reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja bym ci radzila jechac jeszcze dzis lub jutro na monitoring
to by ci odpowiedzialo czy sie zblizyc dzis
ja tak bym zrobila,
jesli by nadal pecherzyk byl maly to bym sie dzis przytulala
a tak to nikt ci na to nie odpowie
bo mozesz miec nawet cykl bezowulacyjny
ja jak zaszlam tez nie bylo sluzu
za dwa dni sie pokazal czyli 13dc i wtedy test O wyszedl pozytywny
a 14dc mialam O

reklama
ingena a ktory u Ciebie tydzien ?? 12
kosmopolitam w moich cyklach tez mialam owu 15 wieczorem
a ten cykl w ktorym zaszlam byla wczesniej
wiec gdybym starala sie jeszcze tak jak ty 13 dc bylaby to owu lub kolo owu

nikt nie odpowie i na takie pytanie, radzę jak beatka jak masz watpliwosci isc dzis na USG pecherzyka, nie szczelać w slepo jesli zalezy Ci na corci
u mnie nie bylo śluzu ani przed owu ani w owu nie wiem dlaczego, dlatego tak ciezko mi co do dnia okreslic owu
badalam szyjke macicy u mnei otwarda i miekka byla 13-14 dc, jesli dobrze ocenilam i nie czulam ani widzialam sluzu na palcu

beatko a jak patrzec w tym kalendarzu bo na drugi rok skończę 30 ale dopiero koniec sierpnia
a jakby poczecie np.byłoby luty to mam patrzec na 29 lat czy jak?

ja bym ci radzila jechac jeszcze dzis lub jutro na monitoring
to by ci odpowiedzialo czy sie zblizyc dzis
ja tak bym zrobila,
jesli by nadal pecherzyk byl maly to bym sie dzis przytulala
a tak to nikt ci na to nie odpowie
bo mozesz miec nawet cykl bezowulacyjny
ja jak zaszlam tez nie bylo sluzu
za dwa dni sie pokazal czyli 13dc i wtedy test O wyszedl pozytywny
a 14dc mialam O

Beatko, monico dzikuje za odpowiedz. niestety nie mam mozliwosci pojscia na monitoring bo nie mam z kim synka zostawic:/
tak sie tylko zastanawiam czy nawet ze sluzem plemniki maja szanse wytrzymac 4-5 dni? w niktorych artykulach czytam ze tak, w innych ze maksymalnie 3dni. gdyby nie ten bol podbrzusza to myslalbym ze owu jeszcze za pare dni i bym dzisiaj jeszcze zaryzykowla z przytulankami, a tak to mam wrazenie ze to lada chwila. czy ktoras z Was ma lekkie pobolewanie podbrzusza i jajnikow przed owu? kiedys jak nie robilam testow owu to bylam przekonana ze te odczucia jajnikow i podbrzusza to na bank w owulacje.
aha i jeszcze jedno pytanie- czy Wam zawsze testy owulacyjne paskowe sie sprawdzaly? ja ma takie jak ciazowe- jak ma byc owulacja to pojawiaja sie 2 kreseczki.

Ostatnia edycja:
kosmopolitan masz podobny cykl jak ja bo zakończyłam o północy z 13 na 14dc. 16dc wieczorem poszłam na monitoring i był piekny 23mm pecherzyk . Wg testów owu , bólu owu oraz pomiarów temperatury wg mnie owu była 17-18dc (raczej 18) czyli u mnie odstep od ostatniego sexu do owu około 3,5-4,5 dnia. Dałam ten cykl juz na straty ze wzgledu na ten odstep..... ale

kurde dziewczyny nie chce sie cieszyc bo moze te testy ciazowe paskowe z allegro sa jakies wadliwe. Dzis mam 27dc i rano zrobiłam test o godz 7:30 (wczesniej byłam w łazience 5:30 więc nie był to pierwszy mocz). Patrze przyglądam sie i nic. Teraz zajrzałam na ten tes i co widzę drugą słabiutką kreskę :szok: Aż mi sie łza w oku zakręciła , ale.... nie chce sie nastawiać bo boje sie że to jednak wadliwy test (przyznam sie bez bicia że wczoraj i przedwczoraj jak ten debil tez robiłam i nie było zadnego nawet cienia..... a dzis
Jezuuuuu czy to może być prawda????

Jaaa patrze patrze i naprawde ta druga kreska jest widoczna

nulka życze Ci z całego serca żeby Ci się udało i zrobiła się gruuuuuuba krecha:tak:

A ja wczoraj zobaczyłam u siebie troszke krwi, tzn. nie leciała mi, ale miałam na papierze toaletowym :-( potem zobaczyłam tym papierem troszkę w środku i też jeszcze trochę było. Rano już nic, teraz też. Przestraszyłam się okropnie, dziś wieczorem jadę do gin. Mam najgorszę myśli, boję się o moją dzidzię i o to, że nie będe mogła pracować. A nie mogę zostawić tak pracy z dnia na dzień! oj, proszę żeby wszystko było dobrze. :-:)-:)-:)-:)-(

Dido, a co u Ciebie? Bo my na tym samym etapie, jak się czujesz???

Nulka to rob kolejny i dawaj znać. Ja mysle ,że pewnie sie udalo skoro jakis cien widac:tak: Matko ale by bylo dziewczynkowe u Ciebie;-)

tusia patrz na 29
na 30 lat dopiero po sierpniu mozesz patrzec jak skonczysz 30

kosmopolitan ja z synkiem 4 letnim jezdzialam na usg wewnetrzne 3-4 razy w miesiacu
kupowalam mu paczke zelek i malowanke zeby sie zajal i nie patrzal na gina co mamusi robi
ja musialam za bardzo pragnelam corki
a nie chcialam w cimno probowac przy moich cyklach nieregularnych

nullka u mnie bylo teraz tak samo
tez pokazala sie druga blada kreska po paru minutach dopiero
latalam po domu i pytalam sie mojego czy cos widzi
od jednego do drugiego okna
on z nic nie widzi
kazalam mu drugi raz spojrzec i powiedzial ze cos tam widzi jakas kreske
ale musialby sobie lupe wziasc :-)
na drugi dzien byla tak samo slaba ale byla
dopiero dzien po spodziewanej @ byla wyrazniejsza
wiec trzymam mocno zeby sie udalo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
hej lasencje:)
coz za emocje;) kurcze i naprawde jakas "fala" na dziewczynki:))))
AneczKo- mysl pozytywnie...chociaz wiem jaki to strach przed usg..ta niepewnosci i brak wiary w to ze corcia...tak mi cos przez glowe przelecialo co do ciebie...ale nie chce nakrecac czy wprowadzac zamet..zobaczymy to pokaze usg...staraj sie o tym nie myslec..dzidzia juz jest i nic tego nie zmieni:))) bedzie dobrze:)
tu jest lato w pelni!!!! maks dostal lekkiego gilka ale juz go dzis wymoczylam w slonym morzu wiec napewno oczysci mu nosek i powinno byc juz jutro lepiej...ja dla odmiany dostalam @i tak jak nie lubie tamponow tak sa tu moimi "przyjaciolmi"bo nie zamierzam sobie odmawiac morskich kapieli:))))
co do miejsca...dziewczyny tu jest bosko...plaza piaszczysta, morze lazurowe, dookola gory...raj:))) a to wszystko przy hotelu:)))) kazdemu polece to miejsce:)))
do tego moje ulubione zarcie: ser feta, sosy jogurtowe tzatziki i oliwki:)))) a z wieczora wino:) czuje sie jak krolowa;)))maz duzo zajmuje sie chlopakami..dzis wykopali dwie wielki dziury w piasku na plazy do ktorych wplywala woda ..i tak sobie siedzieli w tym i grzebali w piasku...:))) a ja plywalam:)))
no ale dobra nie chce byscie pomyslalay ze sie przechwalam.

sciskam was Megasnie:)))))

Do góry