reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejka czyli ty dzialalas 3,5 dnia przed pozytywnym testem czy przed owulka ?
i momo tego jest synek

no a u mnie bez zmian tempka 37.00 i czekam
do @ zostalo 8 dni
no u nas bylo 3,5 dnia lub 4 nawet przed owulacją...
najwidoczniej mój mąż ma tytany:)))))) szczerze mowiąc tez sie zdziwilam ze chlopczyk chociaz ginka mi mowila ze mogly byc dwie owulki w cyklu!!!!!!
mysle jednak ze tak widocznie mialo być i nie ma co sie rozdrabniac i zastanawiac. jestem taka szczesliwa z tymi moimi urwiskami...
ale podziwiam dziewczyny(mamy) ktore mając dwoje dzieci o tej samej plci jeszcze probuje trzecie zaplanowac....ja bym sie bala rozczarowania jakby nie poszlo cos po mojej mysli a wiadomo ze planowanie plci dzieca to niepewny temat!!!!no chyba ze ktos chce miec troje czy wiecej bez względu na plec..wtedy luz:))))

reklama
Czarodziejka ale ty przy drugim panowalas a ja ani przy pierwszym ani przy drugim nie planowalam
i dlatego chce sprobowac
jesli nawet bedzie chlopczyk to przynajmniej nie bede miala sobie niec do zarzucenia,
ze nie probowalam
a tak to bede wiedziala ze robilam wszystko na dziewczynke a dostalam nastepnego synka,
z ktorego tez sie bede cieszyc
ja w tamtym cyklu tez do samej @ mialam 37.00 temki a sie nie udalo
w tym cyklu endo bylo bardzo cienkie bo 5mm
wiec raczej cykl stracony
tym bardziej ze owulka byla w 7dc

No i ja się podpisuję pod tym co Beatka pisze .Też 2 nieplanowane chłopaki a teraz sprobuję jak się uda to bedzie bossko a jak nie to 4ty raz nie bede sie starac i bede miala 3 diabelki w domu ;)
Czarodziejka a powiedz mi z tymi testami to jak oceniłaś ,że 3,5 lub 4 przed owu? Kiedy były ostatnie przytulanka? Kreska na teście już była ale blada czy nie było jej jeszcze wcale??

hej babeczki:)
próbowac zawsze można.....jak najbardziej!!!! chodzilo mi bardziej o to czy nie bedziecie rozczarowane jak jednak nie uda sie zaplanowac tej płci????
wiem ze kobiety róznie reagują...najgorzej to się nastawic ze napewno sie uda..no i jeszcze ta presja innych osob ze jak ma sie synka musi być córka!!!! to chyba najgorsze!!!!! no a jak wy macie po dwóch chlopcow to juz w ogóle bedą wam truć!!!! Kiedyś powiedzialam mężowi ze jakbym zaszla w trzecią ciąze to wyjezdzam i wracam po porodzie zeby nie sluchac ludzi ktorzy głupoty gadają:))))))

co do mojego cyklu ciążowego .... u mnie owulka zazwyczaj wypadala 15, czasem 16 dc.
Przytulanka u nas były w dni: 6,7,10,11, 12 dzien cyklu(nad ranem) i to byl oststni sexik przed owulką...od 12dc robilam testy owu, druga blada kreseczka powila sie 15dc rano a mocna dopiero na wieczór....a testy owu pokazują 2 kreski na najmniej dobe przed owulacja...do tego dochodzil ból podbrzusza (kłócie) plodny sluz, otwarta szyjka.
wzrost temperatury nastąpil 16dc wskazując ze byla owulacja.
no ale to moja interpretacja....tak naprawde tylko usg pokazuje kiedy faktycznie doszlo do owulacji...a to tez nie co do sekundy. takze te testy nie są zbyt wiarygodne, dobrze jest powadzic obserwacje i pomiary temperatury!!!!!

dziewczyny a tych córeczek zycze wam z calego serca!!!!!!
ja nie planuje wiecej dzieci...ale zycie rózne scenariusze nam pisze wiec nie zarzekam sie ze napewno juz nie bedzie!!!!!:)

Ja zawsze chcialam miec 2 dzieci.,najlepiej parke.;-)
Wyszlo jak wyszlo,mam 2 wspanialych synkow.:biggrin2:
Ale bardzo chce miec jeszcze jednego dzieciaczka,i nie ukrywam,ze marzy mi sie corcia.
Postaram sie troche pomoc naturze.Jak bedzie cora,to super.Jak synus,tez super.Ale przynajmniej bede wiedziala,ze sprobowalam.

A ludzmi nie ma sie co przejmowac,zawsze gadali i beda gadac.
A nasze zycie,to nasza sprawa-bliska dla bliskich z dystansem do wszystkim.

A nasze zycie,to nasza sprawa-bliska dla bliskich z dystansem do wszystkim.
Super powiedziane! dokladnie tak samo uwazam.....
i dziewczyny ...ja naprawde jestem za tym zeby próbowac z tym planowaniem!!! Sama spróbowalam...a naturze i szczesciu zawsze można troszke pomoc:)))))))
trzymam za was kciuki zeby wam sie te córy uwiły:))))))):-D:-D:-D

a widzialyscie to?
Test na płeć dziecka. Wczesne określanie płci płodu już od 10 tygodnia ciąży!

mozna sprawdzic płec dziecka juz w 10 tygodniu...ciekawe:)

Ciekawe te testy.....ale nie wiem czy wiarygodne..(?)
Dziewczyny ale nam by sie przydaly jakies testy na plec przed,zeby dobrze zaplanowac...co nie???

reklama
Czarodziejka u ciebie na to wyglada,ze sprawdzila sie metoda Selnas
widocznie przed owulka mialas przyciaganie na chlopca ;-)
i dlatego za nic dziewczynka nie wyszla

i po twoim doswiadczeniu troszke sie przestraszylam
i moze troche bardziej obawiam?:baffled:

a te testy sa u nas w Anglii, ponoc sa pewne

Ja to tylko tego nie lubie co ludzie gadaja
ze np jak bede szla z trojka chlopcow
to inni beda sobie mysleli - ze pewnie dziewczynke chcialam a tu chlopiec po chlopcu
no i rzeczywiscie rodzina tez cos w tym namiesza
i wydaje mi sie ze to nie jest tak latwo z ta olewka
ja np sie ciesze ze mam dwoch synkow
ale trzecia to juz bym chiala dziewczynke
no ale widomo ze chlopca nie przgonie
trzeba bedzie wychowac hihihi :-);-)

Do góry