reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no to ja po wizycie
moje przeczucia byly nieomylne
owulka byla ok 7 dc
jeszcze bylo widac plyn
gin mowil ze na 100% jajeczko sie uwolnilo i byla pelna owulka ale........
endo tylko 5 :szok:
i tu gin sie troche zmartwil
wogole mowi ze ten cykl bedzie bardzo krotki bo ok 21dni
raczej z takim endo nic z tego w tym cyklu nie bedzie
teraz tylko oczekiwac @
i od nowa zaczynamy z glowa do gory

reklama
Beatko, troche niskie endo, ale znajoma przy takim zaszla w ciąże :D
a zanim dojdzie do zagnieżdżenia to może jeszcze troszkę wzrosnąc więc nic nie
przesądzone. Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok

Beatko trzymam kciuki, może jednak się uda :))
A o testach owu przekopałam internet i wychodzi ,że jak była już gruba ciemna kreska to wychodził syn.Myślę że wzrost lh pojawia się już kilka dni przed owu a pik w samo owu więc... 24-36 h przed owu(to oznaczają2 mocne kreski na tescie) może już wyjść chłopiec tak?
Na kafe temat się chwilowo zawiesił ...

AneczkaK u mnie test pozytywnu wyszedł w czwartek o 10 rano a o 13 owu juz nie było, wiec jak zaczniesz dzialac wtedy kiedy jest pozytywny to pewny chlopiec ja bym dzialala wczesniej. W sumie za malo oddalilam sie od owu, no ale juz nie zmienię. A chyba i tak wszystko mamy juz gdzies zapisane

Beatko jak u Ciebie????

Kafe :(

Witajcie,
Dziewczyny tez u was zawitala wiosna,bo u nas 25 stopni w cieniu.Az chce sie zyc.

AneczkaK, na dziewczynke trzeba zakonczyc staranka przed pozytywnym.
Czasami dziewczyny probuja jeszcze przy pozytywnym dzialac,
ale wtedy szanse na chlopca i dziewczynke sa wyrownane,
a nawet czesciej zdecydowana przewage uzyskuje juz wtedy chlopiec.:tak:

monico,a kiedy wybierasz sie do lekarza??????
Beatka,ja mimo wszystko trzymam&&&&&&&&&&

, wiec jak zaczniesz dzialac wtedy kiedy jest pozytywny to pewny chlopiec ja bym dzialala wczesniej. W sumie za malo oddalilam sie od owu, no ale juz nie zmienię. A chyba i tak wszystko mamy juz gdzies zapisane

Kafe :(

czasem testy nie wychodza dokladnie, najdokladniejsze jest usg tzw monitoring cylu ale wiadomo to kosztowne a latac po kilka razy w cyklu mozna zbankrutowac, warto jednak sie przejsc ze 2 3 cykle zeby zobaczyc czy owulacja mniej wiecej wypada podobnie w kazdym cylu tj. np 15 dc.
Ja bazowalam głownie na testach owu choc mialam juz umowioną wizyte usg....nie poszlam na nią- bylam juz w ciązy:-)
wg tego co pokazywaly mi testy owu + odczucia itp skonczylismy staranka na 3,5 dnia przed owulacją....jednak jak bylo naprawde nie wiem bo tak jak wspomnialam testy nie są wiarygodne w 100%....no ale teraz to i tak bez znaczenia:-D

Ostatnia edycja:
Czarodziejka czyli ty dzialalas 3,5 dnia przed pozytywnym testem czy przed owulka ?
i momo tego jest synek

no a u mnie bez zmian tempka 37.00 i czekam
do @ zostalo 8 dni

reklama
do mnie dzis przyszla @,troche wczesnej,bo ostatnie cykle mialam 29 co do dnia regularne,a ten 27.
Wiem ,ze to tylko 2 dni roznicy,ale liczy sie kazdy dzien przy planowaniu.,co nie;-)
Jutro ide po tesciki i dzialam:-)

Do góry