reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki chciałam się czasowo z Wami pożegnać. U mnie nie najlepiej. Niestety wieczorem zadzwonił do mnie lekarz, który tydzień temu robił mi usg genetyczne i powiedział, że te biochemiczne badania krwi nie wyszły tak różowo a właściwie wyszły źle. Za tydzień mam u niego wizytę i mamy razem zadecydować co dalej, najprawdopodobniej będę miała amniopunkcję a po jej wynikach zadecyduję co dalej. Ale to potrwa ładnych parę tygodni. Nie chcę tu się wypłakiwać, psuć humorów zaciążonym i tym starającym się. Odezwę się jak będę wiedziała co i jak. Ale będę Was czytać codziennie i za wszystkie Was trzymać kciuki. A Wy proszę trzymajcie za mnie i za moje dziecko, oby okazało się zdrowe. Powodzenia.

Patrysiak trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porządku:tak: ja jednak nie żałuje ze nie robie takich badan wole nie wiedziec a donosci . bo ja lekarzom nie wierza oni sie tez myla;/ ale wierze ze u ciebie wszystko bedzie dobrze:) bo to silna dziewczynka :tak:

reklama
patrysiak spokojnie, to bardzo proawdopodobnie ze ten wynik nie jest wiarygodny. moja sasiadka ktora jest o miesiac straszej ciazy wlasnie byla bardzo przeciwna tym badaniom bo okazuje sie ze czesto wyniki wychodza zle, a potem okazuje sie dziecko jest zdrowe. ja sama mialam ogronmy dylemat bo wlasnie sie tego balam, ale zrobilam bo bardzo chce rodzic u tego mojego lekarza i nie chcialam mu sie stawiac. wiem jednak tez od innych osob ze wlasnie bardzo czesto dochodzi do takich pomylek. nawet wiele jest takich opinii na forum.
takze wierze ze i u Ciebie ten wynik nie jest wiarygodny i z dzidzia wszystko jest w najleszym porzadku:tak:bede trzymala kciuki za Was:tak:

patrysiak - moja znajoma lekarka opowiadała mi że była w ciąży i również jej wyszły zle badania i usunęła ciążę - a teraz bardzo żałuje bo sama przyznała że bardzo czesto w jej karierze zawodowej okazało się że pomimo złych wyników dzieci rodziły się zdrowe .... mówiła że po usunięciu ciąży chciała zajść ponownie dlatego zdecydowała się na aborcję ale niestety już nie wiadomo czemu nigdy nie zaszła i mowi że teraz bardzo żełuje ...

lekarze są omylni - ja wiem że masz teraz nielada problem
poczytaj forum o takich przypadkach i zobaczysz że nie zawsze wyniki się zgadzają

PatrysiaK sKarbie...Jestem z Toba..scisKam cie mega mocno i pomodle sie za dziedzie...
Kochanie moja dobra znajoma w pierwszej ciazy tez mialam to badaniem o ktorym piszesz i wyszlo ze dziecko ma wady. Biedna wyplakala morze lez a kolejne badania zaprzeczyly diagnozie...Dziecko oczywiscie ur sie zdrowiutkie ale co przezyla to jej. po tym wydarzeniu byla jeszcze dwa razy w ciazy i ma trojke zdrowych dzieci...dlatego badz dobrej mysli bardzo czesto sie slyszy ze te badania zle wychodza!!!!!!
scisKam cie

Patrysiak kochana jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki za badania. Nie żegnaj się z nami... chcemy wiedzieć co u Ciebie i być na bieżąco. Tak jak Mama napisała: jesteś jedną z nas nieważne coś się dzieje...

Kinguś może to i dobra decyzja, przestaniesz planować, liczyć, wyluzujesz się i zobaczysz szybciej II kreseczki niż się tego spodziewasz. Wspomnisz moje słowa :-) Życzę Ci tego z całego serca!

Piranho śliczne włoski ma Twój Krzysiu. Taki mały słodziak z niego :-)

Bettsie super wieści :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za starania!

Mama jak rzęsy?? Przypomniało mi się teraz:-) Jeszcze się trzymają ?? ??

Czarodziejko widziałam dzisiaj w Reserved "na żywo" Twoją urodzinową sukienkę. Śliczna !!!!

patrysiak mojej bardzo dobrej znajomej wyszły bardzo źle badania genetyczne ( miała chyba 6 razy przekroczoną normę), tylko ona się nie zgodziła na aminopunkcje, lekarka nastawiała ja na najgorsze a urodziłą zdrową córkę miałą 10 punktów. Dzisiaj ma skończone 3 lataka i jest okazem, zdrowia.

Mama, szaliczek jest na swoim miejscu, Krzysiu go na razie nie tyka :-) (widać go jak powiększysz fotkę :-D).

Patrysiak, ja nie robiłam testu PAPPA właśnie z tego powodu, że on bardzo często się myli i niepotrzebnie stresuje przyszłe mamy! Siostrze szwagra test PAPPA wyszedł fatalnie a oczywiście urodziła zdrowego synka. Zrób ta aminiopunkcję dla własnego spokoju (przy okazji poznasz na 100% płeć dziecka ale to teraz nie ma pewnie żadnego znaczenia) i zobaczysz, że wszystko będzie w porządku, jestem tego pewna! Poczytaj w internecie jak często test PAPPA się myli i wprowadza w błąd, on określa ryzyko na zasadzie statystyki a im ktoś starszy tym test gorzej wychodzi (bo więcej jest jakiegoś tam biała w krwi). Na USG była już widoczna kość nosowa i NT było w normie, prawda? Więc na pewno wszystko jest w porządku, wspomnisz moje słowa kochana!

reklama
Patrysiak- kochana, nie rycz, bo na pewno jest dobrze, a czy znacz jakie wyszło prwdopodobieństwo?
Ja chcę Cię pocieszyć i mam nadzieję, że zaraz to zrobię! Wiem na pewno, że to jest tylko statystyka, która mówi o prawdopodobieństwie wystapienia chorób( nie będę wymieniać już jakich bo wiemy mniej wiecej).
Mi na usg genetycznym wyszło NT(przeziernosć karkowa) niska i byłam szczęśliwa, że jest wszystko ok, ale lekarz powiedział, żeby jeszcze może zrobić ten cholerny test Pappa(piszę nie bez powodu tak!), bo on tylko niepotrzebnie straszy kobitki w ciązy i to w zdrowych ciażach! No i żyję sobie mega szczęsliwa, że jest ok, a po jakimś czasie okazało się, że ryzyko wg testu Pappa wyszło na granicy, że prawdopodobieństwo zespołu D. jest 1:300. A to juz wg lekarzy duze prawdopodobieństwo, nie robiłam jednak amniopunkcji, bo było trochę na nią póżno,(miałam zamieszanie z tymi wynikami) i jakos się bałam. Zyłam przez całą ciąże w strachu, gdzies z tyłu głowy przez to badanie, a niepotrzebnie. Będac w ciazy mój M wyczytał w necie, że podwyższony wynik beta hcg ( a ten miałam dwukrotnie podwyższony) wystepuję u osób , które maja jakiekolwiek guzy, guzki. Ja takie miałam i mam na tarczycy, ale oczywiście żaden lekarz mi o tym nie powiedział i niepotrzebnie najadłam sie wielkiego strachu. Mój M cały czas twierdził, żeby nie robić tego badania , bo to tylko statystyka, a wskazniki podwyższaja, kiedy kobieta ma wiecej niz 35 lat, bez sensu. Bo albo jest zdrowa ciaża , albo nie.
Kochana najważniejsze jest badanie usg genetyczne, jeżeli ono jest prawidłowe, jest w miarę niskie NT i jest kosć nosowa, to wg mnie nie masz sie czym kompletnie martwić. Mówie Ci to z właśnego doświadczenia, wiem co czujesz. Moooooooocno Cie przytulam, ale na pewno jest wszystko dobrze, jakby usg wyszło nieprawidłowo, dopiero jest to powód do zmartwień. A Ty wiem, że miałaś je prawidłowe. Ten test Pappa niepotrzebnie tak stresuje kobiety w ciaży i wysyła się je na amiopunkcję.
JA po takim doświadczniu, teraz prawdopodobnie nie zrobiłabym tego testu, bo wiem, że teraz to u mnie by wyszedł źle (jestem jeszcze starsza, a to już by mi mega zwiekszyło prawdopodobieństwo i bym sie niepotrzebnie stresowała).
Także głowa do góry, na pewno jest dobrze, jak masz jakies pytania, to pisz, może gdzieś bym znalazła swój dawny wynik.

Do góry