reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

jesli chcesz dokladnie wiedziec kiedy masz owulację- idz przez 2,3 cykle na usg cyklu...
a co do śluzu....zacznij brać "wiesiołka" np oeparol...bardzo poprawia jakosc śluzu!!!!!

aha i nie mysl o tym ze jak u męza sami faceci w rodzinie to szanse na corcie nikłe!!!!

Dokładnie, u mnie sami kuzyni, bracia, ja sama dziewczyna, chłopak ma samych braci, a my córcie stworzyliśmy hi hi ;) To nie na tym polega ;) Czytałam ostatnio że od diety, pozycji i dni przed badz po owu to zalezy ;) Ja teraz chce chłopca, a cos czuje ze bedzie dziewczynka.. Bo przed owu sie kochalismy, bo zapomnialam powiedziec mojemu ze musimy zaczekac, no i takie jaja wyszly, i bedzie druga dziołuszka, czuje to ;)

reklama
wyglada to obiecująco:)))) jak na dziewczynkę....tylko napisz jeszcze czy ostatnoi sexik byl rano 11dc czy wieczorem????

ponizej wklejam ci moj cykl w którym zaszlam
5/ 2009 Próba 1 - 28dni

cos mi sie nie podoba w tym twoim wykresie
bo mi na owulke wyglada 16dc
bo po nim byla najwyzsza temp z najwyzszych poczatkowych
no chyba ze u ciebie zadzialala technika ze owulka moze byc 3 dni przed spadkiem tempki
czyli zaraz po 12dc
hmmmmm sama nie wiem
nie chce juz tego analizowac bo u ciebie ewidentnie powinna byc dziewczynka
no chyba ze jeszcze metoda selnas w to wchodzi
ze wlasnie wtedy mialas przyciaganie na chlopca
i zadne metody tu sie nie zdaly

a my prezytulanka mielismy 11dc wieczorkiem
a owulka byla w nocy z 14-15dc lub 15dc

aha i jeszcze jedno znam przypadki
ze przytulanka mieki 2-1 dni przed owulka i maja coreczke
a inni dzialali 3 ni przed i chlopca

wiec ja wiem o tym ze do konca nie da sie zaplanowac
ale ja wierze ze mi sie udalo

przez jakis czas nie bede sie udzielac na tym watku
bo psychicznie siade
te wszystkie metody mnie wykoncza

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jest jakas mozliwosc zeby zajsc w ciaze w 6lub 7 dniu cyklu? Kiedy dni plodne zaczynaja sie 10dc? Pytam bo wyjezdzam 1 czerwca, bedzie to 7 dc i moge miec nadzieje, ze uda mi sie zajsc? Czerwiec odpada bo mm przyleci do nas juz po owu, lipiec tez pewnie nie wypali:(
Jest jakas szansa?

Beatko no smutno nam bedzie, nie bedziesz wiedziala czy zaszłam :rofl2:.....
ale doskonale Cię rozumiem, ja badam się od października od stycznia dzialamy, stresujące to wszystko no i to świadome macierzynstwo, potem czekanie na usg
ja dlatego nie piszę juz na kafeteri tym bardziej ze tam te pomaranczówki (wiadomo nie wszystkie)
tylko bez wzgledu na wynik daj nam znac po usg, jak bedziesz znala plec
i postaraj się cieszyć a nie tylko stresowac

monico ja was bede podczytywac tak co pare dni
wiec napewno bede na bierzaco
ale te wszytkie domysly i stwierdzenia innych ktorym sie nie udalo a powinno mnie dobijaja psychicznie
strasznie sie nakrecam
raz jestem nastawiona pozytywnie a w inny dzien negatywnie
dzis np nastawiona jestem negatywnie
bo mam podobny wykres ja czarodziejka i mysle ze to bedzie chlopczyk
ale zas z drugiej strony u jagienki byly 3 dni przed ow i ma dziewczynke
bardziej sie teraz doluje niz chyba jak dowiem sie ze bedzie chlopczyk

ps. co ta sa te pomaranczowe?

Beatko osoby podczytujace na kafeterii, w wiekszosci zlosliwe...

Beatko mialam tak samo przed poronieniem, dlatego tak boje sie tej trzeciej ciazy i zastanawiam po co mi to.

Mamy tak samo silne pragnienie posiadania coreczki :baffled: wiadomo ze synka bedziemy kochac takze i mocno, ale legną w gruzach nasze marzenia i pragnienia o dziewczynce,

reklama
wlasnie o to chodzi monico
ja wiem ze jak bedzie synus to do konca bede jakas niespelniona
wiem ze to niektorym wyda sie glupie bo dziecko to dziecko
ale ja juz tak mam i nic nie poradze
ale to nie zanczy ze moi chlopcy maja gorzej niz by miala dzieczynka
bo ja zawsze chcialam synka a ze bog mi dal za to dwoch to juz inna historia

Do góry