reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny progesteron i prl przed obciążeniem wg mnie ok ale ta po obciążeniu jestem zalamana :( bo wzrosła .... 21 razy :(

Moje wyniki:
Progesteron 18,86 (norma w fazie lutealnej 1,7-27,0)
Prolaktyna 11,43 (norma 6,0-29,9)
Prolaktyna po obciążeniu 245,7 :(:(:(:(:(:(

Witam sie sobotnio!

Nullka- bardzo ładne wyniki wg mnie, no gorzej z tą prolaktyną po obciążeniu, ale ja mam tak samo. Na razie nic z tym nie robię, może to bład?

Tasha-babeczka 100%, a ja pytałam sie w aptece o ten gynoflor, ale on jest na receptę i chyba zawiera
jakiś hormon estriolum i chyba dlatego jest na receptę.
Fajnie, że zaszłaś w ciąże po takim zakwaszaniu, ja to szukam dla siebie czegoś zakwaszającego, ale w miarę bezpiecznego dla plemników i tego niestety sobie samemu nie można kupić.

Piranha- co myslisz o tych globulkach gynoflor? A wiesz wczoraj czytałam wywiad z Krystyną Mazurówną (tą sławną tancerka w zaawansowanym już wieku) i ona powiedziała, że kobiety w czasach jej młodosci stosowały jako metodę antykoncepcji zakwaszanie cytryną, hmm...
A i ciekawe to info o tej abstynencji dla mężczyzn po 37 roku życia, a mój niestety już jest po jakiś czas...

MissBella- wykresik dla mnie wygląda, jakby to była implantacja...:-)

Mama05- fajnie sobie działacie, zaciskam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
My jeszcze nie zaczęliśmy działać, trzeba sie poprawić:zawstydzona/y:

Czarodziejko- powtórzę jeszcze raz, czy ty sama tą dietę znalazłaś w necie, czy ktoś znajomy Ci polecił...
A ja z M chyba na razie zaczniemy stosować bardziej dietę rozdzielną.....

witam wszystkich z rana:-)
tutaj serniczek jak obiecalam :)Zobacz załącznik 445359
Tasha gratuluje coreczki :-)
a ja dzis robilam kapustkę czerwona to nie obylo sie bez testu;p Zobacz załącznik 445360
ale patrze na to z przymrożeniem oka bo jak dobrze pamiętam kosmo sie nie sprawdziło;/
a ty tasha może próbowałaś tego testu?

ojej!!!!!!!!!!!!jak ja kocham takie serniczki(nie lubię rodzynek ale owoce czy czekoladka w nim jak najbardziej)i teraz co ja z tym fantem mam zrobic?ja go chce ja go chce!:D super że test udany ;))ja też musze powtórzyć bo nie robiłam od tamtego czasu a to juz trochę temu...

Gal przypomnij mi jakie mialas wyniki badań i ile razy Tobie wzrosła po obciążeniu prl??? Ja chyba też z tym nic nie będę robiła bo czytam na różnych forach że lekarze różnie podchodzą do tego wyniku po obciążeniu. Wyczytalam gdzieś że nie ma dowodów na jego wartość kliniczna . Jego czyli wyniku po tabletce .

Teraz zamierzam ponownie zrobić LH i fsh w 3dc . Mam nadzieję że wynik będzie lepszy niż poprzednio.

Nullka- ja dwa razy w jednym cyklu robiłam prolaktynę i 7dc miałam 7,08ng/ml (norma taka jak u Ciebie), a 8dc w innym labo miałam 204,30 mIU/L(norma 102-496), a po obciążeniu 5990 (wzrosła aż 30 razy). Fajnie, nie?

Hej Dziewczynki;-)

Nullka, ja tez mam 21 razy za wysoka prl po obciążeniu, a zaszłam w ciąże i ur zdrowego synka, więc bym się aż tak nie przejmowała tym wynikiem. Zobaszysz co gin powie, no i ja bralam na to Castagnus 3 cykle i w 3 cyklu zaszłam w ciąze:-)

U nas ... ehh nie wiem co mysleć bo mały znowu nad ranem ok 6.00 miał 38,5 to poszłam z nim do lekarza(naczekalam sie ze hej....) a ten, że płuca ok, oskrzela też gardlo lekko zaczerwienione i wgl niego jest si.... że to moze byc alergia(ja tez alegrikiem jestem), no i mowil zeby odstawic Sumamed(antybiotyk) bo go sie podaje od 3 do 4 dni i dziala w organizmie 7-10 dni a ja malemu muz 8dzien podaje:-(Mowił, że organizm jest przesycony antyb. i moze sie cos innego dziac w organiżmie dal na bad.krwi-OB,Morf, i Mocz ze moze jakas inna infekja wywołuje ta paskudna goraczke;((:)-(
I co o tym myslec....co lekarz to inna opinia...Juz nie wiem co robic:blink:

Dziekuję Wam, że pytacie o Moje Serduszko:tak:

Natusia- baaaaardzo wspołczuję. Jejku, lekarz nie powidział Ci, żeby dawać sumammed tylko 3, 4 dni? Dawaj mu probiotyki spokojnie 2 razy dziennie, to nie zaszkodzi, musisz mu koniecznie zasiedlić organizm pałeczkami kwasu mlekowego. Wiesz, mó starszy syn też bardzo chorował jak poszedł do przedszkola, antybiotyk za antybiotykiem, a to jest cholerne świństwo, po tym bardzo organizm jest osłabiony. I mojemu synkowi bardzo pomogła homeopatia, który wycianął mojego synka nawet z anginy ropnej tylko przy użyciu kluek. Od tego czasu, a minęło już spokojnie 7 lat, nie miał antybiotyku w ustach, a teraz jak tylko sie coś zaczyna to lecze go sama domowymi sposoabami. Musisz go teraz koniecznie wzmocnić, bo inaczej będzie za chwilę znowu chory. Nie wiem, czy Ty wierzysz w homeopatie, ale ja dla swojego synka zrobiłam wszystko byleby działało i nie brał antybiotyków. A miałam dowód na to , że kulki działaja, bo jak przyszłąm do homeopaty z gorączkującym synkiem 40 st., dał mu kulki i po bodajże 10 min, nie miał gorączki i czuł się świetnie.

A tak wogóle, to polecam do każdej zupy dodawać imbir mielony, bardzo rozgrzewa.
Nawet teraz mogłabyś mu dać herbatkę imbirową.

Aaaa, Natusia- a dał Ci lekarz do zbadania CRP? to bardzo ważne badanie i tak naprawdę powinno sie je wykonać przed podaniem antybiotyku, aby sprawdzić czy infekcja jest bakteryjna?

Ostatnia edycja:
reklama
jestem ;))
z kawkę;) u nas pada więc kroplówka z kawy mile widziana....

Natusia prebiotyki pozwolą szybciej odbudować florę bakteryjną w jelitach-bo antybioty ją zniszczył ,przez co organizm jest słabszy...
porób badania i mam nadzieję ,że się wyjasni....
CRP powinno wyjasnić co i jak..
a co to niby za alergia z gorączką????
alergia to kaszel,katar,swędzenie,wysypka ,zaczerwienione oczy ,ale nie gorączka.....

jak jest gorączka to organizm z czymś walczy-trzeba dojść z czym????

Daria poproszę ładnie o przepis na ten sernikkkkkkkkkkkkk

Patrysia* witaj michałkowy pochłaniaczu hahahaaa

Bella no to już Ci zycze smacznej kolacyjki:)))

Truskafffka witaj słonko:)
wiesz co.....w stronę Orsaya nawet nie patrzyłam-nie miałabym sumienia.....
przyjemnej wizyty u przyjaciół;))

Gal witaj kochana :)
ja idę w środę do ginki to może zapytam czy mi wystawi recepte na ten lek na zakwaszenie-to jeśli się uda wykupię i Ci wyślę :)
idziesz na to???:)))
no i oczywiście zaczynajcie staranka

Pirania no ja też lubię jak coś się dzieje,ale dziś pada a w taka pogodą ciężko się jeździ-pełno tirów..chlapią...
no ale juz wróciliśmy,sprawy pozałatwiane...Mc donald zaliczony.

buziaki słodziaki

Do góry