reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

szatkuje czerwona kapuste
zalewasz wrzatkiem
i gotujesz 10 min
odcedzasz
i ten sok mieszasz 1:1 z moczem
musza byc takie same proporcje
i sok ma byc cieply
i poranny mocz

ten test robi sie chyba do 12tc pozniej moze byc zly wynik
ale warto sprobowac
bo niektorym dziewczynom sie sprawdzilo nawet w polowie ciazy

a czemu nie zna plci?
nie pokazalo sie na usg?
bo jesli tak to duza szansa na dziewczynke
bo dziewczynki czesto nie pokazuja sie
a jak byc cos odstawlo to napewno gin by zauwazyl.
dzialali przed O?

ale mnie korci zeby zrobic ten test inelligender
a tu jeszcze tydzien zostal

Ostatnia edycja:
reklama
Beatko dziekuje! tak, malenstwo nie chcialo sie ujawnic. tez jej powtarzam ze przez to wieksze szanse ze jest to dziewczynka. nie, oni nie probowali zadnych metod na dziewczynke bo przez pare miesiecy w ogole nie zaskakiwalo i dzialali kiedy popadlo:)

Monico gratulacje!! Trzymam kciuki za dziewczynke!
Beatko jak skwitowali imie Leon w Twojej rodzinie? Bardzo jestem ciekawa, bo uwazam, ze imie jest super:) A ta kapuste juz zostaw i nie mecz jej i tak nic Ci to nie da ;)

ze to imie dla starego dziadka a nie dla dziecka
pozatym im sie nie podoba
a ja przeciez nie bede ich pytac o zgode
tylko moj M pozniej to analizuje i wyciaga wnioski
ze chyba rzeczywiscie nie najlepsze imie
boze jaki oni maja wplyw na niego
565.gif
503.gif

Ostatnia edycja:
Beatko mi Leon też się podoba ale co my tu o Leonie jak będzie Hania;-)
Wiecie co? u mnie nigdzie nie ma czerwonej kapusty:wściekła/y:
Chyba musze poczekać na wyniki moczu i sprawdzić ph:dry: No i chyba zrobie sobie jak najszybciej te badania w takim razie:-p

dzieki Aneczka tylko jak wczesniej pisalam bardzo ciezko mi w cos wierzyc
dlatego staram sie chlopca nie odrzucic i tez musze jakies imie miec
zeby nie wpasc w depreche jak sie dowiem ze to nie Hania
ale musi byc co tam
codziennie sobie to wmawiam

Jagienka jak ty wytrzymalas zanim dowiedzialas sie ze to dziewczynka
bo mam wrazenie ze ty az takiego strasznego parcia na dziwczynke nie mialas?
bo wszystko lekko przyjmowalas

Jagienka jak ty wytrzymalas zanim dowiedzialas sie ze to dziewczynka
bo mam wrazenie ze ty az takiego strasznego parcia na dziwczynke nie mialas?
bo wszystko lekko przyjmowalas

Może takie wrażenie sprawiałam ale co się działo we mnie-w środku to tylko ja wiem...nie było dnia żebym nie myślała czy się udało,pisałam już wcześniej że podobnie jak Ty,wyszukiwałam różne kalkulatory,kalendarze :tak:
Ostatecznie postanowiłam całą sobą nastawić się na synka i mieć miłą niespodziankę jakby okazało się inaczej ;-) Pamiętam że moja mama mi wówczas powtarzała "tylko cierpliwi dostają to co najlepsze"-to pomogło mi dotrwać do usg,strasznie się denerwowałam przed badaniem,nawet nogi mi się trzęsły :-p ale takiej niespodzianki życzę każdej z Was i podobnie jak u Daggy-tego dnia kiedy usłyszałam od lekarki "to dziewczynka" nie zapomnę do końca życia :happy:
Nawet w przeddzień badania przyśniło mi się że urodziłam córeczkę,karmiłam ją piersią...:-)

Nic ci nie doradzę Beatko,po sobie wiem że po prostu nie da się o tym nie myśleć...jedynie...cierpliwości ;-)

Właśnie na koniec czerwca wybieram się na ostatnie już usg,mam mieć ujęcia buźki,już nie mogę się doczekać :-D

Acha,tak gwoli ścisłości,żeby nie było że się migam-kapusty czerwonej również u mnie-brak...?

Ostatnia edycja:
reklama
Beatko....jestes boska.....uwierz, ze tym razem Ci się udało i niestety imię Leon, hm, nie będzie przydatne. ( swoja drogą jest super) . W brzuszku jest Hania i już.....i ty tez za jakis czas bedziesz zakładac rózowe sukienusie...
Ale swoją droga powiem Wam, że mój synus w wielu miejscach był bardzo ugodowy.....a ta mała zołza to juz pokazuje uparty charakterek...
A w kwestii imion, to Ola miała byc Michasia.....mnie sie bardzo podobało, bo od zawsze mówilismy ze bedziemy mieli małą Misię....Ale od mojej mamy i całej rodziny zaczynając , po pare osob znajomych , imię zostało nam obrydzane na maxa...
No i jest Ola....ale i tak do niej wołamy Misia. Ja tez mówie Olusia ale mój mąż tylko Misia......I teraz mysle, że nie powinnam słuchać nikogo.
A co do 3 dzieci to wkurza mnie opinia innych osób, ktore same tchórzą przed odpowiedzialnoscią za innyc, za siebie nawet i dlatego obrzydzają wiekszą rodzine innym....Po co się tym przejmować ....To wasza sprawa...Ja bym powiedziała - nie Ty nas finansujesz, więc Twoja opinia tu zbędna....GRR........

Jagienko, ja tez mam żylaki.....po babci...powiedz mi skierownie na badania daje lekarz 1 kontaktu?

Do góry