reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka po temperaturze raczej owulka byla u ciebie z 19 na 20dc
no i te testy pozytywne w 18dc
mnie raczej pomary temperatury nigdy nie zawiodly
zawsze sie zgadzaly z owulka
bardziej niz testy O

reklama
No nic poczekamy -zobaczymy :-)

U mnie jak zajrzałam na wykresy wstecz test owu pozytywny wychodził i za jakies 12h była owu. Jakiś dziwny ten mój teraźniejszy cykl - ale znowu patrząc na to że pęcherzyk 16dc wieczorem miał 23mm to za 4 dni miałby ponad 30mm a to już sporo (bo pęcherzyki podobno najczęściej pękają między 22-25mm

Byłam wczoraj u mojej gin. Pęcherzyk ładnie urósł, ale... w pęcherzyku nic nie było widać ani słychać. Według gin. to 7/8 tydzień więc to już chyba na pewno powinno byc widać dzidzia, a nawet słychać, prawda? Powiedziała mi co to oznacza (zresztą wiem :-() ale dała mi złudne nadzieje, bo nie powiedziała nic na 100% i kazała przyjechać za 10 dni. Ale tak na logikę (bo od wczoraj cały czas o tym myślę), to skoro dzidzi nie widać teraz to przecież za tydzień się nie pojawi, no nie???
Najbardziej załuję, że powiedzieliśmy synkowi, on się bardzo cieszył i przeżywał to, nie wiem jak mu to teraz wytłumaczymy????????????
Jest mi strasznie źle, dziwne to wszystko, jeszcze wczoraj byłam w ciązy (przynajmniej tak myślałam), a dziś już nie jestem. Nie dociera to do mnie, przecież mam w brzuchu dzidzie!!!!!!!! to znaczy..... miałam mieć, powinnam!!!!!!!!!!
Przepraszam dziewczyny, ale chcę mi się ryczeć, muszę się jednak powstrzymać, bo jestem w pracy. Chciałabym pojechać do domu, położyć się w łóżku i żeby mi wszyscy dali święty spokój!!!!!!!!!!!! :-:)-:)-:)-:)-(
Chyba nigdy nie czułam się tak okropnie.............

Anagrzymis spokojnie:blink: Rozumiem twoje zmartwienie ale byc moze ciaza jest ciutke mlodsza i dopiero pojawi sie zarodek? Dobre usg ma ta twoja gin? Wiesz jak ja bylam cos kolo7tyg to tez widac bylo tylko pecherzyk a kolejne mialam dopiero za miesiac. Moze nie wszytko stracone?Trzymam kciuki za twoja fasolke:tak:
Ja dzis musze sobie zorganizowac jakies zajecie do 13tej. Potem po dzieci i na usg:confused:. Czuje ,ze dostane jakis sensancji kibelkowych ze stresu ale w sumie to i dobrze bo w ciazy mam zaparcia straszne to chociaz na zdrowie mi wyjdzie;-):-D
Modle sie o rozowa fale na forum...

Aneczka powodzenia na usg! trzymam kciuki za was &&&&& :))) nie denerwuj się tak:)

anagrzyms nie płacz... może nie wszystko stracone jednak! musisz myśleć pozytywnie:) a jeżeli jednak nie ma fasoleczki to szkoda wielka ale jest nastepny cykl i szansa! wiesz przynajmniej że możesz zajść w ciąże bo niektóre z dziewczyn mają problemy z tym.. a synkowi wytłumaczycie.. nastepnym razem zanim mu powiecie to lepiej poczekać na potwierdzenie od ginekologa i usg. tak ja uważam. I głowa do gory!

Anagrzymis synek zrozumie. Powiedz mu jesli faktycznie sie nie uda ,ze czasem okruszek nie chce sie przyczepic w brzuszku. Na pewno zrozumie. To juz duzy chlopak. A ty na razie czekaj spokojnie.

myślę, żeby iść jeszcze do innego gin., który ma USG trójwymiarowe, może dokładniejsze będzie, a może robie sobie tylko bezsensowne nadzieje??? tylko nie wiem czy isć już jutro, czy lepiej poczekać?

Podczytuję Was też czasem kobiety ,
anagrzymis ja bym poszła do innego lekarza na lepsze USG. Szkoda nerwów.
Albo się ucieszysz już dziś albo po prostu będziesz dalej się starać..i na pewno się uda :tak:

Anagrzymis nie wiem czy akurat 3d bedzie dobrym pomyslem(bo wydaje mi sie ze bedzie widac tam pecherzyk) ale moze idz za dzien dwa do innego. Zobaczysz co Ci powie.
Spadam laski. Pamietajcie o mnie o 14tej;-):-D Ale nudze co?;-)

reklama
Aneczka nie nudzisz my tu rozumiemy
ach nawet nie chce myslec co ja bym cudowała w takiej chwili
i Aneczko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ana dziewczynki dobrze radzą.

aha ,daj szybko znac bo jajko zniosę.

Do góry