reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula jak wiosennie :-) motylki i te sprawy :-) a u Ciebie nie wiadomo kiedy czas leci w tej ciaży :tak: u nas też zapowiadają burze ale na razie jest pięknie na dworze, niedługo koleżanka do mnie przychodzi na herbatkę a potem szybko smigamy na dwór :)

Kindzia czyli polecasz ten laufrad? Jeśli tak to w przyszłości kupię Sebkowi :)

Royannko a co ile Alanek budził się w nocy? Buziaki dla Was!

Gosiu jeszcze raz napiszę że śliczne masz dzieci! A Kacper jaka czupryna, no nie mogę się napatrzeć! :-D Hehe..
Tak my już w spacerówce jeździmy, tylko na razie jest Sebek przodem do mnie, bo ja mogę w obie strony wpiąć siedzisko.
Co do pozytywki to jest taka: Tomy Winnie The Pooh Moonlight Dreamshow: Amazon.co.uk: Baby
projektora w ogóle nei używam, bo tylko rozpraszał Sebcia, ale sama muzyczka jest super uspokajająca, no i aktywowane głosem, więc jak Sebek się czasem obudzi i zacznie kwękać to się samo włącza :)
Gosia ja mam dużo pomysłów na zabawki, niekoniecznie takie wypasione, z mnóstwem bajerów, choć kilka takich też. Właśnie muszę coś wybrać bo chrzestna Sebka poprosiła mnie żebym wybrała co ona ma dla niego kupić na dzień dziecka.
Napiszę Ci wieczorem moje typy, bo teraz juz muszę spadać.
A na razie mamy mało zabawek, bo uważam że nie ma co dziecka ogromem zabawek zasypywać, bo tak jak Royannna napisała, interesuje go mnóstwo zwykłych rzeczy, jak np. pusta butelka po wodzie. Z zabawek ma matę Tiny Love Zoo ( teraz już na samej macie rzadko, bo bawi się na kocu na podłodze, ale zabawki z maty są nadal hitem! czyli żyrafka grzechotka, wibrujący słonik, szeleszcząca papuga, małpka grzechotka i takie ogniwa - też grzechotka), interaktywnego słonia SMIKI (też go lubi, dostał w prezencie), ulubioną grzechotkę - przekręcankę Playgro, książeczki z twardymi kartkami, pluszaka. Do wózka ma Ozzie Orange z Tiny Love - fajny ale jednak trochę nieporęczny moim zdaniem. Wiele rzeczy które dostał leży nieużywane, np takie ciężkie grzechotki, bo duże, to ciężkie, nie może w rączce utrzymać i jakby się uderzył tym w główkę to pewnie by bolało, więc mu nie daję...Niedawno kupiłam mu kolorowe kubeczki SMIKI za 19 zl takie do układania wieży i bardzo mu się podobają, przekłada je z rączki do rączki :) Także nawet najprostsze zabawki dzieci cieszą :)

Ja za to poszukuję krzesełka do karmienia. Możecie coś polecić?
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu to niezaciekawie z tym jedzeniem macie..mam nadzieje ze jednak Alanek sie przekona do mleczka sztucznego...Aniu Ty jakis czas temu wklejalas taka jakas duza zabawke pod ktora lezal Alanek co to bylo??

Pyszczku Ciesze sie ze moje dzieci Ci sie podobaja hehe:-)jak mozesz to daj mi linka do tego slonia smiki bo wlasnie sie zastanawiam nad jakims interaktywnym zwierzakiem ale Firmy Tolo...i te kubeczki wklej...i te zabaweczki co pisalas bede czekac na zdjecia/linki...tez mam pozytywke Tomy ale jak sie okazalo trzeba ja nakrecac i ma tylko jedna muzyczke wiec nie jestem z niej
zadowolona do knca...

Kasiu zazdroszcze tego spacerku u nas leje i leje a tak by sie poszlo na dwor:-(

ja mam takie krzeselko dla Kacpra http://www.allegro.pl/item1034988246_fotelik_do_karmienia_meggy_gratisssss.html kolor taki sam od znajomych kupilismy za 70zl...nie wyobrazalm sobie kupowac krzeselka powyzej 150zl bo to dla mnie strata kasy...

Ostatnia edycja:
Witajcie
My po spacerku,po szalenstwach rowerkowych w parku, tak Pyszczku polecam, jest radość, rowerek ma potencjał, moj smyk jeszcze nie pedzi jak szalony, całe szczescie, ma taki wewnetrzny opor i nozkami stopuje.

Krzesełko do karmienia, dobra sprawa, te metalowe, troche miejsca zajmuja ale sa solidniejsze, te drewnine sa mniejsze ale mniejsza wage dziecka utrzymaja, to zalezy ile masz mniejsca, my mamy metalowy,
uzywamy do tej pory, stoi w kuchni, zamiast jednego krzesełka przy stole, tacka idealnie nakłada sie na stoł, bo jak młody siedzi na normalnym krzesle, takim naszym to zle mu jesc, broda siega.
Ja zakładałm ze kupie sredniej klasy, nie najdrozszy ani nie najtanszy, i na pewno nie uzywany, bo to zalezy jak trafisz, jedni dbaja ale inni nie, a resztki jedzenia dostaja sie wszedzie, zupek, sosikow itp Kupilismy chicoo, wtedy za ok250 zł, teraz ida za 200zł, szukaj z duzym koszem pod krzesełkiem, super sprawa na zabawki
Mamy ten
KRZESEŁKO DO KARMIENIA CHICCO HAPPY SNACK ENERGY (1022291929) - Aukcje internetowe Allegro

ten model jest ładniejszy, ale dwa razy drozszy, wiec przegiecie, tylko wstawiam linka orientacyjnie, ładne sa tez z FP ale nie wiem jak cenowo teraz stoja
KRZESELKO CHICCO POLLY 2w1,KOLOR SAFARI JAKA CENA! (1032619301) - Aukcje internetowe Allegro

Pyszczku a ile chcesz przeznaczyc na krzesełko???
Kinga hop hop jak wyniki?
Royanna wspołczuje tych zarwanych nocek, ale Ci sie stroz nocny udał

Miłego..........

Ostatnia edycja:
Witam popoludniowo.......juz po obiadku....ale bylo pycha( roladki w sosie pomidorowym - polecam)...troche czasu dla mnei , chlopaki poszli na spacer......czas na deserek , kawke i odpoczynek:)
gie-oska....ale czadowy stoliczek!!!!!!!!!!!!!

ps......pokonalam suwaczek:):):):)

byłam we wtorek tj w 13dc i coś jest nie tak bo pęcherzyk nic nie urósł :( ide jeszcze raz jutro - w piatek... to będzie 16dc i jeżeli nadal będzie nie tak jak w normalnym cyklu to zdecyduje sie na hormonalne uregulowanie cyklu - moze juz nie te lata :(...

migr- przykro mi:sorry2:czekam jutro na wiesci i licze ze bedzie si:tak:ja wlasnie koncze hormony,ale powiem Ci ze juz mam dość -mega nerwy,przytylam ze 4 kg(przez 2 m-ce) i bole glowy,no ale mi juz niewiele zostalo.do jutra:tak:powodzenia-kciuki zaciśniete!!!!!!!!!!!!

Gosiu, Alanek nic nie chce z butelki, kubka itdd, ani mleczka mojego, sztucznego, herbatek, soczkow itd... coz, mam nadzieje ze to sie zmieni bo za 2 miesiace do pracy...brrr
Dasz mi oddp na temat tych wozkow o ktorych pisalam? Co o nich myslisz?
Kindzia, ano trafil mi sie stroz nocny... :(
A rowerek to super sprawa. Macius dostal od dziadkow w zeszle wakacje i ma frajde nie z tej ziemi :)
Joanna, ale pychotka, rzeczywiscie :)
A suwaczek ladny :)

A ja dzis o 17tej dowiedzialam sie ze jutro przyjezdzaja do nas na weekend tesciowie. Przezyje ;) W sumie jest mi to na reke, bo moj M bedzie w pracy a ja bym musiala byc sama z urwisami, a tak to dziadkowie pomoga mi ich zajac...mam nadzieje ;)

Dzastina...jak samopoczucie? Meza poinformowalas? Czarus nie daje w kosc? Odpoczywasz?

Paula, Kinga, Pajkaa, Brshka...gdzie jestescie?
Tusia, Rybka, Sylwia, Anufifi, Betti, Patrysia, Czarodziejka, Pati...i reszta kobietek pozdrawiam Was :)

Dobrej n ocki!

Witam wieczorkiem :happy2:
My dzisiaj na dworku byliśmy cały dzień od 10 do 16 :tak: wzięliśmy jedzonko i zrobiliśmy sobie piknik :-) było bardzo ciepło, dopiero koło 17 popadało trochę :tak:

Jutro rano jadę na pobranie krwi na TSH...

Kinga jak Twoje wyniki? co się dzieje, że się nie odzywasz? mam nadzieję że wszystko ok!

Joanna widzę że nowy suwaczek wstawiłaś :-) powodzenia w glukozie ;-):tak:

Gosia fajne zdjęcia a dzieciaczki superowe :tak: Kacperek jaki już duży! :-)
Ty to jednak maniaczka wózków jesteś ;-):-D

Royanna jestem...dziękuję że pytasz...samopoczucie ok :tak: dziś trochę duszno było ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzało...a Karolek dokazuje, to włazi mi pod żebra to na pęcherz i kopie, kopie :tak: a Tobie życzę miłego weekendu z teściami ;-) wykorzystaj ich na maxa :-p

Pyszczku oj leci ten czas leci :tak: ja dla Kacpra miałam takie rozkładane krzesełko do karmienia co się rozkładało na stolik do zabawy i krzesełko ale teraz to są inne fajniejsze :tak:

Kindzia fajnie że miło spędzacie czas na świeżym powietrzu i że Remik taki zadowolony z rowerka :-)

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

reklama
Royannko mam nadzieję że w końcu Wam się unormuje z tym spaniem :sorry2:

Kindzia i już mnie przekonałaś do zakupu takiego rowerka w przyszłości :-D dzięki :-)
Fajne te krzesełka z linków, ale to drugie już za drogie uważam. W zasadzie nie zastanawiałam się ile chce wydać na krzesełko, myślę że około 250 zł to max, ale np. Gosia pisze że w ogóle bez sensu jest wydawać tyle kasy, więc sama już nie wiem... Mi się podoba BeeBee Biscuit o takie KRZESEŁKO BeeBee REGUL.PODNÓŻEK WKŁADKA W-WA (1034582328) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko kolory beznadziejne, a widziałam w używanych ładniejsze, np. mocca.

Gosiu tego słonia SMIKI nie mogę znaleźć na stronie, najwyżej zdjęcie swojego wkleję jak znajdę chwilę.
Tu masz kubeczki - http://www.smyk.com/index.php?option=com_sklep&task=product&Itemid=55&idPRODUCT=1465
Tylko na moich było na pudełku napisane że są od 9 miesięcy :)

A co do innych zabawek, może nie wszystkie na teraz dla Sebka, niektóre na później:
- sorter - najbardziej podobają mi się najprostsze,z Fisher Price nie ten garnuszek klocuszek, ani ślimak smakosz klocków tylko taki Pierwsze klocki malucha fisher price k7167 wiaderk (1022241766) - Aukcje internetowe Allegro

- klocki drewniane Simba Eichhorn Klocki Drewniane 50 El. 2864 - opinie, komentarze o produkcie

- ikea przekładanka IKEA kolejka MULA przekładanka NAJTANIEJ (1030556720) - Aukcje internetowe Allegro

- wszelkiego rodzaju piłki

- najprostsze zabawki do kąpieli

- jeździk - pchacz, przydatny do nauki chodzenia (chyba) podoba mi się ten Hasbro Skuter Playskool 05545 - opinie, komentarze o produkcie

- klocki przestrzenne (na później) KLOCKI PRZESTRZENNE WAFLE ROBOTY 252 elementy HIT (1023120166) - Aukcje internetowe Allegro

- pacynki do zabawy rodzica z dzieckiem (ale nigdzie nie mogę ładnej znaleźć)

- baby puzzle Trefl (na później)

- zabawki firmy WOW (bardzo mi się podobają) WOW Toys

- wszelkie książeczki dla dzieci twardostronicowe i nie tylko (ale ja mam fioła na tym punkcie)

- a z droższych zabawek z Fishera podoba mi się najbardziej warsztat z narzędziami WARSZTAT Z NARZĘDZIAMI FISHER PRICE MOWI PL L4885 (1030303984) - Aukcje internetowe Allegro
no i jeszcze może być szczeniaczek uczniaczek albo gąsiennica gawędziarka, ale nie jestem przekonana

Jak mi jeszcze coś przyjdzie do głowy to napiszę :)

Pokażę Wam na dobranoc lampkę nocną, która mi się bardzo podoba :)
MAGICZNE KONSTELACJE ZÓŁW # Lampka Projektor (1029564695) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry