reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dziewczyny chce się poradzić. brałam luteinę od 5 tygodnia ciąży, tak zaleciła mi moja gin. bo bardzo bolało mnie podbrzusze. teraz po ostatnim USG (to jest 8 tydzień) gdzie gin. stwierdziła najprawdopodobniej pusty pęcherzyk płodowy :-( kazała przestać mi brać luteinę. Przestałam, nie biore już dwa dni i dziś mam brązowe upławy, nie dużo, ale zawsze. I zastanawiam sie czy zrobiłam dobrze, bo jesli jest nadzieja to moze lepiej brac jakby co, a jak niestety nie ma dzidzi to przeciez nie zaszkodzi chyba??? pomóżcie
z dnia na dzień mi gorzej, a niby czas leczy rany, w pracy jeszcze jakoś funkcjonuje, muszę ale wieczorami codziennie ryczę mojemu mężowi, biedny jest, bo też mu lekko nie jest, och.... :-(
jak widzę to wszystko (te upławy) i jeszcze brzuch mnie boli to jestem pewna, że niestety nie będzie mi dane zostać mamusią w maju :-:)-:)-(

Ja staram sie b. długo. Moźe wasze różowe fluidy mi pomoga. Mam do was pytanie. jakiej firmy i gdzie kupujecie testy owulacyjne. I w jakiej dawce bierzecie lub brałyscie wapn magnez i wit.c.anagrzymis a moze poradz sie jeszcze innego lekarza

Andziak ja kupowalam w rossmanie i na allegro ale te z rossmana duzo lepsze byly. Ja akurat bralam tylko magnez (blumag jedyny) i odstawilam kawke bo duzo jej pilam a ona magnez wyplukuje. Wapn staralam sie w diecie stosowac.
Anagrzymis wiem ,ze mi latwo mowic ale widac tak mialo byc. Nie martw sie tym bo jesli sie nie udalo to zaraz znowu zajdziesz w ciaze i bedziesz szczesliwa. Monico tez miala podobna sytuacje ale juz chyba starsza ciaze i zobacz teraz czeka na coreczke. Mysle ,ze kazala Ci odstawic luteine zeby organizm sam zadecydowal co dalej. Na tak wczesnym etapie to chyba dobre rozwiazanie. Wiem ,ze to przykre ale mysl pozytywnie tym razem sie nie udalo a nastepnym juz bedzie dobrze.

Czytałam ze ta metoda selnas duzo kosztuje. ktoras z was ja stosowala?a ktoras stosowala metode jonasa?Kwasy omega 3 to dieta na syna?bo tak słyszałam. a wiesiołek i castagnus na co to?

Ostatnia edycja:
Jagienka to aganiok?

Zgadza się :tak:

Co do tematu rozmowy to ja brałam wapń+magnez i tran w kapsułkach :-)
Sprawdziła mi się też metoda Jonasa,kalendarz chiński i wszelkiego rodzaju kalkulatory dostępne w internecie :happy:

Dzisiaj mój mąż jedzie na wesele na drugi koniec Polski,wróci dopiero w poniedziałek,będę miała przedsmak prozy życia w pojedynkę z moją trójcą :cool:

anagrzymnis

ciezko cos doradzic, jesli to puste jajo plodowe to nie ma sensu podtrzymywac luteiną, lepiej zeby od razu organizm się oczyścił, ja nie bralam luteiny,mialam bole podbrzusza a potem zaczelam od razu mocno krwawic, u mnie najprawdopodobnie bylo puste jajo plodowe.

Jesli jest szansa ze to jednak dzidzius to wiadomo ze lepiej brac, ale jesli faktycznie to jest 7/8 tydz to powinno byc juz widac. Skoro lekarz ma dobry sprzet to moze idz jeszcze raz do niej sie upewnic.
Ja tez bardzo przezywalam poronienie, dlatego zrezygnowalam juz z ciazy, a ten cykl co zaszlam to specjalnie oddalalam sie od owu, w nastepnym cyklu nie staralabym sie o dziecko

reklama
Andziak kwasy omega brala na pewno Beatka to moze lepiej objasni ich dzialanie. Wiesiolek poprawia jakosc i ilosc sluzu a castagnus reguluje cykle i chyba wydluza .
Jagienko dasz rade:tak: Pogadaj z chlopcami i powiedz ,ze tata jedzie i musimy sobie nawzajem pomagac bo bedzie Ci ciezko miec czas dla wszystkich a jak oni Ci pomoga to i Ty bedziesz miala wiecej czasu dla nich;-)

Do góry