas lęk separacyjny w większej mierze za nami, Mały miał go w okolicach roku, jednak pójście do żłobka to zmieniło

mama dużo zdrówka dla bratowej!

tasha to ja pytałam o test w kapusty, za 3-cim razem doczekałam się odpowiedzi-dzięki:-D

Gal, taki wynik progesteronu absolutnie kochana nie wyklucza ciąży! Progesteron wzrasta dopiero po implantacji zarodka i dopiero wtedy ciałko żółte wchodzi na wyższe obroty i zaczyna sporą produkcję tego hormonu. Tak naprawdę do momentu implantacji nasz organizm jeszcze nie wie, że jest w ciąży (zarodek dzieląc się zmierza dopiero do macicy) i stąd progesteron jest na zwykłym poziomie - takim jakim byłby gdybyśmy się w danym cyklu w ogóle o dziecko nie starali. Raczej rzadko kiedy zarodek jest już zagnieżdżony w 7 dpo więc ten wynik absolutnie nie wyklucza finału w postaci 2 kresek! Inna sprawa to to że przydałoby się jednak podwyższyć ten progesteron (wynik jest bardzo przyzwoity ale mógłby jednak być lepszy ...choć być progesteron jest naprawdę wyższy skoro wydzielany jest impulsowo i jego stężenie może się nagle zmienić nawet o 50%), zbyt niski może niewystarczająco przygotować śluzówkę macicy do zagnieżdżenia zarodka i tym samym zmniejszać szanse na ciążę, przydałaby się suplementacja progesteronu w FL i jestem wręcz oburzona, że żaden gin nie przepisał Ci dupka przy prolaktynemii czynnościowej i wynikach, które pokazywałaś :-( Tak więc kochana bierz lutkę od tashy (będzie co prawda wpływać na wykresy ale to już nieważne) ale ja cały czas trzymam kciuki by udało się jeszcze w tym cyklu :tak: Na koniec dodam, że ja progesteron kupowałam od dziewczyn sprzedających go na różnych forach, raz nawet zamieściłam ogłoszenie, że odkupię dupka (na gazeta.pl) i porobiłam sobie niezłe zapasy, które starczyły mi aż do 16 tc :-)

Mama, a może spróbuj jednak z CLO? Pewnie przez 1-2 cykle nie napsuje za bardzo endometrium, zresztą witamina B6 czuwa by wszystko było OK :tak: Strasznie smutne to co piszesz o bratowej :-( Faktycznie jest mieszanka ziołowa na zrosty ENDOMETRIOZA!! ZROSTY!! NIEPŁODNOŚĆ !200 GRAM (2191102547) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kinga, Ty też kochana się doczekasz i to na pewno szybciej jak myślisz! Ależ mi smaka na wyjazd nad morze zrobiłaś! :-)

Ostatnia edycja:
Kinga...ano popłakałam..ale gile wytarłąm ,emocje opadły-głową muru nie przebiję i wróciłam po kilku dniach niebytu..
przyjemności nad morzem..my za miesiąc w góry:)

Czarna dzięki kobietko..miło mi..
uściski;*

ja popijam martini z cytryną,mąż poszedł biegać,dzieci śpią..

Ewcik dzięki..
ja takie tosty jadłam jak wrociłam z pracy-z podwójnym serem i wedliną+majonez;)

Poirania no jak pójdę na usg to dogadamy z ginką co z tym Clo-narazie modlę się by te 3 torbiele poszły won!!

Ostatnia edycja:
16858_1344831586429_1400452527_990485_1367329_n.jpg

Hej LasKi;)
Moje chooopaki spią....małża znowu nie ma....wiec sama jestem na posterunKu...
EwciK- a no nie planuje trzeciego dziecKa...ale jakos tak od lat przyKlejona siedze do tego forum i oderwac sie nie idzie:))))) Za to mocno Kibicuja mamom planujacym i starajacym sie:))))))

Mama- Jutro babKa przywiezie mi zaslony...jakos dlugo je szyla ale mowila ze ma Full pracy.
Truskafffka mam nadzieje ze wrozka z Ciebie taka jak ze mnie baletnica hi hi hi....ja ci o trzecim wspomne jak Ty urodzisz drugie:)))))
Byc moze za X lat mi sie odmeni i wypre sie wszystkiego co teraz pisze...ale nim to nastanie Was juz tu pewnie nie bedzie:-D Wiec mi nawet zadna z Was nie powie..."A nie mówilam":))))))

Ewcik jasne nie zarzekam sie..bo nawet jesli ja nie planuje , dziecko "samo" moze sie wcielic:)))))
Wszystkie wiemy ze z tymi zabezpieczeniami bywa roznie..
Moj mlodszy jeszcze jest maly ale kto wie co bedzie za 3 lata, 4 czy 5:))))))

reklama
dziewczynki ja się chyba pożegnam na dziś, bo padnięta jestem. spokojnych snów dziewczynkowo-chłopczykowych

Do góry