reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeszcze zanim ucieknę, na in-gender (http://www.in-gender.com/cs/forums/t/57805.aspx) najbardziej polecają ten miernik pH ChemProf - sklep internetowy, cena wysoka ale podobno jest świetny i można zapomnieć o "low ionic strength", kalibruje się go odczynnikami o pH 4 i 7 (na pewno bym go zakupiła przed staraniami gdybym o nim wcześniej wiedziała, a już tym bardziej dlatego, że stosowany jest też w akwarystyce :-D ...ale na szczęście obyło się bez mierzenia pH :-D). Dobranoc raz jeszcze!
t2219.gif

reklama
Piranha że wcześniej o nim nie wiedziałam. :( za paski merck z przesyłka dałam 85zł dorzuciłabym stówe i miałabym miernik. Tylko za cholerę nie wiem jak taki miernik miałoby się używać. Moglabys napisać jak się go używa? Kolejna rzecz która mnie kusi

Jeszcze nie śpię :-) Nullka, Tamara pisała, że należy sięgnąć palcem w okolice szyjki macicy (tam sluz jest podobno najbardziej zasadowy, nie zaleca się mierzyć pH śluzu z niższych rejonów) i potem tym palcem dotknąć miernika, tak samo podobno postępuje się stosując paski pH. Ja próbowałam je wkładać do środka ale strasznie mnie podrażniały te ich ostre i twarde krawędzie. Jestem pewna, że zakupiłabym ten miernik gdybym wtedy o czymś takim wiedziała, podobno jest bardzo dobry i jeśli komuś strasznie zależy na córeczce to warto zainwestować moim zdaniem ...a potem można nim mierzyć pH choćby i w akwarium :-D (w tej dziedzinie też jest strasznie polecany, widocznie to dobry sprzęt). Wyłączam już kompa i uciekam lulu
t2228.gif

witajcie bladym świtem;))
my zaraz wyjeżdżamy ,bedziemy wieczorkiem to może uda mi sie zajrzeć..

Pirania -dzięki..będzie wcinał l karnityne..
no i dzięki za Twoją wiare ,że nam sie uda!
a Ty po nocach spać nie możesz kochana ??? jejku o 1 to ja sie drugi raz na drugi bok przekręcam :):)

Gal- i jak tam dziś nastawienie-damy radę ??

Juliana -dziś 4d.c. jeszcze trochę i zaczynamy działania...

pozdrawiam wszystkie babeczki-cały gang Olsena
c005.gif
c005.gif

czesc dziewczyny:tak:

widac dzisiaj wszystkie bycza sie w lozkach do poludnia:-D my musielismy wstac przed 8 bo umowiony byl hydraulik, a tak mi sie spac chcialo. a dodam ze wczoraj padlam razem z moim dzieckiem o20.30:-) jak nigdy:-D

pisalyscie wczoraj o orgazmie:-D mi smiac sie chce jak przypomne moje staranka bo zanim przystepowalismy do dziela mowililam mezowi "no dobra- rob szybko swoje, nie patrz na mnie bo ja w zadnym wypadku nie moge miec orgazmu":-D i efekt taki ze mezowi odechciewalo sie przytulanek:-D i te 3 razy to byly dla meza raczej z tych mniej fajnych hahahha no ale wazne ze dopielam swego i nie mialam pana orgazmo:-D

a synka plodzilismy prawie codziennie i w polowie cyklu mialam taki piekny mega orgazm ze czulam ze wlasnie wtedy "plodzi sie" nasze dziecko hahaahh

hahah ale mnie wzielo na intymne zwierzenia z samego rana;-)

Witam Was,

Wczoraj chciałam, jeszcze do Was napisać, ale internet mi padł. Teraz coś mój M zadziałał i jest :-)

A więc byłam dzisiaj rano na badankach, lh, tsh, estradiol i testosteron. Pierwszy raz w życiu, robiłam lh, estradiol i testosteron, a tsh miałam wielokrotnie ze względu na tarczycę.
Zapłaciłam za wszystko 100 zł, a wiecie może ile kosztuje prolaktyna, progesteron i prolaktyna z obciążeniem?

Po drodze, jak wracałam kupiłam replens, a rephresh, mam dzisiaj do odbioru w aptece doz.
Ale niestety sylk, jeszcze nie doszedł, zamawiałam na ebayu półtora tygodnia temu, wysłany był w poniedziałek ubiegły i nie wiecie, ile jeszcze może iść, bo boję się, że nie zdąży przyjść.

Trochę boję się tych replensów i rephreshów , chyba wolałabym sylk, ma skład bardziej przyjazny, a ja jestem z tych strachliwych, żeby nie zaszkodziły. Tym bardziej, że na in-gender potrafią polecać nawet antybiotyki przed starankami, więc z tym różnie może być.

Piranha, a spotkałaś się gdzieś z i informacją, jak długo sylk zakwasza?
A tak wogóle, to dziękuję Ci bardzo za wsparcie i pocieszenie:tak:

Mama05, jakie to miłe, że z rana pamiętałaś o mnie:tak:. Tak, już dzisiaj lepiej:-). Baw się dobrze i do wieczorka.

Kosmo, no tak , mojemu to się czasem odechciewa, jak ma być w ten dziewczynkowy sposób :)

Ostatnia edycja:
Gal, nie ma za co kochana! Co do hormonów to ja pisałam o FSH a nie TSH :-), wielka szkoda, że nie zrobiłaś FSH bo to bardzo ważne badanie (trzeba koniecznie LH i FSH robić razem), dowiedziałabyś się m.in. czy Twoja rezerwa jajnikowa się już kończy czy jeszcze nie, czy nie masz niewydolności przysadki a ze stosunku LH:FSH można bardzo wiele wyczytać, m.in. czy nie ma niedomogi lutealnej (niewydolności ciałka żółtego - wówczas źle produkowany jest progesteron w II fazie cyklu i np. faza lutealna może być za krótka), zespołu policystycznych jajników itp. Co do Sylku to ja używałam od 2 dni przed owulacją codziennie aż do owulki (nawet jak nie było staranek), zaczęłabym jednak na Twoim miejscu stosowanie go wcześniej, nie miałam jednak możliwości pomiaru pH by sprawdzić jak długo utrzymuje się niskie pH (i by się upewnić, że Sylk nie podnosi mi pH) ...poszukam i jak coś znajdę w tej kwestii to dam ci znać :-)

Kosmo, faktycznie zabawne to z perspektywy czasu :-D Mój synek też był spłodzony z orgazmem więc coś w tym jest. Faktycznie takie zaplanowane starania (a już zwłaszcza pod kątem płci gdzie trzeba często według schematów postępować) mogą być bardzo zniechęcające dla facetów :-) ...ja dlatego mojego M nie wtajemniczałam w to wszystko, kusiłam go w te właściwe dni :-D, nie wiedział o tych wszystkich moich dietach, suplementach i zakwaszaczach.

Mama05
, ano ja zawsze problemy ze snem miałam niestety, oby Krzysiu nie miał ich właśnie po mnie :-) No pewnie, że wierzę iż Wam się niebawem uda ....baaa, jestem tego pewna!
t2002.gif

Ostatnia edycja:
Czesc DziewczynKi..kolejny dzien a ja czuje sie tak samo: kaszel mnie meczy oKrutnie i te bole glowy, te zatoki..jesc mi sie nie chce, nic mi sie nie chce...nie pamietam kiedy ostatnio mialam taki stan
4_9_17v.gif
no i okres mialam raptem 2,5 dnia gdzie normalnie 5 dni
Jak mi nie przejdzie musze isc do Otolaryngologa bo przeciez nie moge miec takiego stanu i jednoczesnie zajmowac sie dziecmi.

Wczoraj na TLC ogladalam program gdzie babka (instruktorka) uczyla swoich adeptow jak osiagnąć orgazm nie dotykajac sie tylko odpowiednio oddychajac itp. po prostu miec orgazm poprzez glowe...no i sie okazalo ze jest to mozliwe bo ta kobieta poddala sie badaniu i mozg reagowala dokladnie tak jak podczas orgazmu osiagnietego genitalnie...jakos tak to sie nazywa:)))))
Moj maz sie smial ze jedziesz sobie tramwajem i nagle zaczynasz miec odlot hehehehhee...wariat:)

reklama
Do góry