reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziekuję Dziewczyny za odpowiedzi, ale oczywiście jeszcze małe jakies sporostowania dla mnie :-)

Gal rozumiem, że irygację godzinę przed staraniami zaaplikować i po 5 minutach sprawdzić ph czy 5 minut po staraniach? Przez 4 godziny co pół godziny sprawdzać ph po staraniach? Ja sylk odbieram we wt i wtedy zastosuję sylk i irygacje, zastanawiam się czy nie mam low ironic coś tam bo testy ph mi pokazują tą samą wartość, a co wtedy trzeba sobie sprawić?Bo zapomniałam:zawstydzona/y:elektryczny mikroskop?Nie śmiejcie się jak cos mi sie pomyliło:-p

Piranha a kiedy mam zacząć brać suplementy? Ile miesięcy przed?Od czerwca zaczynamy....i masz może jakieś linki do tych suplementów?Saw Palmetto znalazłam ale dla mężczyzn nie wiem czy dobry....A Lh:Fsh robiłam bo bałam się PCO ale wyszedł mi wskaźnik równiutki 1 a testosteron miałam nieznaczie podniesiony ale to było podczas brania tabletek anty. Mogłabys mi wytłumaczyć coś z tą branzoletką. Jeżeli wydziela ona jony ujemne to komórka jajowa jest naładowana ujemnie czy dodatnio bo nie rozumiem jak ma komórka bardziej przyciągać X bo z tego co pamiętam komórka jajowa naładowana jest ujemnie Y też to nie powinna naładowanych dodatnio bardziej przyciągać? Nie rozumiem poprostu tej teori z tymi jonami, mogłabys mi tak lopatą do glowy to wpoić:-) Mówisz że jak starania będę co 2 dni i czasami np 2/3 dni po rząd to testosteron nie powinien wzrosnąć jeszcze jakbym zakupiła te suplementy?

reklama
mama jakoś tak ,ze jesteś szatynką z dlugimi lokami(tak do ramion):-D,ale i tak sie nie rozczarowałam jest jeszcze lepiej;-)
Ja dzisiaj czuje sie jak nieszczęscie ,od 3 dni mam caly czas wzdęcia jak cos zjem to boli mnie brzuch ,boję sie ze to jakies wrzody albo nerwica żołądka :sorry2:Najlepsza jest gorzka herbatka .

Juliana -dzięki:))
eeeee tam wrzody..ja tez mam wzdęty brzuchol...to nasze ciąże urojone...ja w drugiej fazie cyklu ciągle mam wzdęty brzuch hahahahaaa a potem po @ powietrze schodzi..
pozaciskam już &&&&&& za Ciebie i 7 luty!!
póki co jeszcze szmat czasu więc proszę głowa do góry!
i sama do siebie tez mówię-głowa do góry..

Daria ja w drugiej mojej ciąży przerobiłam wszystko na mdłości, miałam od 6 tyg. prawie do 26 tyg.
Spróbuj z tą herbata imbirową ale jeszcze lepszy jest świeży imbir po plasterku do herbaty albo wody, migdały, rodzynki mozesz jeśc tez troche pomagają, lekaz tez kazał mi brac wit b6, też pomga na mdłości i tez brałam Torecan czopki przeciwwymiotne i przy ciagłych mdłościach ( mnie one najlepiej pomagały) i próbuj cały czas coś przegryzac najlepiej paluszki krakersy itp. A zanim rano głowe podniosłam to zjadałam na leżąco ( bo jak bym wstała to mogło by byc za pózno) troche chleba albo krakersa.

mama no kurcze nie zapominaj ''nie spoczniemy nim zajdziemy''kochana jak nam sie nie uda w tym cyklu ,to smarki rękawem wycieramy i od nowa zaczynamy slyszysz musimy sie starac i starac aż sie nam uda ,bo wiemy o co walczymy .....:cool2::cool2::cool2::cool2:

Ale z tego co pamiętam to wit.B też obniża testosteron i u koniec i mężczyzn? Czy się mylę? Wiecie co jestem trochę zagubiona z tym wszystkim:-( chcę zrobić wszystko i kupic wszystkie suplementy, ale nie wiem jak je brać od kiedy i tak dalej :-( podziwiam Was Dziewczyny, że tyle pracy w to wkladacie. Szczególnie Ciebie Mama tyle czasu staracie się o Dzidzię i jesteś pogodna i pelna energii;-) Chciałabym też tak optymistycznie do staranek podchodzić a troche się martwię, że się nie uda, że trzeba będzie długo czekać na II kreski, aż w końcu zrezygnuję z wszystkich metod bo będę znerwicowana i bezpłodność sobie wmówię, potem zaciążę i będę pluła sobie w brodę,że nie wyttrwałam :-) juz wiem co mnie czeka normalnie:-p

heloł
na chwilke do was zaglądam :)
a czemu na chwile bo źle sie cosik czuje :baffled: i cyce mi zaczeły pulsować dosłownie.
Podbrzusze delikatnie ćmi.. oj czuję że z tego to fasoli nie bedzie ;/

Juliana nie ma mowy nie poddamy się !!

ze mna nie tak łatwo już tyle sie staram ,że sie w końcu wystaram!!!

Noemi-mi az tak na płci nie zależy..
ja uzywam Sylk przed staraniami..
z witamin
b kompleks b100
cały czas..
wit E łykam do owulki
dupka łykam po owulce
calcium cały czas(tak jest tez magnez)
Fertim Care cały czas...
acard cały czas(na endo)
omega 3-cały czas(na endo)
brałam jeszcze koenzym Q 10 ,ale mi sie skończył-we wtoek wypłata to zakupię..

Kinga nie wywołuj wilka z lasu..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry