reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

juliana, wyniki wyglądają bardzo dobrze
t2039.gif
, sprawdź sobie jeszcze PRL i progesteron w 7 dpo. W zespole policystycznych jajników LH:FSH wzrasta powyżej 1,5-3, u Ciebie wynosi 1,4 więc raczej nie ma się czym martwić.

Czarodziejko
, dzięki kochana! Ja te badania robiłam prywatnie we własnym zakresie, oto przykładowe ceny we Wrocławiu (niestety wychodzi dość drogo):

Badania w 2-3 dc:
LH - 25 zł
FSH - 25 zł
estradiol - 25 zł
testosteron - 25 zł

Badania w 7 dpo:
prolaktyna - 25 zł
prolaktyna - test czynnościowy - 50 zł
progesteron - 25 zł

Mama, wow, jakie cudowne wieści, czyżby jednak ziółka czyniły cuda? I jakie piękne endo - witaminki robią swoje, strasznie się cieszę kochana i zaciskam z całych sił kciuki!

reklama
No Mama piekne wiesci przynosisz:tak: Bardzo obiecujaco to wyglada. Teraz tylko dzialac i zachodzic. Widzisz jak dobrze ,ze trafilas na ten watek , tle czasu byla cisza a tu raz dwa i wszystko sie u Ciebie naprawia. Mowilam ,ze tu dobre fluidy kraza;-)

dzieki dziewczyny za odpowiedzi w spr hormonow.
ja musze zrobic
Estradiol
DHEA
Hormony tarczycy
Prolaktyna
Ciekawe ile w warszawce zaplace...jak 200 zeta to jeszcze ok ale jak 500:baffled::baffled:
no ale musze sobie to sprawdzic...
Puki co wydam na fryza w sobote...ide odrosciory zrobic...i zetne moje dlugie kłaki...malz placze bym nie scinala ale wygladam "mocno srednio"

Mama- wiesci cudne!!!!!! teraz tylko "kopulowac":)

Aneczko jak zyjesz? ahh ten koniec ciazy!!! trzymaj sie dzielnie

Juliana mówisz masz-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam by się wszystko udało i by z pełnymi siatami ludziska wychodzili;))
ja tez tęsknię ;))

Pirania dzieki kochana...
mam nadzieję,że w tym cyklu lub w przyszłym sie uda w końcu..
jak działalismy wczoraj i podziałamy jutro i w piatek jeszcze to bedzie git?
narazie testy owu negatywne-robiłam rano po 9 i teraz jak wróciłam ..druga kreska jest widoczna (bo wczoraj baaardzo słabiutka była) ale nie tak mocna jak testowa...

Aneczka dzięki kochana..no tez się ciesze ,że tu się zabłąkałam do Was i mogłam Was poznac i otrzymać od Was wsparcie i pomoc...

Czarodziejka zapłacisz nie więcej jak 150zł...zadzwoń do jakiegoś labo u Was i zapytaj;)

ginka powiedziała,żebym jeszcze przez 3,4 cykle przychodziła na obserwację...
jak nic nie wyjdzie to wtedy powiedziała,że zrobie badania hormonów i badanie Tom..
pytałam czy mam jeszcze brać jakieś witaminy oprócz tych co biorę to powiedziała ,że to wystarczy-wszystko jej wymieniłam i powiedziała,że zestaw jest oki..

mama dzieki za &&&& cmok mama ,napisz jeszcze raz jakie ziola pijesz na endo ,ze masz taki grubasne:-D
pirania i juz sie denerwuję,co znaczy ze raczej nie ma sie czym martwic przeciez 1,4 i 1,5 sa niedaleko siebie tak?????????:eek:myslisz ,ze moze byc cos nie tak??????

witajcie:)
do zaglądnięcia tutaj nakłoniła mnie bettsie, koleżanka z 28 dni, tam mam swoje wykresy i obserwacje!
otóż jestem mamą trzech córeczek:) tak,,,,trzech...najstarsza ma prawie 7 lat, średnia 3 latka i najmłodsza za chwilę skończy roczek.
z planowaniem płci było tak, że nie skupiałam się na diecie...bo nie było to dość popularne i głośne, o ph i suplementach nic nigdy nie słyszałam, że można w taki medyczny sposób zwiększyć szanse na wybraną płeć:)
miałam bardzo nieregularne cykle i nigdy nie wiedziałam kiedy może się zdarzyć owulka, kiedy była już to wiedziałam, że już po niej, ale zdarzyła nam się zaserduchować na dwa dni przed nią.
z trzecim razem wierzyliśmy już bardziej w szczęśliwy traf. miało się udać do trzech razy sztuka:szok:
jednak się nie udało, nie powiem, bo ból i rozczarowanie było wielkie, płacz i zawód...tylko mnie nie wyklnijcie z tego powodu:-(ale dzisiaj kocham swoje trzy córeczki najmocniej na świecie, ale bardzo chciałabym mieć synka.
mój mąż od mnie ostatnio zagadnął, że chyba nie myślę, że się poddamy na trzech babach:eek:
ale presja rodziny (dodam, że już 5 wnuczek ma moja teściowa i brak wnuka), to nie wiem czy bym przeżyła kolejne rozczarowanie.
tak czytam to wasze forum, ten wątek, i jesteście takie wspaniałe, miłe, wyrozumiałe, pomocne dla siebie i ciepłe.
aż chce się tu zaglądać i nikt nie gani za to, że ktoś chce mieć córkę a ktoś syna.
tylko u was tu same opisy starań o dziewczynki:-)czy któraś z was stara się o syna???
czy pomożecie mi stworzyć plan działań na starania o synka? jeszcze mam czas na to, ale za jakieś dwa latka, jak moja najmłodsza pociecha się odchowa podejmiemy jeszcze próbę. teraz będę miała czas na zbieranie materiałów i przygotowania.
pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego popołudnia.

Juliana ja pije ziółka O.Sroki nr 3 na owulację ;)
a na endo wcinam
b kompleks b100
witE
acard
omega 3 kwasy

Ilaczek miło ,że do nas zajrzałaś :)
gratki 3 córek ;))
powodzenia w planowaniu synka-są u nas 3 babeczki ktre będą planować synka ;))

jak juz ustawisz sobie suwaczek to wchodzisz w USTAWIENIA masz na górze na panelu..
tak po lewej stronie masz EDYTUJ SYGNATURĘ
wchodzisz w to i wklejasz bbcode
ZAPISZ i gotowe :)
powodzenia;))

reklama
jutro brykam do gin, po wyniki cyto i zobaczymy co z tym moim @:crazy:
może coś na wywołanie dostanę...
ehh ziółka chce pić buuuuu

Piranha
ups, przy tej kolejności to można sobie zgadywać co było przyczyną zwrotu mleczka...
a jak Krzysiu dzisiaj się czuje?
Gal tulę i smutki łopatą walę, są takie dni...
u mnie dół generalnie się utrzymuje przez ten zakichany brak @:-(
Juliana POWODZENIA!!! kciuki zaciśnięte &&&&
Mama
no to tłumy szaleją!!!!
SUPEROWE WIEŚCI!!!!
wiecie zatem co robić..dla dobra społeczeństwa
Ilaczek witamy :) zapraszamy do naszego grona, wspólnymi siłami wykombinujemy wymarzonego synka :-D

Do góry