reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam kochana ach lubie was czytać i może coś zaczerpnę na przyszłość.:-p
fajnie,ze watek znowu tętni.:tak:
z tą zawiścią ludzka oj miałam i ja przykrości.:-(
jak byłam w ciąży z drugim bablem nikt płci nie znał
i jakoś za bardzo nikt nie pytał a tu osoba która uważała sie za moja
kolezankę na jakimś szkolnym zebraniu u starszaka zaczeła tak mie meczyć
o płec ze powiedziałam a ona przy wszystkich wybuchła smiechem i
z tekstem'a nie mówiłam,ze ci sie nie uda'
na tym trzeba sie znać >zaplanować.
oczywiscie ma syna i córkę.
oj bolało i czasem nadal boli bo widzę jak przechwalaja sie przy mnie córeczkami
a w głębi je cieszy ze ja na ten temat nie mam nic do powiedzenia.:-(
Czarodziejka podziwiam>potrafisz zrozumiec jakos ten swiat i ludzi :baffled:

a co to tragicznych wypadków oj i u mnie takie były kobieta w 8mies.ciąży
zgineła tragicznie oczywiście z wymarzona córką >osierociła dwóch synów.
ale widok w trumnie powalający dziecko lezało u niej na ramieniu owiniete długa chustą jej głowa i dzieciatko aj :-(

Beatka a z którego chińskiego korzystacie?
testy fajne ale drogie na takie kilkumiesięczne planowanie.

u mnie juz drugi miesiąc zaraz po @ w 6dc.bola jajniki >ki jaki czort.:dry:
POZDRAWIAM.

reklama
tusia to tak samo jak pati w 8 miesiacu byla i tez osierocila 2 synkow to moze ta sama?

ja mam taka znajoma co ma 3 corki i mowila mi ze nie da sie zaplanowac plci
choc ona nigdy nie planowala a jak sie wypytalam kiedy dzialali to mowila ze zaraz po okresie pare razy
i ja jej mowilam jak ty chcesz miec synka jak dzialas po @
a teraz jak sie dowiedziala ze bede mic corke bo byla przekonana ze bedzie chlopak
to oczy miala takie
xx_szoking.gif

a teraz jak ide ulica i spotykam znajomych ktorym nic nie mowilam
to gratuluja mi corki i nawet nie wiem skad wiedza tak szybko wiesci sie rozchodza
maja przynajmniej o czym mowic

Witajcie kochane :-)

Przepraszam ze tak mało się udzielam ale nie mam kiedy...doba ma wg mnie za mało godzin :confused:

Czarodziejko,dziekuję,cycochy już nie bolą,poodciągałam trochę pokarmu,poobkładałam je kapustą i przeszło,teraz przybiera mi na początku karmienia :tak:
Brodawki jeszcze trochę tkliwe ale da się przeżyć. Poza tym czuje się już dobrze.

Byłyśmy dzisiaj u pediatry,niunia przybrała ładnie,waży juz 3100g :-D jest bardzo spokojnym dzieckiem,prawie nie płacze,nawet jak nie śpi-lezy sobie i się rozgląda,macha rączkami :tak:noce przesypia z ok.4-5 pobudkami.

Wybaczcie że nie odpiszę każdej z Was ale muszę brać sie za obiad póki Laura śpi, wklejam obiecane zdjęcia,potem je wykasuję.

Ostatnia edycja:
Jagienka-CUDOOOOOOOO >MARZENIE:tak:
Nie Beatko to nie ta,ona z mojej sąsiedniej miescowości była i kierowała sama.

a mogę prosić cie o ten kalendarz chiński?

Jagienko słodka kruszynka :tak:
Czarodziejka pięknie napisalas o tym ze liczy sie dusza nie powloka-cialo
ja tez tak uwazam i choc bardzo chcialabym corcie to dopuszczam mysl
ze moze byc synek i wiecie co..
juz nie przeraza mnie to i nie mam takiego parcia co bedzie..jak mi sie
ZNOWU nie uda

Jagienka sliczna Laurusia tylko pochwalic ze taka spokojnutka
nic sie nie przejmuj ze sie nie udzielasz to normalne
z taka gromadka to pewnie dla siebie nie masz czasu

Pixy ja z drugim wogole nie mialam parcia ze dziewczynka
w glebie chcialam zle nie tak bardzo
nawet nie planowalam
a teraz Marcelka bym za nic nie zamienila

kalendarze sa dwa
ten mi sie sprawdzil z kazdym dzieciem

http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm

ten niedawno znalazlam i nie sprawdzil mi sie teraz

http://content.thebump.com/sitelets/chinese-gender-chart/

tu jeszcze jest kalkulator plci ale tez mi sie teraz nie sprawdzil

http://www.**********/kalkulator,plci-dziecka.html

Ostatnia edycja:
Tusiu- To faktycznie musialo Cie zabolec....Wicie mam taki sposob na ludzi "tego pokroju".....Posylam im duuuuzo "światla" ono niweluje zazdrosc i wszelkie cienie...dzieja sie wowczas cuda ....
Zawsze powtarzam ze co dajemy to wraca...uwierzcie mi na slowo ze nie trzeba sie mscic...taki zawistny czlowiek zawsze otrzyma to co sam wypuscil w swiat...:))))
Mnie juz nie rusza o ze Ktos ma pare...nie mysle w Kategorii "nie udalo sie"...zakladam ze taki byl zamysł tego Ktory wie wiecej niz ja:)))))
Patrze na moje dzieci i Kocham najbardziej na swiecie...nie czuje bym byla niespelniona..dla mnie to zamkniety temat...mam synkow i Cudnie:))))))

Jagienko- nie przejmuj sie nieobecnosciami...to zrozumiale choc szkoda ze bywasz zadziej...ucaluj Laurusie w stopke od e-ciotki:))))) Siczna jest i jak rozowo:))) pieknie...slodko:)))

BeatKo- Ty sie skup na tym co masz...a masz kochane dzieci i trzecie cudo wewnatrz...nasza Hania:)) bo ona jest nasza prawda?:))))

Beatka ten pierwszy się sprawdza mi i bratu mojemu też.:tak:
a reszta kobitek .sprawdza sie wam?
he za rok moge startować jest prawie cały różowy :-D:tak:a ja KOCHAM RÓŻ :-D

Czarodziejko mądrze piszesz i to prawda ale jak to znieść
jak ktoś ci sprawia przykrość i ból :-:)confused:

reklama
Do góry