reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga my już po teraz przed Wami fajna wycieczka :tak::-) raj dla dzieciaków ale i dla dorosłych fajne spędzenie czasu razem :-) fajne zdjęcia a Filipek jaki radosny :-)

Bershka dlaczego samej tuniki na Tobie na pewno będzie lepiej się prezentować ;-):tak:

Dzastina jak to nikt nie tęsknił??!! ja chyba ze 2 razy pytałam o Ciebie!! :tak: tęsknimy, tęsknimy...:tak: no i ćwiczcie a nóż może tym razem się uda! :tak: nie wiadomo kiedy Pan Bóg zaplanował dać Wam drugie dzieciątko ;-):-)

Joanna macie już wybrane imiona dla maluszka?

Pyszczku Sebcio jest przesłodki, śliczny chłopczyk :tak::-) pokazuj nam go częściej :tak: fotelik wygląda na bardzo fajny :tak: ale cena powalająca trochę :nerd: ale najważniejsze żeby dobrze służył Sebusiowi :tak::tak:

Pajkaa przed Tobą glukoza współczuje...ja już na szczęście po ;-) miałam 50g :tak:co do jogurtów to myślę że w ciąży nic nie szkodzi, jak dzidziuś się urodzi i będziesz karmić piersią to wtedy trzeba uważać żeby mały nie dostał skazy białkowej....ja w tej ciąży w ogóle nie mam ochoty na jogurty, na palcach jednej ręki można policzyć ile zjadłam :blink:

Royanna no pewnie że mu nie smakuje bo mama chce go oszukać i zamiast cycusia dać jakąś papkę ;-) ale niedługo się przekona do innych smaków :tak:

Anufifi daj znać że żyjesz?!!!

Pozostałe dziewczynki pozdrawiam serdecznie :happy:
Buziaki
My zaraz idziemy na dworek bo piękna pogoda dzisiaj :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Paula fajnie że dobrze sie bawiliscie i wycieczka udana:) no my pojedziemy w przyszłym tygodniu w pn pewnie. czekamy na fotki ;)

anufifi pisz ryba co u ciebie?

U nas też ładnie dziś wiec zaraz wychodzimy!

Paula to ja od razu mam 75 :) wiec mnianiusnie :) i 2 h czekania i powiedziała babeczka, ze nawet mnie nie wypuszczą stamtąd :( wiec mam wziac sobie książkę:(

WITAM:-)
Oj ale super był wczorajszy dzień:-)a zaczął się od godziny 10:00:-pbo szybko do szwagra na oglądanie boksu(mamy cyfre + a pokazywany był na polsacie co powtórke oglądneliśmy sobie)i potem kawka tak do 14:00 a po zjedzeniu obiadku dłuuuugi spacerek:-)ach fajnie było:tak:

Witajcie dziewczynki :happy:
Byłam dziś na glukozie...do teraz czuje jej smak bleee :baffled: wyniki w środę.

A wczoraj spędziliśmy miło dzionek choć wróciłam bardzo zmęczona i już wieczorem nie miałam siły żeby otworzyć kompa!
W Bałtowie było super, pogoda dopisała, Kacper zachwycony dinozaurami ale chyba bardziej podobał mu się tamtejszy plac zabaw - raj dla dzieci :tak::-) zjedliśmy tam obiadek a jak wracaliśmy to zahaczyliśmy jeszcze o skansen militarny gdzie Kacper był w siódmym niebie :tak::-)

Później wstawię kilka fotek :happy:
ooo to na bank udany był dzień:-)super:tak:ps.glukoza:baffled:

A Alan w weekend dal nam w kosc. Nie chcial spac ani na rekach, ani w bujaczku:wściekła/y:
Chyba zeby go mecza...tylko moglyby sie juz pokazac, a nie tyle czasu meczyc...Moja mam mowi, ze moze to trwac kilka tygoi nawet, nawet ze 2 miesiace:szok:. Kurcze, a z maciem bylo jak z Sebusiem Pyszczka-patrzymy a tu nagle juz sa zabki-bez jakis objawowo wczesniejszych:tak:
ojej to nieźle przechodzi zabkowanie:baffled:no ciekawe jak bedzie u mnie bo z Dominisiem także u nas było fajnie a teraz no ciekawe ciekawe:dry:
a tu jedno z dzisiejszych zajęć mojego smyka ;)

a tu mąż mi taką strzelił fotkę jak już zmęczona czekałam bo do domu mi sie chciało heh ;P

i jeszcze Filip:
foteczki bajeczne:-)a synek to super żywe dziecko:-)pewnie sie nie nudzicie z nim co;-)
jaki słodziaszek :)

witam sie
ja dzisiaj mykam na grilla bo taka ładna pogoda, ze siedziec w domu nie chcemy.
Mam do Was pytanie bo sie troche zastanawiam nad tym jem teraz bardzo duzo jogurtów i serków homogenizowanych potrafię zjesc nawet 8 szt dziennie to chyba nie jest normalne? ale chyba nie zaszkodzi maluchowi?
życzę spokojnej niedzieli :)
spokojnie jedz ja bynajmniej jadłam a w nocy potrafiłam mleko pić:tak:tylko potem uważaj po urodzeniu jak będziesz karmić cycusiem bo nabiału tak dużo nie trzeba a przesadzać lepiej też nie(u mnie to się skonczyło alergią a powód przyzwyjaczenie ciążowe nabiałowe):tak:
Dzień dobry :-)

Już wstawiam najnowsze zdjęcia - moje Serduszko Kochane Sebastian :-)
jaki kochaniutki taki przytulasiek:-)
wiam was kobietki...wpadam na chwilę poinformować że żyję ale jak tu widzę to nikt za mną nie zatęsknił:-p:-p
rzuciłam się w wir pracy by nie myśleć... może to pomoże??? Dziś mam 14 dc..ale owulki jeszcze nie ma... ćwiczyć ćwiczymy... jak najbardziej:-) a co nam zaszkodzi:-D:-D a nóż się uda he he he... ponoć cuda się zdarzają:baffled::baffled:
pamietamy pamiętamy:tak:pewnie nic nie zaszkodzi ćwiczyć a może nawet coś sie wydfarzyć:-p;-)
hej

A ja musze się pochwalić, ze mamy OSPE !!! Oli przywlókł z przedszkola i chodzi po domu teraz biedronka. Ciekawe czy Kubus złapie :dry: Ponoc małe dzieci nie łapią ale czy to prawda?

Paajka ładna tapetka, czekam na efekt końcowy pokoiku :tak:

Pyszczku ja używam niekapka z Lovi z Canpola. To teraz hit, lepszy od aventu. Nam sie sprawdza

Kiki i jak zakupki ?

z M byłam dzisiaj na zakupach ciuchowych i kupiłam sobie superowe rzeczy z H&M i nie tylko ale musze napisać Wam wpadkę !!! Przymierzam w TATUM tunike w stylu etnicznym, widziałam cenę 79,90 wiec mówie M, ze ja chcę :-D kupiłam tez tam spodnie i pare pierdólek i daje ciuchy D. do zapłacenia a On po wyjsciu mówi za co te 500zł ??? :szok: a ja mówie jakie 500zł patrze a ta tunika kosztowała 249 zł !! z jedwabiu !! chciałam oddać ale M mówi, ze nie trzeba :-) gdybym widziała cene na bank bym nie kupiła albo gdybym jej nie pomyliła :rofl2: przeczytałam, ze mozna ją prac tylko chemicznie w delikatnym trybie. No to mam ciuszek LUX w domku :-D tym sposobem

poza tym Olisiek zarobił rolki i juz trenuje w domu wokół stołu :-D

milego wieczorku

ojej oby Kubuś niezałapał:baffled:no no toż sobie prezent sprawiłaś:-D:rofl2:

ANUFIFI oj tak długo cię nie ma?odpoczywasz jak tak to odpoczywaj odpoczywaj ale daj nam znać bom my się tu martwić:sorry2:

....moja lekarka-pediatra mówi, ze jak dzieci małe i marudne to zawsze rodzice zwalają na ząbki a jak ząbki wyjdą i dalej marudne to juz wytłumaczenia nie mają :-D no coś w tym jest :tak: oby to marudzenie rzeczywiscie wskazywało na zabki :tak: bo czasami to moze byc taki własnie charakterek :szok:;-)

Pyszczku LOVI Kubek treningowy *6m+* + niekapek *21/831 (1000142656) - Aukcje internetowe Allegro to ten. zawsze możesz podac wczesniej, mozesz spróbowac. Ma w środku regulacje przepływu.
Sebuś słodki i super minki stroi :happy::-)

Dzastina, dziękuje :-)

kinga nie odpowiedziałas na moje pytanie :-(

Royanna serio mozna przechodzić dwa razy ospe? moze tąpierwszą miałaś jakąś postać poronną a później wyszła właściwa bo ja jak miałam to raz a porządnie :rofl2: no i dziury zostały gdzie niegdzie:no:

Oli przechodzi łagodnie ospe, bez goraczki i duzo go nie wysypało ale smarowanie we włosach to już wyzsza szkoła jazdy

co do nauki spania...u nas były 3 dni darcia a teraz mam super, kładę do łożeczka, daje kocyk,pieluszkę i Kubus kręci się aż zaśnie. Warto spróbować. Z Olisiem nie miałam odwagi i usypiał do 3r.ż z nami :no:

coś miałam jeszcze napisać ale stara już jestem i sklerozę mam :-)

milusiego........

no proszę, szybko sobie przypomniałam :-D chciałam napisać, ze przetoka Kubusiowi zarosła !!! <jupi> zrobił się strup i swędzi to dobry znak

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Patrysia no filip to czyste dziecko pełne życia i radości :)) nie da sie z nim nudzic o nie heh
Jolu a o co chodzi? nie doczytałam na pewno.... poszukam

Kinga weszlam na bloga
super zdjecia
ja mam problem zeby ustawic aparat tak, zeby wyostrzyć to co fotografuje a tło było zamazane :-( jak Ty to robisz? jaki masz aparat ?

Jolka ja mam obiektyw z zoomem 75-300 i to jest moj ulubiony do zdjęć makro. to one dają własnie ten efekt.
drugi jaki mam to sigmy 18-200 ten o którym pisałam pyszczkowi ale on juz nie daje tego efektu. Wszystko zeleży od obiektywów. Ja mam obecnie 5 i każdy daje inny efekt zdjęć :)
aparat mam sony alpha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
oj to super :) cieszę sie bardzo :))

ja sie wlasnie dowiedziałam, ze od mamy znajomy miał córkę w ciązy i straciła maleństwo w 7 miesiącu :(
ojej tak mi przykro co za tragedia:-(
no proszę, szybko sobie przypomniałam :-D chciałam napisać, ze przetoka Kubusiowi zarosła !!! <jupi> zrobił się strup i swędzi to dobry znak
suuuuuper bardzo się cieszeeeee!!:-D

Do góry