reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria napisz coś więcej o tych testach. Ile ich jest jak sie je wykonuje?? Wyglądają fajnie szkoda że w Polsce takich nie ma

mama05 ja coś czuje że będziesz miała II kreski :-) Ja też jestem przykładem że test owu nawet po owulce miałam dwie kreski (nie takie same ale zawsze druga była co mnie tez zdziwiło). Potem bliżej terminu @ robiła sie znowu ciemniejsza no a potem test ciążowy potwierdził ciążę. Szkoda że na tak krótko :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Bella dzięki za &&& :)

Nulka tule Cie raz jeszcze...wiem jak to boli;(
jak rano tempka nie spadnie to popołudniu siknę i dam znać..

nie mam żadnych objawów..jedyne co -mam uczucie ,że @ przyszła lcę do wc a tam nie wiem -sluz ,wydzielina..generalnie nie krew...
a tak to nic sie nie dzieje...(.)(.) normalne,samopoczucie też...

Noemi- witaj babeczko:))

Ostatnia edycja:
w pudelku jest 7 testwo i pisze ze robić je co drugi dzien sa jednorazowego uzytku takie plastikowe i na koncu takie okragle koleczkodo trzymania wydaje sie fajna sprawa ale zobacze jak będę juz miala w rece:)
byłam ale na razie w tych aptekach co pytałam nie mieli zobaczę jutro u mnie w mieście:)

Mama05, zrób test z samego rana jak ciążowy, podobno test owulacyjny krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny ...czyli to tak jakbyś zakupiła sobie test ciążowy o czułości 10 mIU/ml :-) Trzymam jutro kciuki! &&&&&&&&

Noemi, rozumiem Ciebie doskonale. Sama początkowo odsuwałam się o 2 dni od owulki by zaplanować dziewuszkę ale jak się okazało, że nic nie wychodzi i jeszcze do tego moje wyniki hormonalne nie były za ciekawe to pleć odeszła na dalszy plan i pragnęłam już po prostu drugiego dziecka. Myślę, że jak zakupisz wymienione suplementy to dziewczynka murowana! :biggrin2: Co do mężczyzny to jeśli ma dobre wyniki to starczy magnez i witamina C (żeby zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki), jeśli prawdopodobnie nie jest najlepiej to warto kupić jakiś zestaw witamin z cynkiem, macę, witaminę E i L-karnitynę (żeby wzmocnić żołnierzyki).

MissBella, ja swojego faszerowałam witaminami FertilMan, witaminą E, C, macą, L-karnityną, B-Complexem B-50, magnezem i koenzymem Q10 ale jeśli nie zależy Ci na wzmocnieniu żołnierzyków M a jedynie na zwiększeniu prawdopodobieństwa poczęcia dziewczynki to zaserwuj mu magnez i witaminę C.

Daria, fajne te testy :-)

Kurcze widziałyście po prawej stronie :-( Kolejna forumowiczka zmarła - o nicku Mailuj :-( Boże jakie to smutne - miała 13 letnią córkę i 5 miesięcznego synka :-(
W takich momentach mam doły i rozmyślam o tym że nie znam dnia ani godziny :-(

witajcie kobietki przy kawce;)

u mnie juz sprawa jasna,testu owu. nie robiłam bo tempka spadła z 37,05 na 36.85 o 2 kreski wiec teraz juz poleci w dól i @ na zakręcie...
ale...Sylk już jedzie-prawda Pirania ;))
i damy radę (oby!!!) przy nastepnym cyklu....

Nulka widziałam wczoraj:(( przykre to bardzo.....tak młode osoby odchodzą................ehhhhh;(

Kosmo witaj ,jak dzis samopoczucie ???

Dido-jak ode mnie do Krakowa masa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę ;))
czekamy na wieści!

pozdrawiam Was wszystkie kobietki:)

witaj mama:tak: jak milo ze pytasz:tak: a wiesz ze dzisiaj znouw zalapuje jaies dolka... moj synek sie przeziebil a w dodatku nie moge oprzec sie wrazeniu ze naprawde ciagle wszysto idzie nie po mojej mysli, ciagle jakos problemiki i problemy. wczoraj dowiedzialam ze chyba bede musiala spedzic wigilie u tesciow, ...bez moich rodzicow...A ja tego poprostu sobie tego nie wyobrazam... jestem bardzo zżyta z rodzina... Bardzo liczylam ze jednak uda sie nam byc u rodzicow ale chyba jednak nie.. To mnie bardzo podlamalo.. echhh
ale dobra biecalam wziasc sie w garasc! sporobuje wypic caapuccino i nastawic sie pozytywnie. muszi byc dobrze, music byc dobrze!;-)

mama trzymam kciuki zatem za nastepny owocny cykl:tak:

reklama
Kosmo-tak jest-musi !!być!! dobrze!!
:)
zdrówka dla synka..jak to się mówi-musi swoje odchorować ..
będzie lepiej -byle do wiosny
c007.gif

no i smacznego capuccinko:))

kurka ,nie wiem ile jeszcze u mnie bedzie tych cykli....juz tak długo dziergamy.....naprawdę czasem mam wrażenie ,że moja płodność już odeszła ....
przecież teraz działaliśmy między innymi dzień przed owu i w owu to o co chodzi ,że znów nie wyszło???????

ehhh dobra ,ja też nie smęcę...
mocno wierzę ,że jeszcze sie doczekamy powiekszenia rodzinki..

a teraz...kawka;)

Do góry