reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia- oj, kochana, żeby tak było, dziekuję Ci bardzo, ale marne na to szanse przez te irygacje w ciemno(bez pasków ph). Bardzo przykro jest mi, że z tego powodu cykl stracony, bo ktoś okazał się oszustem.

Truskafffka- ja też po porodzie szybko zrzuciłam kilgramy, nawet ważyłam mniej niż przed ciąża:tak:
Karmiłam piersią, wiec przemiana wtedy jest dobra, spala się dużo kalorii, a wcale niemało wtedy jadłam. Jak odstawiłam synka od piersi, to poleciałoooooooooooooooooooooooooooooooo i sama nie wiem kiedy, ani się nie obżeram, po prostu widocznie strasznie przemiana materii mi się zminiejszyła.
I nieraz jak czytam, że niektóre z Was nie mogą przytyć, choć chcą, to dla mnie jest to science fiction, ja po prostu, zeby zwiekszyć przemianę materii powinnam intensywnie regularnie ćwiczyć, a nie ćwiczę, bo staranka:wściekła/y:

reklama
Pierogatka dziękuję bardzo. Ja właśnie mam problem, bo z przerwą na myśli i starania się o Matika naturalny @ miałam aż 3 razy, potem ciąża, a po ciąży powrót do tabletek, najpierw te przy których można karmić, potem do mich wróciłam. No i dopiero teraz odstawiłam-drugi cykl trwa
no i zobaczymy jak będzie...mam nadzieję ze nie będę musiała zbyt długo czekać na @ :)
Natusia dzięki wielkie :happy: wybieram zdjęcia do wywołania i tak mnie naszło hehe

Truskafffka- piekne, piekne zdjęcia, kochany synuś:-)

Piranha- a Ty gdzie się podziewasz, od tylu godzin nawet nie zajrzałaś:tak::-)

Gal dziękuję bardzo :)
u mnie podobnie, nawet pamietam swoje zaskoczenie jak 6 tygodni po ciąży ważyłam mniej niż przed ciążą. A odstawiłam młodego od cyca i poleciało..i tak od tamtej pory sobie przybieram, chudnę, przybieram...nie stosuję jakiś diet. Lubię jeść nie ma co ukrywać. Po prostu jak czuję że poleciałam to zmniejszam racje żywnościowe buhaha
no i ćwiczę...bo niestety ruchu mało..

Byliśmy w odwiedzinach u ciotki i strasznie się zasiedzieliśmy, dopiero teraz mam chwilkę by do Was zajrzeć.

agulek, Gal już Ciebie poratowała! :-)

Czarodziejko
, boska sukienka, szaliczek i torebka! ...też mi się marzy wypad po sklepach i tego rodzaju zakupy.

Gal, progesteron całkiem ładniutki, strasznie się cieszę kochana, witamina B6 jak widać nie obija się i robi co do nie należy! :-) Ja bym jednak dupka brała na wszelki wypadek, w niektórych źródłach podają, że progesteron powinien wynosić minimum 15 ng/ml, lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność, że dzidziusiowi nie zabraknie progesteronu. Intensywne treningi podnoszą prolaktynę i testosteron ale rozumiem Twój dylemat. Jak Krzysia odstawiłam od piersi to tez nagle przybyło 4 kg i pomimo, że wszyscy mi mówią iz wyglądam szczuplej jak przed ciążą to waga pokazuje co innego ;-) Spadek progesteronu w poniedziałek wcale nie wykluczy ciąży, progesteron naturalnie spada w drugiej połowie fazy lutealnej, zaczyna dopiero rosnąć po implantacji zarodka (stąd często na ciążowych wykresach widać spadek a potem gwałtowny skok tempki - tzw. drugi skok) a do implantacji może dojść dopiero później (np. w 10-12 dpo, w poniedziałek będziesz miała dopiero 8 dpo więc całkiem możliwe, że progesteron będzie niższy).

Truskafffko, boski suwaczek! ...no i śliczny synuś! Chyba na poddaszu zrobię na początek jeden wielki pokój - taki gościnno - rekreacyjny :-)

Pewnie większość z Was obraca się już na drugi bok :-) więc życzę wszystkim dobrej nocki i miłych snów!

helołł pobudka śpiochy

Gal bo Tobie w tym momencie najbardziej potrzeba przesyłam dziewczynkowe

i całej reszcie też ślę
a u mnie d...pa blada wszystko ucichło, a taką miałam nadzieję na wczoraj

Witam dziewczyny
Wczoraj byliśmy u znajomych z wizytą i wróciliśmy koło 1 w nocy. Było bardzo miło a oni mają też dwóch synów więc dzieciaki miały raj.Antos nie zniszczalny zasnął dopiero jak wracaliśmy w aucie i śpi nadal. ;)

mama przytulam mocno i mam nadzieję że następne badania pokażą już co innego. Kurcze przecież Twoje wykresy są takie ładne.

Gal progesteron ładny i oby sobie dalej tak ładnie rósł a tempka razem z nim.

Czarodziejka sukienka i dodatki miodzio takie w moim stylu. :)

Truskafffka śliczny suwaczek i synek.

Dziewczyny wpisujcie dzisiejsze tempki bo ciekawska jestem ;)

DObra zbieram się bo zaraz przyjedzie po mnie brat z żoną i jedziemy do biura pogadać o wakacjach na Chorwacji bo już 5 lat się z nimi wybieramy i w końcu pojedziemy.
Mój brat jeździ co roku i zna tam wszystko więc raźniej z kimś takim jechać ;)

miłego dnia

Witam porannie i KawKowo...Ktos sie przyłączy?
Dopiero wstalam bo mąż o 7:00 poszedl z Maksiem na dół...taK dzis wczesnie to nasze dziecie wstalo.
Ja sobie jeszcze pospalam...po czym wstaje , schodze na dół a małż chrapie a na nim dzieci siedza....Jesooo rodzice spia a dzieci samopas
Na 14 jedziemy na ur Kuzynka moich dzieci i na obiad....zatem bede po poludniu

I ja się witam niedzielnie! Po południu odwiedza mnie siostra (prosiłam by przywiozła mi płytkę z USG 4D, twierdzi, że nie warto i chcę się upewnić czy dobrze robię rezygnując z takiej pamiątki, siostra robiła to USG tam gdzie ja chodzę do lekarza), zaraz uciekam na kawusię i śniadanko.

Gal, tempka pięknie pnie się w górę!
t2014.gif

Mama, jak tam, dopadła już Ciebie czerwona małpa i zaczęłaś już nowy, na pewno szczęśliwy cykl? Testujecie dziś nowe autko? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie rannie!

Pirogatko- jakie to miłe, nałapałam, dziekuję z głebi serducha!:tak::-)

Nullka- również Ci dziekuję, kochana jesteś!:-)

Cześć Czarodziejko- usmiechnełam się na Twoją opowieść o spiących rodzicach:-D

Piranha- dziekuję za odpowiedź, ale przyznam, ze trochę mi się humor zepsuł, po tym jak przeczytałam co napisałaś:-( Wiem, że chciałaś dobrze, ale ja myślałam i tak pisałaś w ubiegłym miesiącu, i ja tak czytałam, że progesteron powinien być canajmniej 10ng/ml, a z tego co zrozumiałam, to nawet wartość 7-10 też może być, bo może badanie było akurat w momencie spadku progesteronu (pulsacyjnie zmienia się wartość progesteronu w ciągu doby). A teraz piszesz, że jednak dobrze by było 15. Ja wiem, że im wyższy tym lepiej, to zrozumiałe, no ale zastanawiam sie też nad tym , ze w ciąży też może być juz od 11,22 wzwyz.
Ja to mam znowu nadzieje, że to w ubiegłym miesiącu był wypadek przy pracy, bo wtedy miałam pęcherzyk tylko 2,5 ml objętości i sam gin się dziwił, że taka mała objętość, a zawsze miałam wiekszą objętośc przed owu, bo była 3 i 3,5ml. No i badania sprzed roku tez pokazały dobry progesteron, zawłaszcza, że wtedy karmiłam intensywnie piersią. Nie wiem próbuję sie pocieszać jak mogę:tak:
Podkreslę jeszcze raz, wiem , ze chciałaś dobrze....

Do góry