reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wieczornie :-)

Mama oj szalejesz, szalejesz kochana :-D Jak sie na Ciebie mąż napatrzy na piątkowej imprezie to coś czuje, że bobosexy będą owocne ;-) Mając taką laskę w domu pewnie się M nie oprze :-)

Ja zaczynam się pomału pakować, muszę wejść na strych po walizke i nie mogę się zmobilizować a pakowanie bez walizki sie odbyć przecież nie może...

Jutro rano wlecę uzupełnić wykres. W sobotę i niedzielę postanowiłam się wyluzować i nie mierzyć temp, wogóle nie spakuje termometru żeby mnie nie korciło. Postaram się w weeekend coś do was skrobnąć bo bierzemy kompa ze sobą ale nie obiecuje bo może mnie jakiś niedźwiedź w górach napadnie ;-)
Napewno odezwę się w poniedziałek raniutko z pracy z nową tempką, już się steruje na samą myśl poniedziałkowego pomiaru. Trzymajcie kciuki w poniedziałek nad ranem oby tempka była taka jak trzeba. Test robię w walentynki - postanowione!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej
mama-sliczne oczeta:-)
Aneczka-Ninka chce sobie jeszcze posiedziec w cieplym brzuszku.
Bo moze czuje,ze po drugiej stronie mrozy.
Koncowka zawsze jest ciezka.
Trzymam mocno kciuki &&&&&& za szybki porod.
A mnie rozlozylo.:wściekła/y:
Jakies grypsko sie przyplatalo.
Chlopaki tez chore.

Dziewczyny wszystkim Wam mocno kibicuje i trzymam kciuki &&&&&
I przesylam fluidiki dla potrzebujacych~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uciekam do lozka

Ps.Dzis na polsacie o 21:05 leci fajna komedia romantyczna"Dziewiec miesiecy"

MissBella, zmierzona wyrywkowo tempka (a już zwłaszcza pod pachą) nic nie mówi, trzeba mierzyć codziennie, o tej samej porze, tym samym termometrem i w tym samym miejscu. Do tego w czwartym miesiącu ciąży, gdy ciałko żółte zanika a jego rolę przejmuje łożysko (i to ono już produkuje progesteron), temperatura spada, zatem w 16 tc tempka w ciąży ma prawo być znów niska. Tak a propos to podobno 5% kobiet nie reaguje wzrostem PTC pod wpływem progesteronu :-) Samego cynku bym nie kupowała gdyż jest jeszcze cała masa innych pierwiastków, substancji i witamin wpływających w ogromnym stopniu na płodność, kupiłabym zestaw witaminek z cynkiem, selenem i innymi składnikami, fajny skład mają np. witaminy FertilMan, dorzuciłabym do tego B-Complex, L-karnitynę, koenzym Q10 i macę :biggrin2: Baw się dobrze i zapomnij na chwilę o tempkach! :-)

Mama, całe szczęście, że nic się nie stało! We Wrocku na szczęście ślisko nie było dziś na głównych drogach. Nonono, szalejesz po prostu, super, że jutro tak wystrzałowo czas spędzicie! :-)

Kosmo, witaj w klubie gdyż mój syncio też ma dziś dzień wrzaskuna - zrobił mi awanturę przed wsadzeniem do fotelika, potem przewrócił się w śniegu i jak go zabrałam na chwilę do domu do przebrania to wpadł w histeryczny szał ;-)

Matik, no to masz bardzo uzdolnionych tych swoich chłopaków, pogratulować tylko!

Truskafffko, pewnie niebawem @ przylezie i pewnie nie możesz się jej już doczekać by zacząć nowy, na pewno już lepszy cykl! :-)
Gal, jednak za dobrze to o tym lekarzu nie świadczy :-( Stosunek LH:FSH wynoszący 2:1 lub większy nie wróży dobrze i wskazuje najczęściej na PCOS. O normach progesteronu można poczytać np. tutaj •• Normy badań cz. 3 - progesteron •• Nieplodnosc.pl - Wszystko na temat niepłodności i bezpłodności (In Vitro), wynoszą one:
* 7-8 dni po owulacji: >= 10 ng/ml (prawidłowa czynność ciałka zółtego)
* 2 faza cyklu: <= 3 ng/ml (brak owulacji)

O normach progesteronu i innych hormonów mozna poczytać też np. tutaj http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych.
Gdyby do owulki potrzebny był progesteron rzędu 20 to nie byłabym teraz w ciąży :-) Trzymam kciuki by M miał super silną armię żołnierzyków!

Marzycielko, miłego pobytu u rodzinki!

kate, dzielna babka z Ciebie!

Aneczko
, jeszcze dosłownie "chwila" i przytulisz do serca swoją córeczkę!

Noemi, ja bym zrobiła te badania w następnym cyklu, czytałam, że najlepszy dzień dla zbadania LH:FSH to 2-3 dc.

Dido, dużo zdrówka dla Was!

juliana, jak tam wyniki?

Ostatnia edycja:
Pirania no na szczęscie nic sie nie stało...taka pogoda uczy pokory...
a Tobie widzę u rodzinki cały dzień minął;))

no ja sie przygotowuje na imprezkę :) mając 2 dzieci i nikogo z rodziny na miejscu nie co dzień wychodzimy:)) zadzwoniłam do dziewczyny która zajmowała sie latem dziecmi jak pracowałam i przyjedzie do Nich...

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
zapomniałam o ziółkach!!!

Gal gdzie Ty jesteś??? myslałam ,że razem wypijemy:))

Pirania zaparzyć jak klasyczne zioła???
mam nadzieję,że we wtorek na wizycie ginka uraduje mnie informacją o endo i owulce:))

Mama, ja niestety też nie mam nikogo do pomocy przy Krzysiu, nawet na pół godziny nie mogę się nigdzie sama wyrwać ...muszę to jakoś dzielnie przeczekać, nie ukrywam, że czasem mi ciężko i marzę by choć na 30 minut oderwać się od tego wszystkiego. Ja parzyłam tą mieszankę jak klasyczne zioła pod przykryciem. Jestem pewna, że we wtorek na wizycie usłyszysz same radosne wieści! :-)

Pirania-no tak własnie parzę ,pod przykryciem-mam taki specjalny kubek do ziół z sitkiem ;))

wiem kochana jak to jest,ja też wszędzie z dziećmi...wszędzie-no chyba ,że są w szkole i przedszkolu,ale od poniedziałku do srody ja w tym czasie pracuję i po pracy lecę po nich..potem lekcje z Zuzą ,spacer z Bono,obiad i jak Tom przychodzi koło 17.30 to padam na twarz..w czwartek i piatek moge zakupy porobić do południa jak dzieci w szkole..
jak chcemy gdzieś wyjść tak jak jutro to opiekunka ,której płacę..
Toma rodzice nie żyją a moi 200km od nas...

reklama
Uciekam już dziewczyny, coś źle się czuję, mam nadzieję, że nie łapie mnie jakieś paskudztwo ...martwię się też bo Krzysiu wieczorem zwymiotował całodniowe menu :-( Miłego wieczorka i dobrej nocki wszystkim życzę!

Do góry