reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WIELKIE DZIĘKI DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!

Myślę, że zostanę z Wami na dłuuuuuuuugo, bo bardzo tu fanie i o wiele raźniej. Można na bieżąco pogadać o wszystkim:tak:
Chciałam córcie ale nie wiem czy się udało.
Przytulaliśmy się 7 sierpnia (10 dc) i 9 sierpnia rano (12 dc) a 9 sierpnia wieczorem miałam już pozytywny test owu (dwie krechy) i taki sam był 10 sierpnia rano. Wieczorem 10 sierpnia kreska już była blada. To kiedy ja miałam owulację? Jeśli 10 sierpnia to chyba raczej chłopak wyjdzie, nie??? W sumie to nie byłam aż tak mocno nastawiona na córcie, ale im więcej Was czytam to tym bardziej bym chciała. I moje chłopaki (mąż i synuś) też!!!
Jeszcze wierze w Twoje przeczucia Czarodziejko, bo chyba masz dobrego nosa:-).

Losiczko pamiętam, że zaczynałyśmy razem, więc życzę żeby Tobie szybciutko się udało. Trzymam kciuki za Ciebie i córcię!!!!!!!

reklama
Dziewczyny ale dygam....boje sie tego cholernego dentyusty...bede miala kanalowe:((((((
Jeszcze poczytalam ze to boli :(((((
Macie jakies doswiadczenia? Czy jak wezme znieczulenie bede czula bol????

Dziekuje anagrzymis :-)jak tak sobie czytam to same dziewczynki sie szykuja obym jak najszybciej zalapala sie do waszego grona ale spokojnie sobie czekam;-)

Czarodziejka,ja tylko raz mialam kanalowe leczenie.
I powiem Ci,ze myslalam,ze bedzie gorzej.
Ja oczywiscie zawsze musze miec znieczulenie.
I naprawde nic nie bolalo.
Tylko czulam dyskonfort,bo trwalo to ponad 2 godziny.

Dziewczyny wiecie co,ja sie nie martwie juz tym czy bedzie corcia czy synek.
Bo mocno wierze ,ze to bedzie ona.
A bardziej tym,by nie byly to blizniaki:-p

Hej,
jestem z innego tematu, ale też jestem starającą się po raz pierwszy....

chciałabym się wtrącić na temat leczenia zęba kanałowo, Czarodziejko, dostaniesz znieczulenie i będziesz tylko widziała co dentystka robi. Mnie nic nie bolało, nawet jak znieczulenie odeszło:tak:

DIDO A JAK BY BYLY DWIE CORECZKI ?;-) WLASNI PRZECZYTALAM NA PLOTKU O MALZENSTWIE ONA MA 43 LATA I JEST W CIAZY Z 19 DZIECKIEM:szok:DOBRZE PRZECZYTALYSCIE 19:szok: MA 10 COREK I 8 SYNOW !!!!!!!

dido21 gratuluję bardzo serdecznie - masz świetny odstęp od owu więc z tego musi być babeczka (też bym chciała tak sie wstrzelić :-) ). A powiedź robiłaś tylko pomiar temp. czy testy owu też? Czy Twoje cykle były regularne?

anagrzymis również serdecznie gratuluję dwóch kresek :-)

Ja mam narazie 6dc ale jakos nie nastawiam sie na ten cykl bo przy moich nieregularnych cyklach nie mam zamiaru za bardzo sie zbliżać a nie potrafie zgadnąc czy w tym cyklu owu będzie 16dc czy może 20dc.
Czy któraś z Was potrafi odczytać płodne dni za pomocą śluzu? Bo ja nie :-( a podobno ten czynnik też bardzo pomaga

nullka,cykle mam regularne.Trwaja 28-29 dni.
mierzylam tempke,sprawdzalam szyjke,sluz.
Do tego dieta dziewczynkowa,oslabianie plemniczkow.
Testy owulacyjne tez robilam,tylko za bardzo sie na nich nie opieralam.
Bo zawsze wychodzily mi pozytywne 1 dzien po owulce.Nie wiem czemu:szok:
To byl moj 5-ty cykl staran.
w 1-szym cyklu staranka zakonczone na 10dc
w 2....11dc
w3....9dc
w4.....12dc
w tym na 11dc-.....a czy z tego bedzie corcia????

reklama
Do góry