reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nulka to co piszesz to jak bym o sobie czytała.:tak: tylko z tym ze ja mam troche stracha:baffled:

Anulka jak dasz corce na imię??napisz cos wiecej o tym lacto
stosowałas ile cykli to?a brałaś magnez i omegę?jak długo?
i opisz moze jeszcze raz staranka.
ilu dniowy cykle i na którym było stop?
a tak poza tym osłabialiscie dziewczyny te plemniki?????????

Tusia ja też mam stracha , ale znowu jak i tak chce mieć troje dzieci to co mi zalezy spróbować. Mam nadzieje że mi sie uda tak jak dziewczynom tutaj :-)

Też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania zadane przez Tusię

Aneczko GRATULACJE!!!:tak::tak::tak::tak:KOLEJNA SZCZESCIARA;-)

dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie do Was- wczoraj byl 14dc, wczoraj wieczorem wyszly juz dwie krechy w 2 roznych testach owulacyjnych (z 2 roznych firm), wczoraj kolejny dzien dokuczalo mi podbrzusze i jajniki (wczoraj najbardziej), wczoraj byl sluz rozciagliwy (ale nie do konca przezroczysty), a dzisiaj juz nic nie boli, sluzu rozciagliwego nie ma, tylko lepki, bialy i malutko, no ale szyjka bardzo wysoko (ledwo siegnelam palcem). czy to znak ze owu juz byla? jak myslicie? dla przypomnienia dodam ze przytulanie skonczylismy 11dc o godz. 22, wiec bardzo bym chciala zeby to owu byla jednak wczoraj bo jest szansa ze pleminiki przetrwaly:happy:
aha i oba testy owu zrobione dzisiaj w poludnie- druga kreseczka delikatnie bledsza od testowej:happy:

Ostatnia edycja:
Kosmopolitan ja mysle ze to byla owu:tak: to dobry odstep wam by wyszedl trzymam kciuki teraz za 2 kreski na ciazowym i sle rozowe fluidki ~~~~~~~~~~~~
Tusia i Nulka moje cykle byly 29-30 dniowe a owu byla kolo14-15dc. Do owu przytulanka byly chyba ze 3 razy . Lactovaginal bralam zaraz po @ przez 2-3 dni a potem juz nie. On od razu zakwasza wiec nie trzeba go dlugo stosowac.Bralam tez magnez i jadlam sporo jogurtow i serkow. Ostatnie przytulanko bylo 19go rano a wieczorem na tescie owu pojawila sie bladziutenka druga kreska. 23go mialam otwarta szyjke i rozciagliwy sluz plus lekkie klucie jajnikow. No i tyle aaa jeszcze maz mial 18go maraton rowerowy i goraczke wiec mysle ,ze tez pomoglo to wybic meskie plemniczki;-):-D

A jeszcze co do wyposzczenia, to nie jest tak, że te plemniki są słabsze??
bo mój mąż pości już 2 tygodnie:baffled:

a tak poza tym osłabialiscie dziewczyny te plemniki?????????

Ja nie chcę wprowadzać zamieszania ale u nas było 14 dni przerwy od sexiku przed stosunkiem zapładniającym i mamy córeczkę ;-) ale faktycznie wszędzie piszą że dobra jest pauza żeby męskie plemniczki nabrały wigoru :tak:

Aneczka-napisze Ci jeszcze raz tutaj-GRATULUJĘ!!!!!! I powturze się ale po prostu wiedziałam,czułam że będziesz miała córeczkę :-)
Wygląda na to że (nieskromnie mówiąc) zapoczątkowałyśmy z Laurusią dziewczynkowy wysyp :rofl2:

My byłyśmy wczoraj się pomierzyć i poważyć i wyobraźcie sobie że moja gwiazda w ciągu dwóch tygodni przybrała 825g :szok: waży już prawie 4 kg :eek: nadmienię że w dalszym ciągu jest na samej piersi....

A teraz ciąg dalszy historii o mojej nieszczęsnej macicy...
O tym że odstawiłyśmy się od cyca to wiecie...to był koszmar,mała jadła z butli tylko mój,wcześniej ściągnięty pokarm,mm nie ruszyła,jak skończyły się zapasy mojego mleczka-zrobiła strajk głodowy...nie jadła 10 godzin...myślałam że mi serce pęknie
icon_sad.gif

Jednak po dwóch tabletkach bardzo źle się czułam i przerwałam...parę dni później poszłam na kontrolę gdzie zbadała mnie pani docent,nie miała żadnych zastrzeżeń a'propos mojej macicy i jej czasu oczyszczania i obkurczania się bo ma na to 6 tygodni!! Zrobiła też usg,mówiła że wszystko się oczyści samo-bez wspomagaczy,mam tylko przystawiać jak najczęściej małą do piersi
icon_smile.gif

Wyszło więc na to że niepotrzebnie tamten lekarz naraził nas na tak ogromny stres...przez 20 godzin niunia była prawie non stop na rączkach,zwłaszcza męża bo ode mnie czuła cyca i szukała...
No i posłuchaj tu lekarza...

Ostatnia edycja:
Witaj tutaj Andziak mam nadzieje ,ze nie tylko pomozemy ale i zarazimy dziewczynkowymi fluidkami;-)
Co do lactovaginalu to to sa globulki dopochwowe , ktore maja paleczki kwasu mlekowego. Uzywa sie glownie do zakwaszania po antybiotykoterapii albo przy tendencjach do grzybicy. No a ,ze meskie plemniki nie wytrzymuja w kwasnym ph to postanowilam go uzyc.

reklama
witaj Kochana ,tak dawno tu nie zagladalam,moje synusie mnie mecza strasznie,nie mam na nic czasu.postaram sie czesciej teraz zagladac:)
powodzenia dla wszytskich staraczek.

Do góry