reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik na pewno jest wszystko sii :-) jak Ty masz fajnie.... mam nadzieje że też doczekam sie w końcu takiej chwili w której usłysze serduszko dzidzi:)

Gal pomiar tempki powinien być mniej wiecej o tej samej porze ale powiem ci że u mnie to nie jest możliwe ze względu na pracę jaką wykonują, czesto kłade sie pozno spać różnie jest naprawde. Ważne aby twoje ciało było w spoczynki minimum te 3-4h i wtedy można już mierzyć tą tempkę. Ja tak własnie robię. U mnie nie da się mierzyć o stałej porze. Moja znajoma też tak robiła i jej czytelny wykres wyszedł i zaszła:)) No i oczywiscie tą szyjkę warto badać i śluz obserwować!:tak: ja dopiero sie uczę od niedawna ale zauważam już postępy heh wiec jak coś to Ci pomogę ;-):happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Piranha- nawet nie wiesz jak Ty mi humor poprawiłaś:-), raz , że Tobie lepiej, a dwa, że mnie pocieszyłaś! Dziękuję!:tak::-D

Aneczko, Kinga85- sluz badam, ale przed owu, potem jakoś nie. A szyjkę próbowałam pierwszy raz w tym cyklu, ale mi jakoś nie idzie.
Kinguś85- z chęcią skorzystam z pomocy:-), pewno zadam Ci jakies pytania, tylko na razie synek usilnie próbuje mi wyłaczyć komputer i nie za bardzo mam jak pisać, ale zapewne odezwę się w tej sprawie. Bardzo dziekuję za zaoferowanie pomocy!:-)

Dzień dobry

no ja nie mogę...weekend człowieka nie ma, a teraz cały dzień będę nadrabiać:rofl2:
więc NADRABIAM

Kinga, Mama05 wykresy cuuuuudneeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matik, trzymam kciuki i czekam wieczorkiem na super wieści!!!

MissBella, no na pewno estrogeny wzięły się już do roboty ...stąd ten ładny spadek :-) ...przed skokiem cieszą spadki a po skoku wzrosty, musi być równowaga w przyrodzie hehehe :-D Oczywiście masz moje kciuki na jutrzejszej wizycie!!!

Gal, musi być dobrze bo ja czekam na pierwszą forumową dziewczynkę z "O+12" rodem :-D A wykresik naprawdę na razie bardzo ładny!

Ostatnia edycja:
staraczki:

KINGA85--
JUTRO!!!!!!!!!
MAMA05-- 3 lub 6 luty
GAL-- 7 luty
JULIANA-- 7 luty
MISSBELLA-- 14 luty
AGULEK 79-- 14 luty
NULLKA-- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA-- zaczyna w kwietniu

szczęśliwie zaciążone:

kosmopolitan-- 14 czerwiec 2012

piranha-- 20 czerwiec 2012

AneczkaK-- luty 2012
1554881bbym9xnfrf.gif

axarai-- wrzesień 2012

patrysiak--wrzesień 2012
daria0607--wrzesień 2012
Matik--10 wrzesień 2012
lorelain-- 2/3październik 2012

losiczka72--październik 2012
patrysia*--25 wrzesień 2012

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kosmo wiec u nas bylo troche zamieszania z tymi pokojami. Jak Witus byl malutki(starszy) to spalismy z nim w pokoju na dole. Jak mial okolo roczku to zrobilismy mu pokoj na gorze a sami tymczasowo przenieslismy sie do tego drugiego pokoju na gorze , zeby miec go blizej. Ladnie nauczyl sie tam spac , jak mial 2 latka dostal normalne duze lozko i nowa przytulanke do spania. Byl zachwycony nowa posciela i tym ,ze lozko takie duze.
Jak sie urodzil Antos to spalismy z nim na gorze w tej sypialni a potem dalismy go (jeszcze w malym lozeczku) do pokoju Witka. Nie pamietam ile mial ale wiem ,ze zaczal lepiej juz sypiac w nocy. No i teraz znowu rewolucja;-) Przenieslismy sie docelowo na dol do sypialni, na razie mala bedzie u nas w kolysce a potem jak juz bedzie ladnie w nocy spac to na gorze zrobimy jej pokoik. I to juz ma byc koniec naszych przeprowadzek. Smiac mi sie chce jak to opowiadam ale u nas zdalo egzamin.

Witam !
kosmo jeżeli moge Co doradzic odnośnie przeniesienia małego do drugiego pokoju, to my małemu zrobilismy pokój ( bo też był z nami w sypialni, spał w swoim łóżeczku )jak miał 16 miesięcy, daliśmy mu dużo jego zabawek, kupilismy wiekszy materac ( łózka jeszcze nie bo bałam się , ze spadnie) i mały był zachwycony. Przez miesiąc sie tylko bawił, nie kładliśmy go tam spac a po miesiącu połozylismy go do jego pokoju spac i nie było żadnego problemu, przesypia całe noce. Chciałam, zeby przenieśc go do jego pokoju zanim ja urodze ( został mi jeszcze miesiąc), zeby nie było za duzo zmian od razu dla niego, nowy pokuj, małe dziecko w domu. A i też jesteśmy prawie cały dzień na dole a u góry mamy tylko sypialnie.

Zmieniłam Mamie05 datę na 4 lutego, ustaliłyśmy, że obie będziemy mieć dreszczyk emocji z samego rana :-), to będzie u niej 13-14 dpo więc na pewno coś już wyjdzie na teście.

staraczki:

KINGA85 --
JUTRO!!!!!!!!!
MAMA05 -- 4 luty
GAL -- 7 luty
JULIANA -- 7 luty
MISSBELLA -- 14 luty
AGULEK 79 -- 14 luty
NULLKA -- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA -- zaczyna w kwietniu

szczęśliwie zaciążone:

kosmopolitan -- 14 czerwiec 2012

Piranha -- 20 czerwiec 2012

axarai -- wrzesień 2012

patrysiak -- wrzesień 2012
daria0607 -- wrzesień 2012
Matik -- 10 wrzesień 2012
lorelain -- 2/3październik 2012

losiczka72 -- październik 2012
patrysia* -- 25 wrzesień 2012

Ostatnia edycja:
reklama
aneczko, kate dzieki wielkie. tylko ze ja nadal nie wiem co robic- czy zostawic ten jeden pokoik jak jest, tylko dostawic tam duze lozeczko dla straszego synka i tym sposobem obaj beda w jednym pokoju czy zrobic 2 oddzielne pokoje dla chlopakow ?
z jednej strony tak byloby lepiej bo starszy synek dostalby calkiem nowy pokoik z nowymi mebelkami , a z drugiej strony bez sensu bo wiem ze tak naprawde ten drugi pokoj dla mlodszego synka bedzie bezuzyteczny, a dotychczasowa graciarnia ktora sie tam miesci jest nam niebedna. hmmmm
a moze kupic dwupietrowe lozko? oczywiscie mlodszy synek jeszcze dlugo nie bedzie w nim spal, ale moze tak juz na pszyszlosc? no nie wiem sama....
bo z kolei jak starszy synek jak pojdzie do przedszkoa bedzie potrzebowal powazniejszych mebli? i co znowu zmienic za 2 lata? nie wiem, nie wiem, nie wiem...
aneczko, kate, i reszta mamusiek synkow- jakie Wy macie mebelki?

Do góry