reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

patrysiak, dzięki! No właśnie gorączki nie ma i ma apetyt ...może po prostu jego układ pokarmowy po tej jelitówce nie doszedł do siebie :-( albo to od tych szaleństw na łóżku było, oby dziś było już dobrze.

reklama
Piranha współczuję wieczoru i nocki. Mnie się wydaje że mały zwrócił mleczko po tych szaleństwach.
ale co też mu uwidziało tak szaleć w nocy. Trzymam kciuki żebyście znaleźli na niego sposób i żeby nastał u was czas spokojnych wieczorów :tak:

MissBella a ja wciąż nieustannie &&&&&& ;-)

Gal i jak miernik?próbowałaś coś

Kinga płodzić płodzić płodzić!!!! trzymam kciuki za boboseksy:tak:

Mama czekamy na relacje ;-)

Piranho masz racje ale ja tak się boje zrobić ten test. W sumie to wczorajsze palmienie było takie minimalnie brązowe jak na samym początku @ i dzisiaj na papierze toalet. to samo, źle wczesniej napisałam, że było różowe. Z tąd sądzę, że to początek @, chociaż nigdy 2 dni przed brzuch mnie nie bolał, zawsze dopiero jak dostałam @. Dziwne...

MissBella, a może spróbuj kilka godzin nie pić by mocz się zagęścił i zrób teścik jeszcze dziś? Piszę dlatego, że brązowe plamienia w ciąży są przy niedoborze progesteronu i warto wtedy zaklepać sobie na jutro wizytę i załatwić lutkę bądź dupka. Ja miałam takie brązowe plamienia przed @ ale to dlatego, że miałam przez PRL niski progesteron w fazie lutealnej, czasem też te plamienia się pojawiają gdy progesteron powoli spada w naszym organizmie (nagły spadek wywołuje od razu @). Trzymam kochana kciuki, często w ciąży pojawiają się takie skurczowe bóle podbrzusza ale wtedy też warto załatwić sobie suplementację progesteronu (w pierwszej ciąży łykałam lutkę a w tej dupka). Ja w chwilach stresu tłumaczyłam sobie tak - przecież mój stres nic nie zmieni, jestem w tej ciąży albo nie jestem i nic już na to nie wpłynie :-), lepiej wiedzieć od razu niż się zadręczać i w razie co odpowiednio zareagować (choćby lecieć po progesteron do gina).

Truskafffko, dzięki! Tyle, że on najpierw szalał a zaraz potem wypił mleko ...i nie wiem czy taka kolejność też mogła spowodować taką eksplozję :-)

Gal, co u Ciebie? Kupujesz dziś te roztwory do kalibracji?

Cześć dziewczyny!

Jako, że dzisiaj Walentynki, również Wam składam życzenia miłosci, usmiechu i fajnych relacji w związkach!:tak:

A ja dzisiaj pół dnia spędziłam w limie, bo byłam na us, a że nie miałam numerka, to musiałam wszystkich przepuścić z szalejącym synkiem na korytarzu. Wykończona jestem:no:

A mimo tych Walentynek nie mam dzisiaj humoru, bo psuje mi to, że dalej nie mam czym mierzyć tego ph, a jak dwa tygodnie temu zamówiłam paski, najpierw u jednego, potem u drugiego i tak do tej pory nie mam pasków i nie mam czym mierzyć, a dzisiaj 9dc.
A a z tym miernikiem , to zastanawiam się czy go nie oddać, bo ja nie wiem jak go obsługiwać, na razie dla mnie jest bezużyteczny.
A Piranha- na razie tych roztworów nie kupuje, bo nawet nie wiem gdzie i czy mi w ogóle będą potrzebne.
Sorry, ale jakoś dzisiaj mam kiepski dzień.

Hej kobietki:-)
Praca zabrala mi caly czas wolny :wściekła/y:i nie mam jak zaglądać ,dopiero dzisiaj odebrałam wyniki badań.
Pirania kochana ,jak sie Krzysiu biedny umęczy i ty z nim az przykro czytać:-(
Mozesz spojrzeć na moje wyniki

ESTRADIOL 36,45
FSH 5,34MLU/ML
LH 7,36 MLU/ML
TESTOSTERON 19,75 NG/DL
PROLAKTYNA 10,37 NG/ML

Juliana - mam pytanie, moze troche nietypowe ale powiedz mi kochana ile zaplacilas za te badania hormonalne?
Robilas je prywatnie? zupelnie nie wiem jaki to koszt a musze tez sobie zrobic. Slyszalam jednak ze drogie!

JA dziś miałam coś zrobić na Walentynkową kolację ale mam tyle pracy że będzie poprostu sushi :) winko i ... no będzie fajnie ;)

Nullko no ja dzisiaj mezowi upieklam ciasto czekoladowe ktore bardzo lubi i zrobilam salatke grecka:)
wieczorem jak juz polozymy "chałastre" napijemy sie winka:)

Piranha - zdrowka dla synka..no a Tobie zycze sil..zapewne lekko Ci nie jest brzyszek rosnie a pierworodny wcale nie taki duzy...ale dasz rade!!! potem sie bedziesz cieszyla ze masz taka mala roznice miedzy dziecmi:)

Mama - to widze masz ferie..pewnie z przyjemnoscia w domu posiedzisz:)))))

Patrysiak -
jak u Ciebie ten suwaczek "rosnie"....zaraz bedziesz miala usg na przeziernosc!

jestem....

Czarodziejka u nas kazdy hormon to 25 zł więc ja za taki zestaw płaciłam 100zł..
Patrysia dzięki..
Pirania dzięki..
i zdrówka dla Krzysia...współczuję nocki..musi Ci być dziś ciężko...
przytulam.

Gal oj kochana przykro mi ,że tak Ci dzień minął i że tak wyszło z tym miernikiem..

Juliana mam nadzieję,że znajdziesz dla nas trochę czasu:)

a u mnie po wizycie tak:

cytologia grupa II więc oki..

po usg -mam dziś 10d.c.
szok i dla mnie i dla ginki bo....w prawym jajniku mam 20mm pęcherzyk!!!
a prawy mi już kilka lat nie działa-pisałam Wam,że na ostatni usg powiedziała,że wygląda jak jajnik po menopauzie...więc tymbardziej nie było w nim małych pecherzyków a tu nagle dzis 20mm na 21mm
słowa ginki"ale beda jaja jak pani z prawego zajdzie ;)))"

w lewym cisza...

endo-taaaadam !! 9mm...dla mnie to szok!! bo ja zawsze miałam 3 góra 4mm a żeby sie dzidzia zagnieździła to musi być minimum 7mm..
tak więc witaminki działają na mnie..

a na owu chyba te ziółka zadziałały bo nie wiem co innego ...prawy nawet przy stymulacji hormonami nie reagował!! zawsze tylko lewy a tu masz jaka niespodzianka..

tak wiec z wizyty jestem zadowolona!
wczoraj działalismy to dzis dam na luuuz i podziałamy jutro.
test owu narazie negatywny.

impreza dziecieca tez udana..na koniec była pizza więc objedzona jestem...

reklama
Czarodziejko za kazdy placilam 25zl,tak jak mama napisala:-)
Mama dopiero pewnie za tydzien znajde troche ,bo teraz otwieram drugi punkt handlowy i mam urwanie gwizdka ,remont szkolenia przesluchania itp.trzymajcie kciuki,zeby sie powiodło i jacys klienci weszli i wyszli z pelną torbą :-D
Teskne za wami i dużo milosci wszystkim zyczę z okazji WALENTYNEK:-):-)

Do góry