reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pixy witaj pewnie ze mozesz sie przylaczyc
co do staranek na dziewczynke to musisz dokladnie okreslic owulacje
bo takie "zazwyczaj" czesto ma zly skutek
wiec najlepiej przez 2-3 miesiace idz na monitoring
mierz tempke codziennie i testy owulacyjne aby dokladnie ja okreslic
jesli masz cykle 31 dniowe to na poczatek na 12dc powinnas zaprzestac

reklama
Witaj pixy jak poczytasz sobie starsze posty zobaczysz ze ja tez sie staram o mala bo mam juz 4 lobuzow i nie mloda juz jestem 39l na karku tyle ze moj to juz 3 cykl jutro niezwykla chwila mam nadzieje poczecia na 9 dc cyklow 26-27 dniowych oby nam sie udalo dolaczyc do anygrzimis i dido:-)

Beatka78 dziekuje za odpowiedz,
chciałam zaczac staranka juz we wrzesniu
wiec moze ten cykl skoncze na 10 dc
a na monitoring to musialabym sie wybrac
ciekawe ile kosztuje taka wizyta bo to tylko prywatnie zapewne...
a i gratuluje ci corci musisz byc przeszczesliwa
losiczka72 podziwiam 4 lobuzow i jeszcze probujesz
ja bym juz nie dala rady psychicznie
teraz tak sie nakrecilam na dziewczynke ze gdyby mi sie nie udalo
bylabym strasznie zawiedzona
ale tym bardziej uwazam ze tobie sie "uda" dziewczynka
nie moze byc inaczej :) a wiek ku temu tez masz sprzyjajacy

Ostatnia edycja:
losiczka72 ja mam cykle zwykle 31 czasem 30
i we wrzesniu skoncze na 10 dc taki mam plan
uwazam ze lepiej zaczac konczyc staranka wczesniej
i powoli sie zblizac do owulacji niz potem byc rozczarowanym
ze nie tak mialo byc

Dido skonczylam na 8 dzien 10 dc mialam sluz bardzo plodny od tego cyklu mierze temp i kupilam testy owulacyjne pisza ze w cyklu 26d testowac od 9 dnia tyle ze ja licze tak zawsze okolo 6 rano dostaje @ kochalam sie z mezem na 8dc ale wieczorem teraz chce to przyblizyc do 9 dnia rano mieciac temu bylby 8,5 d na ktorym zakonczylismy starania:-)nadmienie ze moich 3 synow splodzilismy w 11dc wiec sie boje i bedziemy konczyc gora na 9 dzien ;-)pomozcie mi przosze moze dzieki wam wyjdzie nam ta wymarzona corcia pixi ja mam chlopaki w wieku 21l 18l 6l 3l najstarsi to juz maja swoje zycie nawet nie mieszkaja z nami wiec jestesmy z malymi lobuzami i stwierdzilismy z mezem ze przydalaby im sie siostra ktora by ich pogodzila bo wiecznie koty dra ze soba mam niezly ubaw czasami:-)

losiczka,przyblizaj sie bardzo powoli.
w starankach dziewczynkowych potrzebna jest duza cierpliwosc.
Ja bym zakonczyla na 9dc.I wiecej sie juz nie przesuwala.

Ja konczylam na 9 ,10,11 i nawet na 12 rano (to takie nieplanowane).
Ale postanowilam ,ze nie bede przyblizac sie bardziej.
I max konczymy na 11.
I wkoncu kiedys zaskoczy.I sie udalo.Tylko jeszcze nie wiem jaki bedzie tego final.

Trzymam mocno kciuki za owocny cykl(dziewczynkowy)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:
Napewno sie uda
yes2.gif
Mysl pozytywnie

Ja jak na razie czuje sie dobrze.:-)

reklama
Hej dziewczyny!

Jagienko - gratulacje z okazji narodzin Twojej CÓRCI :)!!!:-D

Anagrzymis i dido Wam również gratuluję - i życzę zdrowych córeczek!:-)

A u mnie przyszła @ z 3dniowym opóźnieniem :crazy: w niedzielę w dniu testowania piątek tylko jedna kreseczka, więc u mnie staranka 4 dni przed niczym nie zaowocowały. Więc w tym cyklu przybliżam się jeden dzień i próbujemy 3 dni przed owulką...

Mam do Was pytanie czy któraś z Was brała olejek z wiesiołka/oeparol...? (może to kwestia śluzu płodnego że plemiczki nie dotrwały..)

Do góry