reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienko gratulacje wielkie wielkie, napewno super miec juz córcie przy sobie, tak wymarzoną

Beatko byłoby cudnie gdyby Twoje proroctwa się spełniły, musze jeszcze czekać z 2 tyg :( a Ty dobrze wiesz jak ten czas do TAKIEGO oczekiwania się ślimaczy:cool:
Beatko czujesz ruchy??? ja wypatruje, wysłu****e i cisza :wściekła/y:

Aneczko koniecznie napisz, dobry lekarz w 17 tyg powie Ci na 100%

reklama
Ollena - no wlasnie ja przy pierwszym porodzie mialam zzo i potem czulam sie fatalnie, mialam bóle plecow, migreny ogolnie bylo marnie ze mną
Przy drugim porodzie nie zdazylam na znieczulenie i dzieki Bogu!!!!!!!
Nie mialam zadnej farmakologii w organiźmie..czulam sie Super!!!!
A ze nie nacieli mnie to juz w ogole sielanka:))))))
Dwie godziny po porodzie latalam jak fryga:))) Ale szkoda bylo mi dziewczyn ktore lezały obolałe i pozszywane...Wiem co to znaczy bo przezylam to za pierwszym razem-rodzac.

A z tym kroczem to kazdej ciezarnej mowie zeby sie masowala....jest specjalny masaz na uelastycznienie krocza..mi to pomoglo..no chyba ze to przypadek..nie wiem! ale po pierwszym doswiadczeniu nacinania powiedzialam sobie ze zrobie wszytsko aby za drugim razem tego uniknac.

Monico - Kochana Ty nie bój żaby:))))) Dwa tygodnie i sie dowiesz:)))) A zaloze sie , ze i tak to Cie nie uspokoi....taka to juz nasza babska natura "nie uwierze dopuki nie zobacze":))))))

Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne że prawie codziennie boli mnie podbrzusze, mam takie skurcze, czasem dośc mocno boli. Normalnie bym pomyslala ze @ przyjdzie, no chyba ze jeszcze mnie zaskoczy z pięciodniowym opóznieniem :szok:

Anagrzymis - Ja tak mialam w ciąży!!!!
Cmilo mnie jak na @ i to jakis czas (na poczatku) Potem juz nie...
Nie dostaniesz @..to znak ze wszytsko wewnatrz sie "lokuje i umiejscawia i przebudowuje"
Glowa do góry i zero stresu!!!!!!

Czarodziejko dzięki, bo ja właśnie nie pamiętam jak miałam w poprzedniej, dawno to było...
I w sumie nie zwracałam uwagi bo się wtedy nie spodziewałam.

A stres jakoś nie może przejść, tzn. cieszę się i stresuje jednocześnie, miliony myśli przelaują mi w głowie, masakra, oszaleje:-D!!!!!!!!! A mój mężus pytał już wczoraj, gdzie łóżeczko wstawimy? :eek:

anagrzymis - Wsio jest ok...
Wiesz ja przy pierwszym dziecku nie mialam zanych pobolewan jak na@ nic mnie nie cmilo!!!! dopiero przy drugim.....takze jak sie okazuje kazda ciaza moze byc nieco odmienna!!!!!!

Cześć dziewczyny:happy:
czy można się dołączyć?
mam juz synka i chcialabym core
starania zaczynam od wrzesnia
obecnie czekam na @ bo cykle mam nie regularne
ale zazwyczaj 31 dniowe,
jak uwazacie na jakim dniu na poczatku powinnam skonczyc dzialania?

monico czarodziejka ma racje i tak po tym usg bedziesz niepewna
ja mialam juz dwa i oby dwa potwierdzily dziewczynke
a mimo to dalej mam jakies niejasnosci
chyba przez te pomylki co sie zdazaja
i dalej mam ten strach

a wczoraj moja kolezanka urodzila pierwsze dziecko dziewczynke
do konca nie wiedziala co bedzie bo mala sie nie chciala pokazac
a ona liczyla na chlopczyka bo bardzo chciala
ale jednak dziewczynka jest i mysle ze tez sie juz teraz cieszy jak ja ma przy sobie
tym bardziej jak dla mnie pierwsze dziecko to plec nie wazna
mial byc Olivier a jest Olivia

reklama
Do góry