reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmopolitan ja jesli chodzi o planowanie to bym odpuscila bo zawsze lepiej jeden cykl odpuscic niz za blisko owu wycelowac.
Z planowaniem plci nie jest tak hop hop i czasem trzeba troche dluzej powalczyc.
Ja akurat zaciazylam w pierwszym cyklu ale co z tego wyszlo to sie jutro okaze;-)

reklama
kosmopolitan widzisz czsami nasze zludzenie owu jest omylne i wlasnie z takiej pewnosci ze owu bedzie za 3 dni a jest za 1 dzien wychodza chlopcy
dobrze ze skonczylas na 11 dc, przy takim pechcerzyku rzeczywiscie owu nidługo, napewno nie ponawiaj współżycia
ja mialam owu przy pecherzykach kolo 22 mm, a przyrosty sa srednio 2 mm na dobe takie pecherzyki kolo 20-23 mm pekaja najczesciej
u mnie tez owu byla 13/14 dc i mam córcie (raczej 14 dc) a staranka zakonczone na 11 dc wlasnie, trzymam kciuki :-)

Aneczko pisz od razu, cokolwiek by się tam pokazalo, ja tez bardzo bardzo ci kibicuje

Planowanie tak, ale z bardzo dokladna znajomoscią swojego organizmu albo monitoring USG

widzicie my z Beatka mialysmy USG i wiadomo wtedy kiedy owu a ja myslalam jeszcze w grudniu ze owu mam 16/17 dc a tu 15 wyszedl po wnikliwej obserwacji siebie i monitoringu

Aneczko pisz od razu, cokolwiek by się tam pokazalo, ja tez bardzo bardzo ci kibicuje

Planowanie tak, ale z bardzo dokladna znajomoscią swojego organizmu albo monitoring USG

widzicie my z Beatka mialysmy USG i wiadomo wtedy kiedy owu a ja myslalam jeszcze w grudniu ze owu mam 16/17 dc a tu 15 wyszedl po wnikliwej obserwacji siebie i monitoringu

monico a najakiej podstawie kiedys myslalas ze owu masz 16/17dc? a robialas kiedys testy owu? bo mi dzisiaj pokazala sie druga kreska, ciemniejsza niz wczoraj ale nadal nie ciemna. ciekawa jestem jak one faktycznie sie maja do owulacji.

kosmopolitan mi pecherzyki pekaly ok 24mm
jeden cykl monitorowany nic nie daje
u mnie po 3 cyklach z usg gin wiedzial kiedy bede miec owulke
bo zwykle pekaja u mnie jak maja 24mm
wydaje mi sie ze u ciebie owulka bedzie jutro wieczorem
absolutnie nic juz nie rob
jest duza nadzieja ze ci sie uda w tym cyklu
przydalo by sie zebys jeszcze pojutrze poszla sprawdzic czy pekl
wtedy bedziesz pewniejsza
i nastepnym razem bedziesz wiedziala podczas monitoringu kiedy bedzie owulka
u mnie zdazalo sie ze latalam 3 dni pod rzad
zeby sprawdzic jak rosnie i ile ma dokladnie jak peka
wiem ze to kosztowne ale pozniej jakie wynagrodzenie ..

Beatko niestety nie mam mozliwosci jezdzenia na ten monitoring jutro i pojutrze . moj 2 letni synek jest na etapie kurczowego przyklejania sie do mamy wsrod obych i nie ma mowy zeby wypalila wizyta razem z nim. no a niestety maz nie bedzie mial mozliwsoc wyjsc wczesniej tak jak dzisiaj:/

Kosmo ja prowadzilam obserwacje szyjki i sluzu a oprocz tego testy owu. Zakonczylismy starania 11dc rano a owu byla 14 lub 15go bo cykl mi zeswirowal i mialam odczucia owu przez 2 dni wiec dokladnie nie wiem:eek: Testy owu mi sie skonczyly wieczorem 11dc i wtedy byla ledwie widoczna druga kreska z tego co pamietam albo kurcze 12dc byla ta kreska juz mi sie dzisiaj miesza wszystko

reklama
Aneczka ja też trzymam kciuki za Twoją "laleczkę" i umieram z ciekawości. Jak masz taki odstęp to powinno sie udać :-) Czekam na wieści

Dziewczyny jutro rano zrobie ponowny test (narazie ten cienki paskowy z allegro bo z apteki nie mam) Jak wyjdzie negatywny to znaczy że nici z tego cyklu i te testy wywalę na śmietnik żeby mi nadziei następnym razem nie robiły.
A jak wyjdzie pozytywny ?? Fajnie byłoby gdyby okazało sie to prawdą bo mam duży odstęp od owu i mogę chociaż mieć nadzieję i jakąś szanse na córkę ;-)

Teraz sprawdziłam swoje notatki i rzeczywiście okazało sie że 17dc czułam ból owu (bolał mnie lewy jajnik a własnie w nim był pęcherzyk na monitoringu widoczny i ciągnęło mnie podbrzusze), o 10 na teście owu druga kreska była jaśniejsza - ale już po 14 kreska była mocna identycznie jak testowa :-) Tylko że potem 18dc i 19dc test owu cały czas był pozytywny. I czu możliwe jest że skok temperatury był dopiero 20dc a 19dc był mocny spadek przed tym skokiem. Czy w tym przypadku możliwa była owu w 17dc???

Do góry