reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
wchodzę i myślę, że przeczyutam wieści od Aneczki a tu cisza :cool:
Aneczko daj nam znac co i jak po USG

Beatko niby tak jest , ze im więcej ciąż za nami to szybciej mozna poczuc ruchy, ale na to ma wpływ wlasnie umiejscowienie łozyska, ilośc wód płodowych, nie tyle waga na tym etapie ile ruchliwość dziecka. U mnii narazie cicho, nic nie czuję
Moi chłopcy 3750 i 3850

reklama
Na pewno waga dziecka nie zalezy od tego ile matka przytyla... Ja przytylam 5kg przez cala ciaze, dziecko wazylo 3,300, nie bylo wiec malenkie a normalne i wszyscy sie zdziwili, ze na moj rozmiar brzucha to bardzo duze.
Co do wiekszej wagi kolejnych dzieci to nie ma reguly. Kolezanka urodzila pierwszego syna 4,200, a drugi niedawno sie urodzil i wazyla 3,500 :-) a tez bala sie ze drugi bedzie olbrzym. Wiec Beatko bez stresu, dziewczynki sa mniejsze na ogol;)

Co do poslania dziecka od 6 roku zycia do 1 klasy to nie wiem czego ludzie sie boja? Przeciez taka szkola dla 6latkow to nie sztywne siedzenie w lawkach i nauka po 6h tylko wszystko jest forma zabawy. Nie rozumiem zupelnie strachu i tych glosnych dyskusji w tv. W IE, USA i chyba reszcie europy dzieci ida do szkoly w wieku 4 lat i nie maja z tym zadnego problemu...co wiecej rodzice tez!

Beatko napisalas, ze nie moglas nacieszyc sie niemolwaczkiem przy synku 4,200, ja sadze ze wlasnie niemowlak Ci sie urodzil, noworodkiem nie moglas sie nacieszyc;)

Ollenka moj blad wlasnie nie moglam znalesc tego slowa jakos mi ucieklo i dlatego wpisalam niemowlakiem
ale i tak bylo wiadomo o co chodzi

co do wagi dziecka i matki to cos w tym jest
ja z pierwszym przytylam 13kg i maly wazyl 3700
a z drugim 23kg i maly wazyl 4200
a dziecko 3300 jak twoje to male bo 3500 to norma

moja kolezanka urodzila synka 4800
i przy drugiej ciazy z corka
miala stala opieke lekarza i specjalna diete i mala urodzila sie 3200
ja teraz tez staram sie jesc wiekszosci owoce i warzywa a na mieso nie mam ochoty

a ja wkoncu poczulam ruchy :tak:
wczoraj jak sie polozylam mala zaczela sie ruszac i wiercic
nawet ja moglam dotknac bo wcisla cos w moj brzuch i bylo widac i czuc twarda gorke
dzis rano tez sie wiercila
to narazie nie sa kopniaki tylko takie wyrazne ruszanie sie dziecka
a i tak sie ciesze
teraz to czuje ze w ciazy jestem

Aneczko hallo !!!

bylismy wczoraj w szpitalu z tym mlodszym bo mial wizyte w sprawie migdalow
ma tak duze ze biedny ma bezdechy w nocy
do 12 moge policzyc jak wstrzymuje powietrze w czasie snu
i 21 pazdziernika dzien przed jego urodzinami bedzie mial zabieg
podciecia dwoch bocznych i wyciecie trzeciego
samego zabiegu sie nie boje bo starszy tez to mial bo to u nas rodzinne
moj M tez mial wycinane
ale bardziej boje sie narkozy bo roznie takie male serduszko moze zareagowac na taka dawke leku usypiajacego

Ostatnia edycja:
Beatko to GRATULACJE...narazie beda one jeszcze takie skromne ale z kazdym tygidnie coraz czesciej bedziesz czula swoje Cudo wewnatrz:)))))
Dziewczyny po Dwoch miesiacach z moja meską ferajna...normalnie nie mam co robic:)))) Starszy w przedszkolu, mlodszy śpi....Cisza jakiej nie pamietam...A ja sobie juz wszystko ogarnelam....Normalnie Luxux:))))))

Beatko moja kolezanka tez urodzila naturalnie syna 4800.
Co do diety w ciazy to moja kuzynka bardzo szybko tyla i lekarz zabronil jej jesc slodyczy, OWOCOW, pic sokow owocowych bo w tym duuzo cukru i jesli ktos bardzo tyje to nie moze tego jesc.
Przytylas juz cos?
Ja do 20 tyg mialam moze 1,5kg wiecej.

beatko super zw czujesz ruchy ja z moimi chlopakami pracowalam doslownie do ostatnich dni ciazy jestem krawcowa i cale 8 godz siedzac maluchy spaly a jak tylko wsiadalam do autobusu to musialam stac taki aerobik odstawiali :-)

JEZELI CHODZI O RUCHY DZIECKA TO JAK WSPOMNIALAM KUBULA MOJ TRZECI SYNEK BYL NAJMNIEJSZY ALE MIAL NAJWIECEJ WIGORU W LONIE TAKIE PLODOWE ADHD:-) JAK JA TO MOWIE SZYMONEK NAJMLODSZY TO OD ZYCIA PLODOWEGO BYLO WIDAC ZE LENIWY I TAK MU ZOSTALO JEST BARDZO ZACHOWAWCZY MA TO PO TACIE BO MAMA TO CHODZACY WULKAN ENERGI;-) A NAJWZNIEJSZE ZE SIE MALUCHY RUSZAJA JA ZNOW BYM CHCIALA POCZUC W SOBIE TE RUCHY:tak:

losiczka ja bym przestała na 8 dniu a po 3 miesiącach bym się przybliżyła o pół dnia i tak co 3 miesiące. Teraz właśnie chyba skończyłaś na 8,5 dniu.
Witaj Pixy. Napoczątku najważniejsza jest obserwacja cyklu, żebyś wiedziała kiedy owulkę masz. Pomiar temki i sprawdzanie śluzu bardzo pomaga.

Jakoś tak dziwnie się czuję. Wszystkie tutaj staracie się o córeczki a ja tak tylko was podczytuję i nic nie robię. Na "sucho" tak na tym forum jestem hehe.

Ostatnia edycja:
losiczka,trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&& za II kreseczki.
Synek juz do 1 klasy.Fajnie.
A to jest twoj najmlodszy synus???

Moje chlopaki ida juz do 2 klasy.
Ale maja jeszcze wolne ,bo rozpoczynaja dopiero 7 wrzesnia.

A ja dzis na 17:30 ide do lekarza.
I nie wiem czy nie za wczesnie.
Beatka,a ty kiedy poszlas pierwszy raz.????

reklama
Do góry