reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarodziejka kochana jestes dziekuje imienia napewno nie zmienie
ta Hania to chyba pozostanie w waszych pamieciach do konca zycia :-)
w koncu jesli sie udalo to razem ja zaplanowalysmy hihi

monico dzieki, a co do ciebie to moze w tym cyklu zaprzestan na 4 dniach przed O
poniewaz z dziewczynka trzeba na spokojnie
my prawie przez rok probowalismy na 4 dni przed O i nie wychodzilo
w tym tez byly cykle bezowulacyjne
i jak sie tylko zblizylismy 1 dzien mniej zaskoczylo
aha ja jeszcze troche diete zmienialam bo mialam bardzo na chlopaka
same pomidory prawie jadlam bo tak lubie
teraz wiecej ryb i slodycze i nabial
aha i bralam kwas omega 3

ale powiem wam ze w moim serduszku jest tez miejsce na Leonka
bo do momentu az zobacze pipke na usg nie moge go wykluczyc :tak:

wlasnie wcinamy ogromniastego paczke z moim synusiem

reklama
Witajcie dziewczyny!!!:-)
stesknilam sie;-) ale juz jestem.
Mialam troche spraw.
Maz pierwszy raz wyjechal w delekacje,tylko na 3 dni-ale dla mnie to bylo az 3 dni.

Z Kacperkiem bylam w szpitalu.:-(
Spadl i uderzyl sie w glowe.
Bylo podejrzenie pekniecia kosci czaszki.
Ale na szczescie skonczylo sie dobrze i nic mu nie jest:-)

U mnie 26dc.
Testuje w niedziele.
I zadnych przeczuc nie mam:mam tylko dziwne bole brzucha,cycuszki mnie bola jak zawsze,tempka sie trzyma.
Testy juz kupilam i korci mnie ,zeby zrobic.Ale bede dzielna hihihi i poczekam jeszcze te 3 dni.

Beatka,super:-) mam nadzieje,ze jestes chociaz troszke spokojniejsza.
monico,AneczkaK trzymam mocmo kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO SWIETA,Mamuski :-)))

Dzięki dziewczynki :happy2:
Jestem juz po,udało się wcześniej wcisnąć,dostałam odrobinę znieczulenia tylko w dziąsło ponieważ ta część która mi się odłamała podrażniła je na tyle że bolałoby przy odbudowie...Na szczęście żadnego stanu zapalnego nie było ufff...
Teraz troszeczkę mnie ćmi ale myślę że zbiegło się wszystko,i fakt że wcześniej było podrażnienie i zastrzyk,wypłukałam sobie nagietkiem i jest lepiej...mam nadzieję że nie zaszkodzę tym znieczuleniem mojej pszczole :sorry2:

Zobaczcie jak to jest...specjalnie poleczyłam wszystkie zęby przed ciążą a i tak się coś musiało przyplątać....

a co do testu to robilam i wyszla dziwczynka jak nic
ale w symie stwierdzilam ze i tak nic mi to nie dalo bo ktos pisal ze komus sie nie sprawdzilo
choc moj M mowi ze napewno dziewczynka bedzie

ale jeszcze jeden mam :-) ten co sie robi po 10 tyg i jest bardzo wiarygodny
Intelligender- test prognozujący płeć dziecka
czyli za 3 tyg nastepny hihi

Jagienko a od ktorego tyg najwczesniej mozna sprawdzic plec na usg ? kiedy tobie powiedzieli?

Nie wiem jaką opinię mają te testy ale i tak z tego miejsca GRATULUJĘ SERDECZNIE!! Oby do usg :tak:

Ja po raz pierwszy usłyszałam z dużą dozą pewności "dziewczynka" dokładnie w 17tc na usg 3/4D :-) czego i Tobie kochanie życzę :tak:

Z Kacperkiem bylam w szpitalu.:-(
Spadl i uderzyl sie w glowe.
Bylo podejrzenie pekniecia kosci czaszki.
Ale na szczescie skonczylo sie dobrze i nic mu nie jest:-)

Ojj,to musieliście sie strachu najeść,dobrze że wszystko dobrze się skończyło!!

U mnie 26dc.
Testuje w niedziele.
I zadnych przeczuc nie mam:mam tylko dziwne bole brzucha,cycuszki mnie bola jak zawsze,tempka sie trzyma.
Testy juz kupilam i korci mnie ,zeby zrobic.Ale bede dzielna hihihi i poczekam jeszcze te 3 dni.

Trzymam mocno kciuki i wierzę że wkrótce zasilisz grono ciężarówek :-)

Beatko ale fajnie, ze test wyszedl Ci tak jak chcialas:)) Co do usg to juz w 13 tyg dobre usg wypatrzy plec:) takze niedlugo sie dowiesz:)

Poza tym moj cykl mnie zaskoczyl w tym miesiacu bo trwal o dziwo 26 dni, wiec poszedl mi na reke i @ dostalam dzien wczesniej wiec staranka zaczynamy oficjalnie w tym miesiacu;) tyle, ze konczymy je na 7-8 dniu cyklu bo w 8 juz wyjezdzam... szkoda, jest male prawdopodobienstwo ale nadzieja matka glupich...
A sluz taki jak bialko kurze, gesty i przezroczysty to rozpoczecie dni plodnych? przewaznie mam go w 10 dc, w 11 jest go juz rzadszy i jest go malo... zawsze myslalam, ze ten sluz w 10 dniu to wlasnie owulacja..jednak nie?

dzisiaj meża "zmolestuje" albo on mnie :-D ostatni raz
my to z tych co kochają się dośc często, dlatego to min takie trudne :cool: i trzeba wyrzeczenia, ale warto będzie...

Jagienko no widzisz a córci napewno nic nie bedzie

Bylam na kontroli, dzis 11 dc endo okolo 8 mm, pecherzyk 14,4 wiec jest ok
ja z tych co prawie caly czas diety na dziewczynke, co do selnas, nie pokrywa mi sie absolutnie dni z moim teraz owu, zreszta tak jak pisalam w to nie wierze, chociaz w chinskich w tym i nastepnym miesiacu dziewczynka wiec podbudowujace :-)

ollena ten 10 dc skoro jest u ciebie szczyt sluzu to moze byc owu, po owu na drugi dzien nie ma już śluzu plodnego, a jakies inne oznaki??

monico czytam dzis caly dzien i sie nakrecam niepotrzebnie:( sluz gesty i rozciagliwy oznacza poczatek dni plodnych, w sama owulacje sluz juz nie jest tak gestey i jest go malo. Wiec ten 10dn cyklu to u mnie poczatek owu, 2 dni po mam jeszcze trche sluzu przezroczystego ale rzadkiego. jakos 12 dnia bola mnie jajniki..
czyli jesli skonczymy staranka w 8dc to dupa zbita z tego bedzie bo plemniki raczej 5 dni nie przezyja..

Buziaczki dla wszystkich mamusiek:-)
Beatko ale fajnie z tym testem.Jak na razie to już 3 znaki na dziewczynkę, przytulanko o czasie, ph i teraz ten test;-)
Dido ale miałaś biedna stresy.Z czego on Ci tak upadł?
Ollena wiesz piszą ,że plemniki czasem do 7 dni potrafią przeżyć więc jest jakaś szansa ,zwłaszcza ,że ten cykl miałaś krótszy.
Monico no to działaj , działaj;-).Trzymam kciuki&&&&&&&&
Jagienka zęby można w ciąży robic ze znieczuleniem, więc się nie martw.Dobrze,że sobie zrobiłaś.
A ja czekam na testowanie... Owu była 3lub 4 dni po ostatnim przytulanku:dry::confused:

Dido nie doczytałam , dobrze ze synkowi nic poważniejszego się nie stalo, ale miałaś stresy :-(

Aneczko staranka zakonczone, a u Ciebie super 3-4 dni przed to bardzo dobry wynik, oby tylko wyszły dwie kreski

C0 do staranek to naprawde ciezko, jak ktos ma caly czas regularne cykle to mozna probowac przesuwac sie o pół dnia, ale nawet w czasie staranek z samej mysli i nerwów może się owu przesunąć :-( wiec wszystko to jest bardzo ciezkie, wczoraj mąż kazał mi nie wstawać z łóżka :cool: żeby plemniczkni dotarły, nie wiem ale mam jakies przeczucie ze owu bedzie wczesniej o dzien :-( a to nie byłoby za dobre, nie wiem dlaczego, w sumie jajniki mnie pobolewają, ale to jeszcze nie to, sluzu narazie brak lub tylko troszke. No nic poczekamy zobaczymy

czesc dziewczyny:)
mozecie mnie oswiecic jak to jest z tym sluzem i owulacja? jak to powinno wygladac ksiazkowo? kiedy i jaki sluz powinien byc? przyznaje ze nigdy nie obserwowalam swojego ciala pod katem owu bo nigdy nie bylo takiej potrzeby. synka poczelismy w pierszym cyklu, a bylam pewna ze nic z tego nie bedzie- zero sluzu, na testach owu ciagle jedna kreska. zawsze ze sluzem u mnie bylo marnie. teraz po ciazy jest jakby wiecej :happy:
dopiero skonczyl mi sie okres i juz mi jajniki lekko dokuczaja, pojawil sie sluz, a jest to 11dzie cyklu, testy owu wskazuja jedna kreske. to chyba zaczy ze lada dzie bedzie owu?

reklama
Monico te planowanie jest naprawde ciężkie bo nigdy nie wiadomo na 100% kiedy będzie owu.Zawsze z różnych powodów może się przesunąć o dzień lub 2.Musimy być dobrej myśli i tyle ;)
Kosmopolitan witaj! wiesz to długo by pisać ale fajnie jest to opisane np. na stronie 28dni.pl Zajrzyj sobie tam, ja dużo tam wyczytałam. Ile dni mają z reguły twoje cykle? 11dc to pewnie blisko do owu.Ja np. w 11dc kończyłam staranka a owu miałam 14dc lub 15dc (w tym miesiącu jakos to dziwnie wyglądało i nie mam pewności, skłaniam się jednak do 15dc)

Do góry