reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kate Gratulacje :) ciesze sie, ze juz masz synka po tej stronie :)
Ewcik chyba kazda z nas tu ma konkretne pragnienie, marzenie dotyczace plci kolejnego dziecka :) bo inaczej by nas tu nie bylo... :)

reklama
Mama ale ciekawe rzeczy nam tu serwujesz :-)

A co do ziółek to piję te nr 3, sprezentowane od Gal. Po owu chyba będę brała dupka, nie wiem zresztą, lepiej ziółka nr 5 czy dupek ??

kate
OGROMNE GRATULACJE witaj na świecie
jak dojdziesz do siebie, to będę Cię męczyć o patent na chłopca

monico ja dalej 2w1 właśnie jestem po wizycie i godzinnym zapisie KTG
zero skurczy, kanał zamknięty - oznak porodu brak
jedyne co jest pocieszające to myślałam że termin porodu z OM mam na 22.02 (tak mi te cholerne kalkulatory w necie wyliczyły) a lekarka mi mówi
że na 25.02 więc jestem 3 dni do przodu

mama05 no no ale nam walnęłaś wykładzik
....ej TY tak codziennie tą owsiankę??.....ja w ogóle dziś od rana tak jakoś happy jestem ... właśnie wypiłam koktajl truskawkowy.... mężuś z pracy podesłał mi piosenkę którą wczoraj usłyszałam e Teleexpressie i się w niej zakochałam...cały wieczór wczoraj jej szukałam w necie i dupa a tu z rana taka niespodzianka....no czegóż można więcej do szczęścia
posłuchajcie: Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) - official video - YouTube

Matik witaj ..

Bella ,Pierogatka sama wczoraj czytałam 2 razy te informacje....
nie wiedziałam np ,że żeby doszło do owu to 90 dni wcześniej muszą zaistnieć określone czynniki..

Pierogatka no to nadal &&& zaciskam i widzę dostałaś 3 dni w gratisie ;))))

tak-ja owsiankę jem codziennie :)ot takie cynamonowe zboczenie hahaha
a piosenki zaraz posłucham;)

aaaa-juz wiem co to za piosenka -też mi wczoraj w ucho wpadła;))

Bella nie wiem co Ci radzić -jak masz dupka to w tym cyklu może łykaj faktycznie dupka.
ja mam 1 opakowanie i ponieważ ten cykl spisałam na straty to nie biorę dupka tylko pije ziółka na progesteron..

Ostatnia edycja:
mama05 hehe cynamonowe zboczenie...ja mam na mięso ostatnio zboczenie, potrafię codziennie wpierdzielać mięcho
wczoraj to chyba zjadłam z kilo schabu ze śliwką
słuchaj słuchaj piosenki jak dla mnie jest nieziemska

witajcie:-)
pierogatko też ostatnio ta piosenka mi w ucho wpada, świetna jest:-D
to jeszcze troszkę pewnie pochodzisz z tym brzuszkiem? trzymam kciuki&&&&&&&

u mnie dzisiaj wesoło w domku, moja średnia córeczka ma urodzinki i tak sobie myślę, jak ten czas leci, niedawno pamiętam jak ją rodziłam, a tu już trzy lata!!!

u nas straszna gołoledź.
mama05 też muszę tej Twojej słynnej owsianki spróbować:-)

miłego dnia dziewczyny

Hej babeczki!

Dopiero teraz jestem, od rana mam problemy z internetem :angry:

Kate, ogromne GRATULACJE, witamy Twojego synka po drugiej stronie brzuszka!!!

pierogatko, ja tą piosenkę słucham nałogowo już od dłuższego czasu, jest boska, Krzysiu też ją bardzo lubi! :-)

Mama, ja dziś bez owsianki ale jutro to sobie odbiję :-D Znów ciężka noc gdyż Krzysiu się budził i popłakiwał ...może znów zęby bo wczoraj pchał paluszki do buzi. Super informacje nam zapodałaś, zapisałam wszystko i sobie na spokojnie postudiuję potem. Zastanowiło mnie to co napisałaś o 2-3 pozytywnych testach ciążowych. Podobno fałszywie dodatni wynik może się pojawić tylko przy niektórych chorobach i przy przyjmowaniu niektórych leków, w przeciwnym wypadku jest to ciąża. Zatem i u Ciebie te ciąże się nie utrzymały, przyjrzałabym się zatem bliżej PRL po obciążeniu, tym bardziej, że tak jak ja masz niskie LH:FSH, które może powodować niedomogę lutealną. A może te testy były pozytywne w cyklach z CLO? Dostawałaś wtedy Pregnyl na pęknięcie pęcherzyka? Podanie Pregnylu daje dodatnie wyniki testów z krwi oraz ciążowych średnio przez 10 dni, u niektórych jednakże jest to 12-13 dni.

Ewcik
, mój M też nie był skory do współpracy przy planowaniu płci, wręcz na przekór drażnił się, że chce drugiego synka ;-) (choć wiem, że to mu obojętne było a teraz chyba nawet cieszy się, że będzie córa :-)). Zatem co się dało to zastosowałam to bez wtajemniczania go w mój niecny plan :-D

MissBella, sprawdzasz dziś hormony? Sama widzisz jakie LH i FSH jest ważne (z tego co nam Mama wysłała) a dziś jest idealny dzień na ich sprawdzenie. Jeśli tak to trzymam kciuki za super wyniki! Możesz łykać i dupka i pić ziółka na progesteron - ja tak robiłam, progesteronu nigdy za wiele. Jeśli miałabym wybrać jedno z tych 2 rozwiązań to wybrałabym dupka :-)

ilaczek, wszystkiego najlepszego dla Zosi, samych uśmiechów na twarzy i spełnienia wszystkich dziecięcych marzeń!
t3355.gif

Mama ciekawy artykul heh no to po wiesiolku i innych cudach z 29 cykl wydluzyl mi sie do 35, czyli mam mniej szans na ciaze :/ jak nie urok to cos innego ... zawsze cos ...teraz to juz wogole ucze sie pokory.... bo w poprzednich ciazach, zachcialam byc w ciazy i poszlo szybko... a teraz... swoja droga przynajmniej wiem jaka jest prawdopodobna moja wada... mam bardzo niskie ph, bo sprawdzalam w tym cyklu i nawet wedlug mnie najbardziej rozciagliwy sluz w ciagu calego cklu mial raptem ph 5

ilaczek wszystkiego co najlepsze dla Zosi, spelnienia marzen, usmiechu kazdego dnia, zdrowka i samych radosnych chwil :)

Ostatnia edycja:
mama05 nie znam plci, bo nie chcemy znac :) a co do anastezjologa to tu w szpitalach polozniczych nie ma opcji zeby byl niedostepny, bo jest ich na peczki przy takiej duzej liczbie porodow:-)

Beatko chwile bardzo chcialam poznac plec (mm nie chcial ani przez chwile), ale maluch sie zakryl i nie pokazal sie, bylam chwile zla ale zaraz mi przeszlo i stwierdzilam, ze dobrze ze nie nie pokazalo, nie byloby dreszczyku emocji przy porodzie, teraz przynajmniej bardziej nie moge sie go doczekac:-)

Czarodziejko a nie odzywam sie, bo troche w PL bylam, a poza tym tyle tu nowych osob wiec zgubilam sie w tym watku dawno juz;) A czas faktycznie bardzo szybko leci i dobrze bo mam dosc brzucha, chodzenia jak pingwin i niedogodnosci nocnych;)

reklama
Do góry